Android 6.0 Marshmallow nu ook beschikbaar voor Galaxy S5

Smartphones

Samsung is deze week in Nederland gestart met de uitrol van de Android 6.0 Marshmallow-update voor de Galaxy S5. De update komt een maand nadat de Galaxy S5 in Zuid-Korea werd geüpdatet naar Marshmallow. Gebruikers uit andere Europese landen maken inmiddels ook melding van de update, echter lijkt de update nog niet te zijn uitgebracht in België, hoewel we verwachten dat daar op korte termijn verandering in zal komen.

Android 6.0-update uitgebracht

De Galaxy S5 werd in 2014 door Samsung op de markt gebracht en inmiddels is het alweer de tweede grote update. Het toestel draaide uit de doos namelijk op Android 4.4.2 KitKat en maakte vorig jaar de stap naar Android 5.0 Lollipop en het is daardoor aannemelijk dat Android 6.0 Marshmallow de laatste grote update voor het toestel zal zijn. Eerder dit jaar ontvingen de opvolgers, de Galaxy S6 en S7, ook al de Android 6.0-update.

De Android 6.0-update voor de Galaxy S5 komt natuurlijk met de TouchWiz-skin van Samsung. Daarnaast kunnen gebruikers aan de slag met alle nieuwe features van Marshmallow: de energiebespaarmodus Doze voor het verlengen van de standby-tijd wanneer het toestel niet wordt gebruikt, de mogelijkheid om permissies afzonderlijk te beheren en Google Now on Tap voor contextuele informatie op basis van wat er op het scherm zichtbaar is, echter werkt deze feature alleen wanneer je Galaxy S5 staat ingesteld op de Engelse taal.

Om te controleren of de Android 6.0-update al beschikbaar is voor jouw Galaxy S5, open je het instellingenmenu, gevolgd door ‘Over deze telefoon’, en druk je op de knop software-update, waarna je de mogelijkheid krijgt om de update uit te voeren. Mocht de update nog niet beschikbaar zijn, wacht dan totdat je een notificatie ontvangt om de update te installeren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*