Huawei Watch

Beschikbaar
Smartwatch
8.5

Geweldig

8.4

Gebruikersscore

De Huawei Watch is een Android Wear smartwatch en is sinds begin oktober te koop in Nederland voor een adviesprijs vanaf 399 euro. Op deze pagina lees je alles over de Huawei Watch die zowel met iOS als Android smartphones werkt en beschikt over een volledig rond AMOLED-scherm met een hoge resolutie en helderheid.

Huawei Watch overzicht

Het Android Wear besturingssysteem van Google is een relatief nieuw platform en het is dan ook niet verwonderlijk dat fabrikanten nog steeds druk aan het experimenteren zijn met verschillende features en ontwerpen. De Huawei Watch is de allereerste smartwatch van het Chinese bedrijf en maakte in maart tijdens de aankondiging al veel indruk vanwege zijn stijlvolle ontwerp. Inmiddels zijn we een half jaar verder en is de Huawei Watch eindelijk in Nederland te koop.

Huawei heeft zijn eerste smartwatch voorzien van een volledig rond 1,4-inch AMOLED-scherm, zonder de dikke bezel van de LG Watch Urbane of het zwarte balkje aan de onderzijde van de Moto 360. De resolutie van het scherm is 400 x 400 pixels en dat betekent dat alles er in vergelijking met andere Android Wear producten een stukje scherper uitziet. Qua hardware is de Huawei Watch op dit moment in ieder geval de mooiste en beste smartwatch die je kan krijgen.

De polsbandjes gebruiken een standaard 22mm mechanisme, waardoor de gebruiker zelf een polsbandje kan kopen en kan verwisselen. Op het originele bandje zit een schuifmechanisme, zodat ze nog eenvoudiger zijn om te verwijderen. Huawei gaat zelf ook polsbandjes op de markt te brengen, maar momenteel zijn deze nog niet beschikbaar.

In Nederland zijn momenteel vijf verschillende varianten te koop met twee verschillende aluminium behuizingen in het zwart of zilver. De prijzen beginnen vanaf 399 euro voor de goedkoopste uitvoering tot 499 euro voor de zwarte uitvoering met een polsband van metaal. Alle versies van de Huawei Watch zijn voorzien van saffierglas, zodat je je niet druk hoeft te maken om krassen op het scherm. Daarnaast is de behuizing volledig van metaal gemaakt en is er dus niet gekozen om de achterkant van plastic te maken, een optie waar Motorola wel voor is gegaan om vermoedelijk kosten te besparen.

Het opladen van de Huawei Watch verloopt via de vier pogo-pinnen aan de achterzijde, die je legt op de magnetische oplader. We hadden graag gezien dat het mogelijk zou zijn om de smartwatch draadloos op te kunnen laden, echter was dat naar alle waarschijnlijkheid geen mogelijkheid meer omdat het horloge volledig van metaal is gemaakt. Een ander negatief punt van de oplader is dat de USB-kabel aan de oplader is vastgemaakt, ga er dus voorzichtig mee om, want een kapotte kabel betekent in dit geval ook automatisch een kapotte oplader.

Verder vinden we nog een hartslagmeter aan de achterzijde, die werkt met Google Fit en de fitness-app van Huawei. De Huawei Watch wordt aangedreven door een Snapdragon 400-soc in combinatie met 512MB werkgeheugen, 4GB opslaggeheugen en een 300mAh accu.

Huawei Watch kopen

De Huawei Watch kopen? Bekijk dan onze prijspagina met een volledig prijsoverzicht. Daarnaast lees je meer over de smartwatch in onze uitgebreid Huawei Watch review.

Laatste Nieuws

Android Wear smartwatches werken nu ook met iPhone (iOS)

Eerder vandaag schreven we al dat Android Wear binnenkort ondersteuning zou gaan bieden voor de iPhone, en lang hebben we niet op de officiële bevestig moeten wachten, want Google heeft het nieuws zoj...[Lees Verder]

Nieuwe Android Wear producten van Motorola, LG, Asus en Huawei op komst

Op zoek naar een nieuwe smartwatch, maar ben je nog niet tevreden over het huidige aanbod? Dan hebben we goed nieuws, want begin volgende maand komen Asus, Huawei, LG en Motorola met hun nieuwste smar...[Lees Verder]

Huawei Watch goedgekeurd door telecomwaakhond FCC

De Huawei Watch werd tijdens het Mobile World Congress in maart aangekondigd en het is de eerste smartwatch van het bedrijf dat draait op het Android Wear besturingssysteem van Google. Het horloge is ...[Lees Verder]

Volg
Huawei Watch

De Huawei Watch is de eerste Android Wear smartwatch van het bedrijf. Het horloge beschikt over een stijlvol ontwerp en een indrukwekkend AMOLED-scherm met een hoge resolutie.

  • Android Wear 5.1.1 Lollipop
  • 1,4-inch (400 x 400 pixels)
  • Volledig rond scherm
  • Qualcomm Snapdragon 400
  • 512MB werkgeheugen
  • 300mAh accu
  • Spatwaterdicht
  • Werkt met iOS en Android
8.4
Gemiddelde gebruikersscore
7 stemmen
Beoordeel dit product
Uw beoordeling: 0
Submit
Introductie:
Categorie:
Beoordeling:
Fabrikant:
Geen content beschikbaar.