Pre-order nu

PlayStation VR

Pre-order
Virtual Reality
9.1

Gebruikersscore

PlayStation VR Kopen

Winkel  Levertijd  Prijs
Bol.com Oktober 2016 €399,-
Media Markt Oktober 2016 €399,-
Coolblue Oktober 2016 €399,-

 

Een PlayStation VR kopen is mogelijk bij de bovenstaande winkels. Momenteel gaat het hier nog om een pre-order, want Sony begint pas in oktober met de uitlevering van de virtual reality headset. De PlayStation VR krijgt dit jaar te maken met flink wat concurrentie, want in de eerste helft van het jaar verschijnen ook de Oculus Rift en de HTC Vive, maar wij hebben enkele voordelen van de PlayStation VR voor je op een rijtje gezet.

PlayStation VR voordelen

Het grootste voordeel van de PlayStation VR is natuurlijk de prijs van de headset en het feit dat de bril met de PlayStation 4 werkt. De adviesprijs van 399 euro is natuurlijk nog steeds een flink bedrag en in veel gevallen duurder dan de gehele console, maar nog steeds aanmerkelijk minder dan de concurrentie. De Oculus Rift heeft bijvoorbeeld een adviesprijs van 699 euro, exclusief verzendkosten, terwijl de HTC Vive met twee controllers en inclusief verzendkosten en belastingen maar liefst €972,81 kost. Het bedrag van beide producten ligt daarmee hoger dan dat je een PlayStation 4 met PlayStation VR-headset zou aanschaffen.

Plug & Play

De PlayStation VR vereist geen lastige installaties met moeilijk te begrijpen software, het enige wat je hoeft te doen is de bril te verbinden met de PlayStation 4. Dit in tegenstelling tot de Rift en Vive, die beide een high-end pc vereisen met minimaal een Intel i5 processor en een NVIDIA GTX 970/AMD R9 290 of beter. Wanneer je niet in het bezit bent van een dergelijke pc, dan kun je gerust een extra kostenpost verwachten van een bedrag rond de 800 tot 1000, afhankelijk van de hardware. Verder kun je met de PlayStation VR ook lekker in de woonkamer games spelen in plaats van een stoffig kamertje waar je pc staat verstopt.

Games

Bij de lancering van de PlayStation VR zullen er volgens Sony minimaal 50 games beschikbaar zijn die geoptimaliseerd zijn voor de headset. Momenteel werken er meer dan 200 ontwikkelaars en uitgevers aan content voor de PlayStation VR. Een van de games waar we het meest naar uitkijken is de virtual reality versie van Star Wars Battlefront, die exclusief voor de PlayStation VR verschijnt. Je kan met de PlayStation VR ook huidige PlayStation 4-games spelen in 2D, waarbij je het gevoel krijgt dat je kijkt naar een enorme televisie. Overigens werkt deze ‘cinematic mode’ niet alleen met games, maar ook met films en andere features van de PlayStation 4, zoals Remote Play en PlayStation Live.