.

AMD Radeon 7000 drivers gevonden in OS X 10.8.3, nieuwe Mac Pro in begin 2013?

OS X

Gisteren bracht Apple de eerste beta uit van OS X 10.8.3 Mountain Lion, en na een dag hebben ontwikkelaars ontdekt dat de nieuwe versie van OS X ook ondersteuning heeft toegevoegd voor de AMD Radeon HD 7000 serie. Het is opmerkelijk om te zien dat deze serie kaarten nu door OS X wordt ondersteunt, vooral gezien het feit dat er momenteel nog geen Mac te vinden is die gebruik maakt van deze kaart. Volgens velen kan dit worden gezien als een teken dat Apple momenteel werkt aan een nieuwe herontworpen Mac Pro die al een lange tijd aan een upgrade toe is.

Het was Netkas die kort na de release van de beta ontdekte dat de AMD Radeon HD 7000 serie nu standaard wordt ondersteunt in OS X 10.8.3. Daarnaast lijken de drivers zich voornamelijk te richten Radeon HD 7900 serie ook wel bekend als de Tahiti lijn van AMD, wat zou kunnen duiden op het gebruik van de Radeon HD 7950 en de 7970.

Dit zijn momenteel de high-end kaarten die AMD verkoopt voor de desktop markt. Beide kaarten zijn uitgerust met 3GB aan GDDR5 geheugen en de chips zijn op een 28nm-procedé geproduceerd. Het ondersteunen van de nieuwe AMD kaarten, die overigens gebruik maken van een volledig nieuwe architectuur, zou erop kunnen duiden dat er begin volgend jaar een nieuwe Mac Pro aan zit te komen. De huidige Mac Pro die te verkrijgen in de Apple Store heeft in juni nog een minieme update gekregen, en moet het op gebied van prestaties zelfs af laten weten ten opzichte van de MacBook Pro met Retina-scherm.

Het zou ook niet als een complete verassing komen, Apple CEO Tim Cook liet kort na de WWDC al weten dat het bedrijf bezig is met een volledig nieuwe Mac Pro. Volgens Cook zal de nieuwe desktop Mac ergens in 2013 moeten verschijnen. Naast de reactie van Cook zijn er ook al verwijzingen gevonden naar de “MP60” in de configuratie bestanden van Mountain Lion. De verwachting is dan ook dat de nieuwe Mac Pro een aanzienlijke verbetering zal zijn op hardware gebied, het ontwerp zal zeer waarschijnlijk ook veranderen, de huidige Mac Pro maakt nog steeds gebruik van de PowerMac G5 behuizing die in 2005 werd uitgebracht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren