Goedkopere Apple Vision Pro moet eind 2025 verschijnen

Besturingssystemen Smartphones

Apple werkt naar verluidt aan een goedkopere versie van de Vision Pro. Om de productiekosten te verlagen, zou deze headset afhankelijk zijn van een verbonden iPhone of Mac.

Goedkopere Apple Vision Pro

Vorige week ging het gerucht dat de ontwikkeling van de tweede generatie Vision Pro stopgezet was ten gunste van een goedkoper model. Bloomberg-journalist Mark Gurman, doorgaans goed geïnformeerd, heeft nu meer details gedeeld in zijn Power On-nieuwsbrief.

Goedkopere Apple Vision Pro

Het bedrijf test momenteel een prototype van deze goedkopere variant, met codenaam N107, die een smaller gezichtsveld heeft. Apple overweegt om de headset meer afhankelijk te maken van een verbonden iPhone of Mac, wat zou helpen bij het besparen op kosten voor hardware om de Vision Pro volledig zelfstandig te maken.

Gurman schrijft dat Apple moeite heeft om de kosten te verlagen zonder belangrijke functies op te offeren. De focus op de goedkopere versie bestond al voor de onthulling van de Vision Pro en deze zou naar verwachting eind 2025 uitkomen.

De tweede generatie Vision Pro, codenaam N109, is nog steeds in ontwikkeling maar heeft momenteel minder prioriteit. Het ontwerp zal naar verluidt vergelijkbaar zijn met het huidige model met verbeteringen zoals een snellere processor en nieuwe externe camera’s. De Apple Vision Pro 2 wordt op zijn vroegst eind 2026 verwacht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*