Apple positief over iPhone SE vraag, voorraad blijft probleem

Smartphones

Apple presenteerde afgelopen dinsdag de kwartaalcijfers van de afgelopen periode en voor het eerst slaagde het bedrijf er niet in om meer iPhones te verkopen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Investeerders werden geïnformeerd dat het nieuwste en goedkoopste model, de iPhone SE, erg populair is sinds de lancering eind maart. Verschillende retailers en leveranciers in Azie zijn er echter minder zeker van.

Vraag naar iPhone SE minder groot?

Volgens het onderzoek van Reuters was het toestel voornamelijk in trek bij de officiële Apple Stores, terwijl de retailers van derde partijen zeiden dat de verkoop teleurstellend was te noemen. Twee leveranciers van onderdelen voor Apple-telefoons, waaronder de iPhone SE, bevestigden dat ze kleinere orders van Apple hebben ontvangen in de afgelopen periode.

Een executive bij een in Taiwan gevestigde leverancier, die onder andere onderdelen produceert voor de iPhone SE, zei het volgende over de huidige situatie: “Ik heb al 5 tot 6 jaar met de iPhone te maken. Het lopende kwartaal voor Apple voelt zwak. Onze huidige leveringen voor Apple zijn niet te vergelijken met de afgelopen twee jaar. Er zijn meer iPhone-modellen beschikbaar, maar het totale volume van iPhones daalt.”

De opmerkingen van de topman sluiten aan bij de cijfers van Apple. In de grotere Chinese regio, met Hong Kong, Macau en Taiwan, daalde de omzet met maar liefst 26 procent ten opzichte van het jaar ervoor en 32 procent lager dan het vorige kwartaal. De reacties staan in schril contrast met de positieve opmerkingen die door Apple’s Chief Financial Office (CFO) Luca Maestri werden uitgesproken op de dinsdag. “De situatie is momenteel dat het aanbod over de hele wereld zeer beperkt is. De vraag is heel, heel sterk”, aldus Maestri in een reactie aan Reuters over de huidige voorraden van de iPhone SE.

In Nederland zijn een groot aantal iPhone SE-modellen al enige tijd niet uit voorraad leverbaar. De officiële Apple Store heeft op dit moment een levertijd van 2 tot 3 weken en deze indicatie is in de afgelopen periode steeds verder opgelopen, van een aantal dagen naar een aantal weken. Daarnaast zijn er slechts een aantal kleuren en configuraties beschikbaar om op te halen en daar vallen helaas niet de modellen die flink in trek zijn.

Winkel Spacegrijs Zilver Roségoud Goud Prijs
Bol.com Onbekend Direct leverbaar Direct leverbaar Direct leverbaar Vanaf €489,-
Coolblue Onbekend Onbekend Onbekend Onbekend Vanaf €489,-
Belsimpel.nl 5-7 dagen 5-7 dagen Direct leverbaar Direct leverbaar Vanaf €489,-
Mobiel.nl 5-10 dagen 5-10 dagen 5-10 dagen 5-10 dagen Vanaf €489,-
GSMWijzer 5-10 dagen 5-10 dagen 5-10 dagen 5-10 dagen Vanaf €489,-
Media Markt 9-10 dagen 9-10 dagen 9-10 dagen 9-10 dagen Vanaf €489,-
Typhone.nl Onbekend Onbekend Onbekend Onbekend Vanaf €489,-

 


Als Amazon-Partner verdient TechTastic aan het kwalificeren van aankopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren