‘Apple gaat iPhone 12 Pro-serie met AirPods bundelen’

Smartphones

De AirPods van Apple zijn een groot succes gebleken en daarom zijn we enigszins verrast door het gerucht dat het bedrijf van plan zou zijn om de oordopjes te bundelen met de nieuwe iPhones. Volgens de Taiwanese publicatie DigiTimes overwegen smartphonefabrikanten, waaronder Apple, Samsung en Xiaomi, om hun nieuwe toestellen in 2020 te bundelen met TWS-oordopjes. TWS staat voor ‘truly wireless stereo’ en de AirPods en Galaxy Buds van Samsung vallen onder deze categorie.

iPhone-bundel met AirPods

Het is in onze ogen echter verstandig om dit nieuws met een hele grote korrel zout te nemen, want de adviesprijs van de huidige tweede generatie AirPods bedraagt €179. Bovendien worden de oordopjes uitstekend verkocht, waardoor het compleet onlogisch lijkt om ze standaard met de nieuwe iPhones mee te leveren zonder de prijs te verhogen. Recente geruchten hebben gesuggereerd dat de onlangs uitgebrachte AIrPods Pro zelfs zo in trek zijn dat Apple de productie heeft verdubbeld.

Momenteel worden alle iPhones geleverd met de bedrade EarPods met Lightning-connector. Deze oordopjes worden in de Apple Store aangeboden voor slechts €29 en de productiekosten liggen vermoedelijk aanzienlijk lager in vergelijking met de draadloze AirPods.

Apple heeft daarnaast niet bepaald een reputatie om ‘gratis’ accessoires mee te leveren met zijn producten. Concurrerende fabrikanten bieden geregeld hoofdtelefoons en draadloze oordopjes aan in ruil voor een pre-order, maar bij Apple zijn dergelijke promoties nooit beschikbaar. Er bestaat natuurlijk een kans dat Apple in de toekomst voor een andere weg kiest, omdat recente cijfers hebben laten zien dat de iPhone-verkoop al enige tijd daalt. Het zal nog even duren voordat we dit gerucht daadwerkelijk kunnen ontkrachten, want de iPhone 12-serie wordt pas in oktober 2020 verwacht.


Als Amazon-Partner verdient TechTastic aan het kwalificeren van aankopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren