Android 8.1 Oreo nu beschikbaar voor Nokia 8

Smartphones

De Nokia 8 werd eind november als een van de eerste high-end smartphones geüpdatet naar Android 8.0 Oreo en onlangs begon de fabrikant met de bèta van Android 8.1. Er zijn waarschijnlijk relatief weinig bugs ontdekt in de bèta, want de uitrol van de stabiele Android 8.1-update is inmiddels van start gegaan.

Android 8.1 voor Nokia 8

Het nieuws werd door Juho Sarvikas, Chief Product Officer van HMD Global, naar buiten gebracht. HMD Global bracht de eerste bèta van Android 8.1 op 23 januari uit en dat betekent dat er slechts drie weken nodig zijn geweest om de ontwikkeling af te ronden.

Veel nieuwe functies zijn er overigens niet aan Android 8.1 toegevoegd. De belangrijkste verbetering is dat Android nu accu-informatie over je Bluetooth-apparaten kan weergeven. Dat is vooral handig wanneer je gebruik maakt van draadloze oordopjes, zodat je weet hoelang ze nog ongeveer meegaan. Daarnaast mogen apps slechts één keer per seconde een notificatiegeluid afspelen en zijn er verbeterde emoji, waarbij de kaas bovenop de hamburger is geplaatst en het bierglas is niet langer halfvol.

Update V4.84A voor de Nokia 8 komt met de nieuwste Google Security Patch (2018-02) en de update kan alleen worden gedownload met een Wi-Fi-verbinding, hoewel dat gezien de bestandsgrootte van 1,2GB sowieso is aan te raden. Nokia laat in ieder geval zien dat het software-updates belangrijk neemt. Momenteel is de Nokia 8 de enige telefoon van een derde partij die op Android 8.1 Oreo draait. De meeste fabrikanten slaan kleinere updates vaak over voor bestaande modellen.

HMD Global bracht de Nokia 8 in augustus in Nederland op de markt gebracht en is de eerste high-end Android-smartphone van het bedrijf. De smartphone is voorzien van een 5,3-inch scherm (16:9) met een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Onder de motorkap vinden we de Qualcomm Snapdragon 835 in combinatie met 4GB aan werkgeheugen. Er is standaard 64GB opslaggeheugen beschikbaar met de mogelijkheid om het geheugen uit te breiden met een microSD-kaart.

De accu heeft een capaciteit van 3090mAh en er is ondersteuning aanwezig voor Quick Charge 3. Er zijn in totaal drie 13-megapixelcamera’s aanwezig. Aan de achterzijde vinden twee 13-megapixelcamera’s, bestaande uit een kleurensensor en een monochrome sensor.

In Nederland is de Nokia 8 voor 549 euro te koop bij Bol.comMediaMarkt of Coolblue.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*