Samsung Galaxy Note Edge

galaxy-note-edgeSamsung kondigde vandaag niet alleen de Samsung Galaxy Note 4 aan, maar ook een volledig nieuw lid van de Galaxy Note serie, de Samsung Galaxy Note Edge. Een grote verassing was dat overigens niet, want onlangs zagen we al dat Samsung de merknaam Galaxy Note Edge had geregistreerd. De Samsung Galaxy Note Edge is een innovatief staaltje technologie, want het traditionele scherm is ingeruild voor een paneel dat aan de rechterkant is gebogen. Gebruikers kunnen hiermee bepaalde functies uitvoeren, zonder het hoofdscherm te moeten gebruiken.

Qua specificaties is de Samsung Galaxy Note Edge identiek aan de Samsung Galaxy Note 4, maar het grootste verschil is natuurlijk het scherm met twee kanten. Door de toevoeging van de extra zijkant heeft het scherm een nog hogere resolutie gekregen van 2560 x 1600 pixels, 160 pixels meer dan de standaard Samsung Galaxy Note 4. Het nadeel van het nieuwe scherm is dat de Samsung Galaxy Note Edge wel een stukje breder is dan de Galaxy Note 4.

Een ander probleem is het vasthouden van de Galaxy Note Edge, want wanneer je de phablet op een normale manier wil vasthouden dan is de kans groot dat je nu het gebogen gedeelte van het scherm aanraakt. Op de Galaxy Note Edge lijkt dit geen probleem te gaan worden, de software zal proberen dit automatisch tegen te gaan.

Op het moment dat de telefoon is uitgeschakeld dan zal de gebogen zijkant nog steeds de tijd en inkomende notificaties weergegeven. Wanneer je de Galaxy Note Edge inschakelt dan zal de zijkant snelkoppelingen en andere functies, zoals een meetlat, flitser en andere functies weergeven.

Natuurlijk kunnen de instellingen naar voorkeur worden aangepast. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om snelkoppelingen weer te geven van je favoriete apps, maar multitask je de hele dag dan biedt de Galaxy Note mogelijk uitkomst. De zijkant kan namelijk de onlangs geopende apps weergeven, zodat je eenvoudig kan wisselen tussen apps die je op dat moment op de achtergrond hebt draaien.

Daarnaast zal de zijkant van de Samsung Galaxy Note Edge zichzelf automatisch aanpassen aan de dingen die je op dat moment aan het doen bent. Bij het afspelen van een video zal je niet langer eerst op het scherm te moeten klikken om door een bepaalde functie uit te voeren, want de controls van de video app kunnen nu worden weergegeven in de zijkant, zodat je alles kan besturen terwijl de video zonder overlay wordt weergegeven.

Ontwikkelaars zullen in de toekomst nog meer uit de Galaxy Note Edge kunnen halen, want Samsung heeft ook een speciale API beschikbaar gesteld voor externe ontwikkelaars.

De Samsung Galaxy Note Edge beschikt verder over een quad-core Snapdragon 805 chipset met 3GB RAM werkgeheugen en een Adreno 420 GPU. Op de achterkant vinden we een 16-megapixel camera met optische beeldstabilisatie en ondersteuning voor 4K (video). Voor het maken van selfies vinden we op de voorkant een 3,7-megapixel camera. Verder is er ondersteuning aanwezig voor 4G/LTE-Advanced, WiFi 802.11ac en NFC.

Volgens Samsung zal de Galaxy Note Edge helaas de eerste tijd nog niet naar Nederland komen.

3 Reacties

 1. Belachelijk dat hij niet in Nederland komt, Ofwel er een keuze moet gemaken moet worden. De gewoon note hebben we nu wel gehad qua design. Het is tijd voor wat nieuws zeker als het gaat om een top model. En dan komt samsung met een nieuw ontwerp en mogelijkheden maar wellicht niet voor de Nederlandse markt. Ik heb al de 3 voorgangers gekocht en ben er altijd tevreden over geweest. Jammer dat de note 4 edge hoogwaarschijnlijk niet voor de note fanaat tekoop zal zijn in Nederland.

  Reageer
 2. Beetje jammer dat de note edge niet gelijk met de note 4 komt,had ik een makkelijke keuze kunnen maken met het verlengen van mijn abbo.

  Reageer
  • Het is nog maar afwachten of die überhaupt ooit naar Nederland gaat komen, de Galaxy Round hebben we bijvoorbeeld ook nooit in Nederland gezien.

   Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*