HTC

HTC HTC One Mini 2

Het zal er al een tijdje aan te komen, maar de HTC One Mini 2 is vandaag officieel aangekondigd door de Taiwanese smartphone fabrikant. De opvolger van de HTC One Mini is iets minder mini geworden en doet qua ontwerp veel denken aan de HTC One (M8).

HTC_One_mini_2_3V_Gunmetal

De HTC One Mini 2 heeft een 4,5-inch scherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels, resulterend in een pixeldichtheid van 326 pixels per inch. Het grotere scherm betekent dat de afmetingen verder zijn toegenomen; de HTC One Mini 2 meet nu 137 x 65 x 10,6mm. Zoals je kan zien geldt dit niet alleen voor de breedte en hoogte, want de smartphone is ook 1mm dikker, hoewel het nieuwe gebogen ontwerp ervoor zorgt dat de HTC One Mini 2 wel fijn in de hand ligt. Het gewicht van de telefoon bedraagt 137 gram en ook zijn er aan de voorzijde nog steeds twee BoomSound speakers te vinden.

Qualcomm is verantwoordelijk voor de processor van de HTC One Mini 2, onder de motorkap vinden we namelijk een quad-core Snapdragon 400-soc (Cortex-A7) geklokt op 1,2GHz gecombineerd met 1GB werkgeheugen en een Adreno 305 GPU, waardoor de Mini aanzienlijk minder zal presteren in vergelijking met de HTC One (M8). De opslag bedraagt 16GB, net als zijn voorganger, echter is er nu microSD ondersteuning aanwezig tot maximaal 128GB.

Blog_HTC-One-Mini-2_2

Een interessant aanpassing van de HTC One Mini 2 is dat de UltraPixel camera op de achterkant plaats heeft moeten maken voor een traditionele 13-megapixel module met een BSI sensor en een standaard f/2.2 lens. Deze kan net als de 5-megapixel camera aan de voorzijde video’s schieten in 1080p.

Verder zijn de gebruikelijke opties aanwezig op de HTC One Mini 2 zoals GPS (GLONASS), NFC, Bluetooth 4.0 met atpX ondersteuning, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n en een microSD 2.0 poort. Als we HTC mogen geloven dan zal de HTC One Mini 2 op een volledig opgeladen accu (2100mAh) 16 uur aan beltijd leveren met 3G ingeschakeld.

Blog_HTC-One-Mini-2_3

In juni zal de HTC One Mini 2 te koop zijn in Nederland in de kleuren grijs, zilver en goud. Meer informatie over de HTC One Mini 2 lees je hier op onze productpagina.