Microsoft Lumia 940 XL

Het is alweer enige tijd geleden dat Microsoft een high-end Windows smartphone op de markt heeft gebracht, maar met de komst van Windows 10 later dit jaar lijkt daar weer verandering in te gaan komen. Het bedrijf uit Redmond schijnt al enige tijd te werken aan de Lumia 940 en Lumia 940 XL, vandaag lijken we het merendeel van de specificaties te kunnen bevestigen van de phablet variant, want in de database van GFXBench is de Nokia RM-1100 gespot.

Kort voor het weekend werd het typenummer al gespot in een log van het advertentienetwerk en het blijkt dat de specificaties van de benchmark overeenkomen met de informatie die eerder is gelekt. De Microsoft Lumia 940 XL (RM-1100) beschikt volgens GFXBench over een 5,7-inch scherm met een QHD-resolutie van 2560 x 1440 pixels, goed voor 515 pixels per inch.

lumia-940xl

De Lumia 940 XL draait op een octa-core CPU met een Adreno 430-gpu en dat betekent dat er gebruik is gemaakt van de Snapdragon 810-soc van Qualcomm. Dit is een 64-bit big.LITTLE chipset met vier Cortex-A53 cores en vier snellere Cortex-A57. In de afgelopen maanden is de Snapdragon 810-soc veelvuldig in het nieuws verschenen door problemen met oververhitting. Zo moest er een update worden uitgebracht voor de G Flex 2, HTC One M9 en Xperia Z3+ om de problemen te verhelpen. Inmiddels is er een nieuwe revisie van de chip beschikbaar die het probleem definitief uit de wereld moet helpen. De Snapdragon 810 wordt bijgestaan door 2GB LPDDR4 werkgeheugen en naar alle waarschijnlijkheid 32GB opslaggeheugen.

Aan de achterzijde van het toestel vinden we volgens de benchmark een 17-megapixelcamera, hoewel GFXbench er soms met een megapixel naast kan zitten. Deze camera is ook in staat om video’s in 4K te schieten. Selfies kunnen worden genomen met een 4,8-megapixelcamera en de resolutie voor video’s is 1920 x 1080 pixels.

Verder zullen de gebruikelijk opties aanwezig zijn zoals 4G, Bluetooth 4.1, NFC en Wi-Fi 802.11ac. De Microsoft Lumia 940 XL draait op het nieuwe Windows 10 besturingssysteem dat in de tweede helft van 2015 uitkomt voor smartphones.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*