.

Review: MacKeeper is de beveiliging voor je Mac

OS X

MacKeeper is een multifunctioneel systeemhulpprogramma voor Mac OS X dat meer dan 16 tools biedt om je Mac te beveiligen, op te schonen, optimaliseren en je data te beheren. Dit betekent dat je slechts één applicatie nodig hebt om 16 verschillende taken uit te voeren.

Wat kan MacKeeper voor je Mac betekenen?

  • Beveilig je Mac tegen online aanvallen en tegen diefstal
  • Schoon je Mac op en verwijder dubbele bestanden
  • Verwijder applicaties die je niet langer gebruikt volledig
  • Hou je apps op je Mac up to date
  • Optimaliseer en versnel je Mac

Beveiling functies
MacKeeper heeft twee beveiliging functies – Internetbeveiliging en antidiefstal – deze functies zorgen ervoor dat je Mac is beveiligd wanneer je aan het internetten bent of wanneer je je MacBook ergens mee naar toe neemt.

Internetbeveiliging is een plugin die in real-time websites scant, automatisch updates binnen haalt en ervoor zorgt dat je geen virussen binnen haalt op je Mac. De websites die door MacKeeper als gevaarlijk worden geacht zullen op de zwarte lijst worden geplaatst. Dit zijn voornamelijk websites die er op uit zijn om persoonlijke gegevens van je te stelen en om malware te verspreiden. Dankzij Real-Time Safe Browsing zal dit niet langer het geval zijn.

Naast het controleren van websites is het ook mogelijk om je Mac te scannen op virussen wanneer je bijvoorbeeld virtualisatie software gebruikt om Windows op je Mac te draaien. Hoewel er weinig malware is gevonden voor de Mac, zijn er in de afgelopen zes maanden wel een aantal gevallen voorbij gekomen. MacKeeper zal ook dagelijks de laatste virus en malware definities binnen halen zodat de beveiliging altijd de nieuwste virussen kan detecteren.

De anti-diefstal functie van MacKeeper maakt het ook mogelijk om te kijken waar je Mac momenteel verblijft. Een functie die erg handig is wanneer je Mac wordt gestolen. Het enige wat je hoeft te doen om deze functie in te schakelen is in te loggen via een andere computer en je Mac als gestolen opgeven. Op het moment dat je Mac weer online gaat zal er elke keer automatisch een email worden verstuurd met hierin de locatie en een foto van de dief die is gemaakt met de iSight camera van je Mac.

Beheer van data met MacKeeper
Naast het bekijken van de locatie van je Mac is het ook mogelijk om je Mac te beveiligen tegen diefstal. De beste functie van MacKeeper is ongetwijfeld de optie om een back-up te maken. Dit is natuurlijk ook mogelijk met Time Machine, maar de back-up functie van MacKeeper heeft een aantal functies die je standaard niet vindt op je Mac.

Zo is het met MacKeeper mogelijk om losse bestanden en mappen te back-uppen, back-up’s op te slaan op externe apparaten, en kan er een back-up schema worden gemaakt. Dit zijn stuk voor stuk mogelijkheden die niet aanwezig zijn in de Time Machine software.

Ben je vergeten om een back-up te maken en is al je data verloren gegaan dan is dit mogelijk nog niet het einde. MacKeeper kan namelijk proberen om je data weer te herstellen. Het werkt echter ook de andere kant op, wanneer je bijvoorbeeld vertrouwelijke data wilt verwijderen dan kun je met de Versnipperaar functie ervoor zorgen dat dit bestand niet lang zal zijn te vinden wanneer iemand je Mac probeert te herstellen. DeVersnipperaar functie zorgt er namelijk voor dat er geen sporen meer worden achtergelaten.

Verder is het ook mogelijk om gegevens te versleutelen met Gegevensversleuteling. Je bent hiervoor twee wachtwoorden nodig, één om de applicatie te openen en de andere om het versleutelde bestand te openen. Het zal er ook voor zorgen dat het bestandsnamen verbergt en het gebruikt complexe algoritmes, zorg er dus voor dat je je wachtwoord niet vergeet!

Opschonen van je Mac
Heb je je Mac al een tijdlang in gebruik dan heb je waarschijnlijk een hoop bestanden die onnodig ruimte innemen op de harde schijf en daardoor ook je systeem trager maken. Tijdens het schoonmaken van je harde schijf moet je er natuurlijk ook zeker van zijn dat je geen bestanden verwijderd die je wilt behouden. Het goede nieuws is dat Fast Cleanup hier uitstekend mee om gaat, je kunt bijvoorbeeld andere talen verwijderen, caches legen en logs verwijderen.

Terwijl Fast Cleanup alleen bestanden verwijderd die zijn aangemaakt door het systeem, zorgt Duplikatenzoeker ervoor dat het bestanden verwijderd die dubbel aanwezig zijn op je Mac. Het is echter waarschijnlijk wel beter om dit zelf te doen, aangezien jij als gebruiker het best weet welke bestanden moeten worden bewaard en welke niet.

Eén van de meest gehoorde klachten bij het verwijderen van apps op de Mac is dat slechts de basisbestanden van de applicatie verwijderd. MacKeeper lost dit probleem volledig op door alle bestanden die aan de app zijn gelinkt te verwijderen.

Optimaliseren van OS X en applicaties
Het updaten van applicaties die niet gedownload zijn in de Mac App Store kan soms erg frustrerend en omslachtig zijn, dit is ook vaak de reden dat gebruikers ervoor kiezen om hun applicaties niet te updaten. De ontwikkelaars van MacKeeper hebben echter ook hier aan gedacht, met de Updatezoeker worden alle applicaties op je Mac gecontroleerd of er al een update beschikbaar is, zelfs voor de apps die door third-party ontwikkelaars zijn gemaakt.

Expert op Aanvraag
Een andere opmerkelijk functie van MacKeeper is de mogelijkheid om een expert een vraag te stellen over computers en technologie, binnen een aantal dagen krijg je een gedetailleerd antwoord op je vraag. Plaats je vraag op de speciale Expert op Aanvraag pagina en wacht op je antwoord. Naast deze optie kun je via Live Support ook een vraag stellen over de software, dit is mogelijk via de telefoon, live chat of email.

Conclusie
MacKeeper is een applicatie die voor iedere Mac-gebruiker interessant is, niet alleen kun je je data beveiligen, maar ook zorgt de applicatie ervoor dat je Mac is beveiligd tegen diefstal en virussen. Een echte aanrader!

Koop MacKeeper nu en maak gebruik van de tijdelijke korting!

5 Reacties

  1. Pingback: Mackeeper

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren