Android 8.0 Oreo-update nu beschikbaar voor OnePlus 3 en 3T

Smartphones

De OnePlus 5T is de nieuwste smartphone van de Chinese smartphonefabrikant, maar dat betekent niet dat OnePlus stopt met de ondersteuning van oudere modellen. Het bedrijf is namelijk vandaag begonnen met de uitrol van OxygenOS 5.0, de eerste officiële Android 8.0 Oreo-update voor de OnePlus 3 en 3T. De bètaversie van de Oreo-update werd een maand geleden voor het eerst aangeboden via het Open Beta-programma.

Android 8.0 Oreo voor OnePlus 3 en 3T

Naast de verbeteringen die Google aan Android 8.0 Oreo heeft toegevoegd, komt OnePlus ook met een eigen nieuwe functie, genaamd Parallel Apps. Deze functie maakt het mogelijk om een app meerdere keren op de telefoon te draaien. In de Play Store zijn er apps van derden te vinden die vrijwel hetzelfde doen, echter is Parallel Apps naadloos in het besturingssysteem geïntegreerd voor een betere gebruikerservaring.

De overige nieuwe mogelijkheden bestaan uit een picture-in-picture-modus, Notifcation Dots, filteropties voor notificatiekanalen, Google Play Protect, een kortere opstarttijd, verbeterde Autofill voor het onthouden van gebruikersnamen en wachtwoorden. Android 8.0 Oreo voor de OnePlus 3 en 3T bevat ook de beveiligingsupdates van september.

OnePlus 3- en 3T-gebruikers die zich alvast willen voorbereiden op de komst van Android 8.0 Oreo doen er verstandig aan om te updaten naar OxygenOS 4.5.1, de versie gebaseerd is op Android 7.1.1 Nougat. Gebruikers die deel uitmaken van het Open Beta-programma hebben enkele dagen geleden de Oreo-update ontvangen met een vernieuwde gebruikersinterface voor Do Not Distrub, verbeterde standbytijd en de Google-beveiligingsupdates van oktober.

De update wordt inmiddels aangeboden aan een klein aantal gebruikers en de uitrol zal op korte termijn worden uitgebreid. OnePlus voorkomt hiermee dat bugs die nog niet zijn ontdekt invloed kunnen hebben op een grote groep gebruikers.

Android 8.0 Oreo wordt in 2018 uitgebracht voor de OnePlus 5 en 5T. Beide modellen draaien momenteel nog op Android Nougat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*