Roadmap Android 8.0 Oreo-update voor Samsung-smartphones gepubliceerd

Smartphones

Samsung heeft Android 8.0 Oreo inmiddels uitgebracht voor de Galaxy S8-serie, maar het is nog onduidelijk wanneer de update verschijnt voor de andere Galaxy-smartphone, waaronder de Galaxy Note 8. Een officiële Samsung-website heeft deze week meer duidelijkheid verschaft met een releasedatum van de Oreo-update voor de Galaxy Note 8, Galaxy S7-serie, Galaxy A-serie en de Galaxy Tab S-serie.

Samsung Oreo-update roadmap

De Turkse website Güncelmiyiz  is eigendom van Samsung en wordt beheerd door de Turkse divisie van het bedrijf. Samsung gebruikt de website om informatie te delen over aankomende software-updates voor zijn apparaten. Deze week is de website bijgewerkt met een roadmap voor de Android 8.0 Oreo-update. We weten daardoor dat Oreo momenteel wordt getest voor de Galaxy Note 8 en dat de update een geplande releasedatum heeft van 30 maart.

Daarnaast onthulde de site ook dat de update momenteel wordt getest voor de Galaxy S7 en S7 Edge. Beide toestellen kunnen Oreo ergens rond 13 april verwachten. Bezitters van de Galaxy A3, A5 en A7 uit 2017 zullen eind mei de Oreo-update ontvangen, terwijl de 9,7-inch Galaxy Tab S3 op 4 mei zal worden geüpdatet.

De releasedata kan natuurlijk nog veranderen in de komende periode, maar de informatie is rechtstreeks afkomstig van Samsung en we verwachten dat de planning behoorlijk accuraat is. Het is bovendien niet uitgesloten dat de update in andere delen van de wereld eerder of later verschijnt, omdat Samsung doorgaans kiest voor een gefaseerde uitrol, zodat nieuwe problemen vroegtijdig kunnen worden ontdekt. Eerder dit jaar zagen we bijvoorbeeld al hoe het de Oreo-update voor de Galaxy S8 terugtrok vanwege problemen die niet waren ontdekt in de bèta.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*