Alles over de iPhone 6S, 6S Plus, Apple TV, iPad Mini 4 en iPad Pro

Smartphones Streamingdiensten Tablets

Op dagen als vandaag blijkt maar weer eens hoe groot Apple is geworden in de afgelopen jaren, want het bedrijf is er ook dit jaar in geslaagd om de aandacht van de wereld volledig naar zich toe te trekken, zelfs bij de mensen die doorgaans niet geïnteresseerd zijn in technologie. Het Apple evenement gaat om 19:00 Nederlandse tijd van start en tijdens het evenement verwachten we meer producten dan normaal, hoewel de focus van Apple sterk blijft gericht op de iPhone 6S en iPhone 6S Plus.

iPhone 6S, 6S Plus, Apple TV, iPad Mini, iPad Pro

Het bedrijf verstuurde de uitnodigen voor het iPhone 6S en iPhone 6S Plus persevenement eind augustus met een subtiele aanwijzing wat we kunnen verwachten. De uitdrukking “Hey Siri, give us a hint” zegt op zich niet veel, maar het geeft wel aan wat we allemaal al weten: de virtuele assistent gaat een nog grotere rol spelen bij de nieuwe producten van het bedrijf.

[sc:inpost-tekst ]

iPhone 6S en iPhone 6S Plus

Over de iPhone 6S en iPhone 6S Plus is in de afgelopen maanden ontelbare keren geschreven. Apple heeft nog geen woord gezegd over de nieuwe modellen, echter weten we dankzij alle lekken en geruchten al een hoop over de iPhone 6S en 6S Plus.

In 2015 verwachten we dat Apple weer kiest voor een “S” upgrade en dat betekent dat het ontwerp onveranderd blijft, terwijl er onder de motorkap de nodige dingen worden verbeterd en dat er nieuwe features worden toegevoegd. Dit jaar brengt de iPhone 6S en 6S Plus upgrade ons naar verluidt meer werkgeheugen, een snellere processor en een betere camera. Daarnaast introduceert het voor iedere “S” upgrade een unieke feature, zoals Siri of TouchID. Dit jaar zal de unieke feature het Force Touch touchscreen zijn.

iPhone 6S box

Apple introduceerde de drukgevoelige Force Touch technologie vorig jaar al tijdens de aankondiging van de Apple en integreerde de techniek later in het trackpad van de nieuwste MacBooks. Op de iPhone 6S en 6S Plus verwachten we een nieuwe versie van de technologie en een nieuwe naam, 3D Touch, omdat het onderscheid zou kunnen maken tussen drie verschillende aanrakingen. De drukgevoelige technologie kan worden gebruikt om bepaalde acties sneller uit te kunnen, zoals je kan zien in de onderstaande video.

De iPhone 6S en 6S Plus worden ook verwacht in een nieuwe kleur, want net als de Apple Watch worden de nieuwe iPhones straks ook in roségoud aangeboden. Andere veranderingen zijn de snellere Apple A9 processor, 2GB werkgeheugen, geanimeerde achtergronden en een 12-megapixelcamera met ondersteuning voor video-opnames in 4K.

Meer informatie over alle iPhone 6S en 6S Plus vernieuwingen lees je hier.

Apple TV

De huidige Apple TV concurreert met de Chromecast en is vooral handig voor het gebruik van Netflix en AirPlay, maar de versie die vandaag wordt verwacht gaat daar verandering in brengen. De Apple TV (2015) krijgt naar verluidt een eigen App Store, een nieuwe afstandsbediening met touchpad, Siri integratie en draait op een nieuw besturingssysteem dat op iOS 9 is gebaseerd, tvOS.

Gaming is volgens verschillende insiders ook een belangrijk onderdeel van de Apple TV. De settopbox zou voor games optimaal gebruik maken van de nieuwe afstandsbediening, die over bewegingssensoren beschikt, waardoor Wii-achtige games mogelijk worden. Een concurrent van de Xbox en PlayStation gaat de nieuwe Apple TV vermoedelijk niet worden, maar dankzij de eigen App Store biedt het wel meer mogelijkheden dan alleen het spelen van games.

Apple TV 2015

Verder zou Siri worden ingezet om universeel in het tvOS besturingssysteem te zoeken. Wanneer je bijvoorbeeld naar een film van James Bond zoekt, dan zoekt de Apple TV niet alleen in de database van iTunes, maar ook in die van andere geïnstalleerde apps, zoals bijvoorbeeld YouTube of Netflix.

[sc:adsense-tekst ]

iPad Pro, iPad 4 Mini en Apple Music voor Android

In de voorgaande jaren werden de nieuwe iPads altijd tijdens een persevenement in oktober aangekondigd, maar deze traditie wordt dit jaar mogelijk niet gevolgd. Verschillende bronnen claimen dat Apple vanavond ook de iPad Pro en iPad Mini 4 gaat onthullen. De iPad Mini 4 krijgt een dunnere behuizing en schijnt qua specificaties identiek te zijn aan de huidige iPad Air 2, die vooralsnog niet wordt geüpdatet. De iPad Pro zou zijn uitgerust met een 12,9-inch scherm en moet optimaal gebruik maken van de nieuwe multitask features die iOS 9 brengt. Goedkoop wordt de tablet echter niet, want de goedkoopste iPad Pro met 64GB opslaggeheugen zou rond de 1000 euro gaan kosten.

Andere producten uit de Apple line-up, zoals de Apple Watch, MacBook en Beats hoofdtelefoons zullen waarschijnlijk geen upgrade krijgen. Het enige wat we nog kunnen verwachten is meer informatie over de Apple Music-app voor Android, maar we weten niet of Apple over het rivaliserende besturingssysteem van Google durft te spreken tijdens de iPhone 6S/6S Plus presentatie.

Het Apple evenement gaat vanavond om 19:00 Nederlandse tijd van start, later vandaag zullen we nog een artikel plaatsen met alle broodnodige informatie om het evenement live te bekijken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*