Tutorial: Netflix kijken in Nederland (Apple TV, iPhone, iPad, PC, Mac)

iOS

Je zal misschien weleens van Netflix hebben gehoord, het is een van de grootste spelers op de videostreaming markt. Het is officieel alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, Engeland, Canada en Ierland, volgens Netflix zijn er wel plannen om de dienst naar overige landen te brengen en lijkt het voor de hand te liggen dat Nederland niet op korte termijn tot deze landen behoord. Het mooie van de dienst is dat er niet per film hoeft betaald te worden, de dienst kost slechts $7.99 per maand en hiervoor kun je onbeperkt series en films bekijken. Verwacht niet de nieuwste films die nu nog in de bioscoop draaien, maar er is zeker veel kwaliteit beschikbaar, populaire series zoals: South Park, How I met your mother en Jersey Shore zijn allemaal aanwezig.

In deze tutorial zullen we je uitleggen hoe je de service ook hier in Nederland draaiend kan krijgen. Daarvoor ben je wel het volgende nodig:

• Creditkaart
• UnblockUS Account ($49.99 per jaar of $4.99 per maand)
• Netflix account (Eerste maand gratis daarna $7.99 per maand)

Ook zal je misschien afvragen op welke producten je de dienst kan gebruiken. Dit ligt natuurlijk aan de software, maar er een zijn een aantal TV’s op de markt die al een Netflix client beschikbaar hebben. Verder zijn er ook applicaties beschikbaar voor de iPhone, iPod Touch en iPad hiervoor ben je wel een Amerikaanse iTunes account nodig maar dat zullen we later in de tutorial behandelen, en het is natuurlijk ook prima mogelijk om Netflix op je PC te gebruiken.

Laten we eerst beginnen met het instellen van UnblockUS.

 1. Open de website unblock-us.
 2. Kies om direct een betaalde account aan de maken of om het een week gratis te proberen (zorg dat je een werkend e-mail adres toevoegt).
 3. Naar het voltooien van stap 2 zal je een bevestigingsemail hebben ontvangen, lees de e-mail en click op ‘Setup Page‘.
 4. Op de setup page kun je zien op welke apparaten je gebruik van unblock-us kan maken, maar dit doen we later aangezien we eerst de service nog moeten activeren.
 5. In deze tutorial maken wij gebruik van een Mac, Windows gebruikers kunnen gebruik maken van een tool die het leven van jullie nog gemakkelijker maakt.
 6. Open op je Mac de instelinngen van je network (systeem voorkeuren > netwerk) en klik op geadvanceerd en de tab ‘DNS’.
 7. Verwijder de huidige DNS servers door op het minnetje te drukken, en zorg ervoor dat de lijst leeg is.
 8. Klik nu op het plusje dat je ziet staan bij ‘DNS Servers’ en voeg de adressen 208.122.23.22 en 208.122.23.23 toe, en bevestig je instellingen.
 9. Herstart je PC en klik op de volgende link om de service te controleren en te activeren.
 10. Mocht het niet werken, zorg dan dat je alle instellingen nogmaals controleert.
Nu we klaar zijn met het activeren van de service is de volgende stap om deze instellingen ook te gebruiken op je andere apparaten. Wij gebruiken de iPhone, iPad en Apple TV als voorbeeld alleen werken deze stappen eigenlijk op elk apparaat, het enige wat je moet veranderen is het DNS adres, zorg niet dat je andere instellingen veranderd aangezien dit weleens zou kunnen leiden tot problemen.
 iPhone en iPad
 1. Zorg dat je zeker weet dat de unblock-us service is geactiveerd, dit kun je doen met behulp van deze link.
 2. Open het ‘Instellingen’ menu op je iPhone of iPad.
 3. Klik op Wi-Fi en selecteer het netwerk dat je normaal gesproken gebruikt en klik het blauw met witte pijltje achter dit netwerk.
 4. Als het goed is zit je nu in het instellingen menu van je netwerk, en zie je ook het woord ‘DNS’ staan in het overzicht.
 5. Klik op de getallen die achter het woord ‘DNS’ staan en haal verwijder deze en vervang ze met de volgende regel: 208.122.23.22, 208.122.23.23
 6. Druk op je ‘Home’ knop en zet je iPhone of iPad volledige uit en zet hem daarna weer aan, vergeet dit niet te doen!
 7. Download alvast de Netflix applicatie, je bent hiervoor een Amerikaanse iTunes account nodig de applicatie is verder gratis! Je kan hier vinden hoe je een gratis account kan maken zonder creditkaart.
 8. Je bent nu klaar om gebruik te maken van Netflix, het enige wat je nog nodig bent is een Netflix account en daar gaan we je zo aan helpen.
Apple TV 2G
 1. Start je Apple TV en navigeer naar het menu kopje ‘Instellingen’.
 2. En selecteer het kopje ‘Algemeen’.
 3. Selecteer nu ‘Netwerk’ in de lijst met opties.
 4. Je ziet nu het netwerk waarmee je verbonden bent, selecteer de menu optie ‘Configureer TCP/IP’.
 5. Je krijgt nu de vraag of je dit ‘Automatisch’ of ‘Handmatig’ wil doen, kies voor ‘Handmatig’.
 6. Verander niks aan het IP adres, Router adres of Subnetmasker, pas alleen het DNS adres aan naar: 208.122.23.22
 7. Bevestig de instellingen en keer terug naar het ‘Instellingen’ menu en selecteer het submenu ‘iTunes Store’.
 8. Verander hier de locatie naar de ‘Verenigde Staten’.
 9. Het Netflix menu zal nu verschijnen in je hoofd menu.
 10. Zet nu je Apple TV in sluimerstand en verwijder de stroomkabel voor 10-15 seconden.
 11. Je bent nu klaar om gebruik te maken van Netflix, het enige wat je nog nodig bent is een Netflix account en daar gaan we je zo aan helpen.

Het creëren van een Netflix account.

 1. We gaan nu beginnen met het maken van een Netflix account, bezoek de site op de computer die je net hebt gebruik om unblock-us op in te stellen.
 2. Maak een account aan door je gegevens op de website in te vullen, hierna zul je worden doorverwezen naar het betalingsgedeelte voor de website.
 3. De eerste maand is gratis al is het wel vereist dat je je creditkaart op geeft aangezien de dienste automatisch doorloopt per maand, PayPal werkt alleen bij Amerikaanse gebruikers.
 4. Zoek een adres op in Amerika via Google en vul dit in op de Netflix site, Netflix controleert niet of je creditkaart uit Amerika komt dus dit werkt gewoon. Zorg wel dat je je echte naam gebruikt.
 5. Na het voltooien is je account klaar en kun je beginnen met films kijken op je computer, iPhone, iPad en Apple TV en nog een groot aantal andere apparaten die Netflix ondersteunen – deze moeten wel ingesteld zijn op het unblock-us DNS.
 6. Veel kijkplezier!

 

5 Reacties

 1. Mooi artikel. Ik was een ublockus klant, maar ik ben veranderd naar Unotelly paar maanden geleden. Unotelly ondersteunt meer kanalen en het heeft dezelfde prijs als unblockus.

  Reageer
 2. Is dit niet illegaal? Nu de FBI met zulk soort dingen op de schop gaat..?

  Reageer
  • Hallo Tim, nee je betaald namelijk gewoon voor de rechten. Netflix heeft gewoon contracten afesloten met alle uitgevers. Ze willen graag juist dat je van dit soort diensten gebruik maakt.

   Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*