.

Zo werkt de knijpbare behuizing van de Google Pixel 2 en Pixel 2 XL

Smartphones

De Google Pixel 2 en Pixel 2 XL komen voorlopig niet naar Nederland, maar in bepaalde landen zijn de telefoons inmiddels al te verkrijgen. Naast alle reviews publiceerde iFixit ook een teardown van de Pixel 2 XL en hoewel er niet veel verrassingen zijn te vinden aan de binnenkant, laat het wel zien hoe de Active Edge-functie werkt.

Teardown Google Pixel 2 XL

Active Edge is een functie die het mogelijk maakt om de Google Assistant te activeren door in de zijkanten van de behuizing te kijken. Het werkt met behulp van rekstrookjes aan weerszijden van de telefoon.Google Pixel 2 XL Active Edge

Wat je op de bovenstaande foto ziet is een serie stalen blokjes met weerstanden tussen hen in, ingebed in een paar flexibele printplaten. Die weerstanden zijn rekstrookjes en gevoelig voor flexibiliteit, waardoor de Pixel veranderingen kan oppikken in het elektrische signaal dat er doorheen loopt. Wanneer je in de zijkanten knijpt, vervorm je de weerstanden en ontvangt de Pixel data over hoeveel ze worden gebogen.

Volgens iFixit is de Pixel 2 voorzien van twee rijen rekstrookjes op elke sensor, zodat de telefoons de geringste afwijkingen kunnen opsporen. De verhoogde gevoeligheid is waarschijnlijk ook waarom het mogelijk is om een verscheidenheid aan drukinstellingen te bieden voor wanneer de Active Edge-functie wordt ingeschakeld. De hardware lijkt identiek te zijn aan het knijpsysteem van de HTC U11 en dat is niet vreselijk verrassend gezien het feit dat HTC de kleinere Pixel 2 produceert.

De werking is vergelijkbaar met de Force Touch-trackpads van Apple. Deze trackpads bewegen namelijk niet, maar kunnen nog steeds een klik registreren wanneer er druk wordt uitgeoefend. Twee jaar geleden ontdekte iFixit een reeks kleine rekstrookjes onder het trackpad en de site had verwacht iets vergelijkbaars in de Pixel 2 te vinden.

Daarnaast toonde de teardown de nieuwe Pixel Visual Core-soc, de nieuwe afzonderlijke beeldprocessor die nog moet worden ingeschakeld. De chip is bedoeld voor het verwerken van camerabeelden en het verbeteren van de hdr-functie. Google zegt dat de chip pas over enkele weken actief wordt met de komst van Android 8.1 Oreo .

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren