.

‘Apple schroeft productie iPhone XS, XS Max en XR verder terug’

Smartphones

Na jaren van constante groei begint het aantal geleverde iPhones dan toch eindelijk af te nemen. Dat heeft niet alleen een negatief effect op de aandelen, want ook de leveranciers worden getroffen door de teruglopende vraag naar iPhones. Volgens Nikkei heeft Apple zijn leveranciers gevraagd om de productie van iPhones in de komende drie maanden met 10 procent te verminderen.

Vraag naar iPhone loopt terug

Apple heeft zijn leveranciers naar verluidt vorige maand meegedeeld om minder exemplaren van de iPhone XS- en XR-serie te produceren voor het kwartaal dat momenteel loopt. Het is voor de tweede keer sinds de lancering dat het bedrijf de productie heeft moeten terugschroeven. De bronnen van Nikkei claimen dat Apple de beslissing heeft genomen voorafgaand aan het afgeven van een omzetwaarschuwing.

Het verlaagde productievolume is van toepassing op alle nieuwe iPhone-modellen van Apple: de iPhone XS, XS Max en XR. “Het aantal geproduceerde exemplaren verschilt per leverancier en hangt af van de productmix die ze leveren”, aldus een anonieme bron in gesprek met Nikkei. Een tweede bron zei dat het totale productievolume van zowel nieuwe als oude iPhones voor het huidige kwartaal is verlaagd van 47 tot 48 miljoen stuks naar 40 tot 43 miljoen exemplaren.

Apple zegt dat het vanwege de zwakke verkoopcijfers van de iPhone in China, de gevolgen van de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China, het goedkoop vervangen van accu’s en andere factoren de omzetverwachting heeft moeten bijstellen naar 84 miljard dollar. In november hield Apple nog rekening met een omzet van 89 tot 93 miljard dollar. Gezien de nieuwe geruchten over het productievolume is het niet uitgesloten dat deze problemen niet op korte termijn worden opgelost.

Volgens Apple-ceo Tim Cook heeft het in ieder geval niets te maken met het feit dat de iPhone XR een flop is of slecht verkoopt. Hij noemt deze geruchten ‘bologna’ en zegt dat het apparaat sinds de introductie de best verkochte iPhone is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren