Apple koopt camerabedrijf LinX, DSLR-camera voor iPhone 6S?

Smartphones

Apple heeft het Israëlische technologiebedrijf LinX Imaging, gespecialiseerd in de ontwikkeling van camerasensoren, overgenomen. The Wall Street Journal claimt dat er met de overname een bedrag is gemoeid van ongeveer $20.000.000. LinX heeft zich gespecialiseerd in de ontwikkeling van camerasensoren voor mobiele apparaten en de kans is groot dat Apple de technologie van het bedrijf in de nabije toekomst gaat gebruiken voor producten zoals bijvoorbeeld de iPhone.

Camerasensoren van LinX

In 2014 onthulde LinX een aantal kleine camera’s die meerdere lenzen gebruiken om een beeld vast te last te leggen. De camera’s van het bedrijf zijn 50% dunner en zouden foto’s kunnen schieten in DSLR-kwaliteit. De kwaliteit van de standaard camera’s lijkt zijn hoogtepunt hebben bereikt en veel groei zit er in de afgelopen periode dan ook niet meer in. Fabrikanten hebben geprobeerd om verschillende beeldsensoren te ontwikkelen, maar qua pixelgrootte is er nog weinig te winnen. De camera’s van LinX moeten zorgen revolutie in de wereld van mobiele fotografie en de gebruikerservaring verbeteren, zodat we op ten duur zelfs onze spiegelreflexcamera’s thuis kunnen laten.

[sc:inpost-tekst ]

De ingenieurs van LinX hebben alle problemen opgelost die aan het licht komen wanneer je meerdere lenzen gebruikt om een enkel beeld vast te te leggen. LinX maakt gebruikt van software om de extra diepte informatie voor elke pixel te plaatsen op een dieptemap, die ook gebruikt kan worden voor de reconstructie van 3D beelden. Op de website van het bedrijf waren eerder meerdere camera’s te zien, maar recentelijk was de technologie klein genoeg gemaakt om gebruikt te kunnen worden in mobiele apparaten.

Apple kan de technologie van LinX gebruiken voor de nodige verbeteringen, zoals het gebruiken van meerdere sensoren in een kleiner cameramodule, een hogere lichtgevoeligheid en sterk verbeterde foto’s in situaties met weinig licht. Mogelijk zal de technologie van LinX al worden gebruikt voor de iPhone 6S en iPhone 6S Plus, want er gaan al enige tijd geruchten dat beide modellen uitgerust zijn met een nieuwe dual-lens camera die foto’s kan schieten in DSLR-kwaliteit, en dat komt sterk overeen met de technologie van LinX.

Voor Apple is de camera altijd een belangrijk aspect geweest van de iPhone en het is niet voor niets dat de smartphone het meest gebruikte mobiele product is om foto’s mee te maken. Gezien het feit dat de iPhone 6 en iPhone 6 Plus op die vlak weinig nieuws brachten, achten wij de kans groot dat de iPhone 6S en iPhone 6S Plus dit jaar wel een grotere stap zullen zetten.

Apple bevestigde de overname tegenover The Wall Street Journal: “Apple koopt kleinere technologiebedrijven van tijd tot tijd en we bespreken doorgaans niet ons doel of plannen.”

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*