Android 6.0.1 beveiligingsupdate nu beschikbaar voor Nexus 5X, 6P, Pixel C en meer

Smartphones

Google is afgelopen nacht begonnen met de uitrol van de beveiligingsupdate voor februari naar alle Nexus-apparaten die hiervoor in aanmerking komen. De Android 6.0.1 Marshmallow beveiligingsupdate (MMB29Q) is beschikbaar voor de Huawei Nexus 6P, LG Nexus 5X, Motorola Nexus 6, LG Nexus 5 en de in 2013 uitgebrachte Nexus 7 van Asus. Verder is de update uitgebracht voor de Google Pixel C (MXB48T), HTC Nexus 9 (MMB29R), Asus Nexus Player (MM29U) en de Samsung Nexus 10 (LMY49G).

Android beveiligingsupdate februari

Mocht je niet langer willen wachten totdat de over-the-air update voor jouw apparaat verschijnt, dan kun je nu ook de images downloaden van de Android-site en deze rechtstreeks naar je tablet of smartphone flashen. Let wel op dat het installeren van een standaard image automatisch je apparaat schoonveegt.

Google heeft bekendgemaakt dat de beveiligingsupdate voor februari in totaal 10 gaten in de beveiliging van Android heeft gedicht. Vijf van de kwetsbaarheden werden omschreven als “kritiek”, de ergste kwetsbaarheid die er gevonden kan worden. Twee van deze kritieke kwetsbaarheden zijn gerelateerd aan de Android Mediaserver. Dit onderdeel van Android is verantwoordelijk voor de playback van media en is in het afgelopen jaar het onderwerp geweest van verschillende problemen, waaronder de welbekende Stagefright-exploit. Het is ook niet de eerste keer dat Google een patch heeft uitgebracht voor de Android Mediaserver, want tot op heden heeft nog iedere beveiligingsupdate een kwetsbaarheid van de Mediaserver aangepakt.

Volgens Google zijn er geen aanwijzingen gevonden dat hackers misbruik hebben gemaakt van de kwetsbaarheden, desondanks is het verstandig om zo snel mogelijk je Nexus-apparaat te updaten naar de nieuwste versie. Een volledig overzicht met alle veranderingen is hier te vinden.

De Nexus 5X en Nexus 6P zijn respectievelijk vanaf €349 en €645 te verkrijgen bij Belsimpel.nl, GSMwijzer.nl, Studentmobiel.nl, Bol.com, Media Markt en Coolblue.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*