Alles over de HTC One M9 en fitness band

Smartphones

HTC One M8HTC zal later dit jaar de HTC One M9 smartphone onthullen en een fitness tacker in plaats van een smartwatch waar eerder over werd gesproken. Forbes meldt vandaag dat de geruchten over een smartwatch van HTC incorrect zijn. Het Taiwanese bedrijf werkt samen met Under Armour aan een fitness band, verdere details over het product ontbreken nog.

Het ligt echter wel voor de hand dat de HTC One M9 standaard wordt voorzien van de Under Armour fitness-app, die het mogelijk maakt om data tussen beide producten uit te wisselen. Verder claimt de bron waarmee de site sprak dat de HTC One M9 een incrementele update is ten opzichte van de One M8, de Sense 7.0 software moet voor de grootste vernieuwingen zorgen.

[sc:adsense-tekst ]

De interface die over Android heen is gebouwd maakt straks beter gebruik van Blinkfeed en ook heeft HTC enkele features over genomen van Google Now en de Live Tiles van Windows Phone. Blinkfeed moet door de nieuwe features een stuk persoonlijker worden, zo geeft de dienst straks aanbevelingen over interessante artikelen, plekken die je kan bezoeken en wanneer je moet vertrekken om op tijd op een afspraak te zijn. Daarnaast wil HTC samenwerken met andere diensten om de Blinkfeed ervaring verder te verbeteren.

Qua specificaties verschilt de HTC One M9 in de basis niet zoveel van zijn voorganger. Het scherm is nog steeds 5-inch groot en biedt een resolutie van 1920 x 1080 pixels en dus geen Quad-HD resolutie van 2560 x 1440 pixels. Onder de motorkap vinden we de nieuwste Snapdragon processor in combinatie met 3GB werkgeheugen – om welke Snapdragon variant het gaat moet nog steeds besloten worden.

Op de achterkant heeft de UltraPixel camera plaats moeten maken voor een 20-megapixel sensor van Sony waarmee video’s in 4K kunnen worden opgenomen. De UltraPixel technologie verdwijnt overigens niet helemaal, maar wordt straks gebruikt voor de sensor op de voorkant van de HTC One M9.

De EYE camera-app is standaard te vinden op de One M9 en maakt het mogelijk om tegelijkertijd een foto te schieten met de camera op de voor- en achterkant en het toevoegen van personen in afbeeldingen. Verder is de Skype feature van de Desire EYE ook aanwezig op de One M9 en het toestel is daardoor in staat om meerdere mensen te herkennen in een ruimte, waarna het ieder persoon in een apart venster laat zien. Hierdoor lijkt het net of alle aanwezige personen gebruik maken van een eigen camera.

[sc:adsense-tekst ]

De HTC One M9 is in 2015 opnieuw voorzien van een behuizing die vervaardig is uit aluminium, maar met 9,64mm is het vlaggenschip wel een stukje dikker dan zijn voorganger, vermoedelijk wordt dit veroorzaakt door de grotere 2840mAh accu. Het ontwerp is vrijwel identiek aan dat van de M8, HTC schijnt tevreden te zijn met de huidige stijl en is daarom van plan om slechts enkele kleine veranderingen door te voeren.

HTC brengt daarnaast Dolby 5.1 BoomSound naar de HTC One M9, LTE/4G (Cat. 6) ondersteuning, een microSD slot en het touchscreen van de M9 is te bedienen met handschoenen. Qua accessoire komt HTC met een nieuwe Dot View 2 case.

De HTC One M9 en fitness band worden op zondag 1 maart aangekondigd, een dag voor de start van het Mobile World Congress in Barcelona.

1 Reactie

  1. Helaas zijn de foto’s niet helemaal goed. HTC heeft het oude design gebruikt, om te voorkomen dat het nieuwe concept gelekt wordt. Dit zijn dus slechts testversies die op de afbeeldingen te zien zijn.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*