.

Project Glass-testmodellen binnen aantal maanden beschikbaar

Google

IMG_08321De levering van de 1500 dollar kostende Google Project Glass Explorer Edition voor ontwikkelaars zal in een aantal maanden van start gaan volgens Sergey Brin, die gisteren nog in New York City werd gespot met de draagbare computer. De topman van Google is al sinds dag 1 één van de belangrijkste mensen die aan het augmented reality project werkt, en liet in een gesprek met Noah Zerkin – de man die Brin in de metro spotte – weten dat de bril bijna klaar is voor ontwikkelaars. Daarnaast gaf Brin ook prijs hoeveel Glass prototypes er momenteel in de omloop zijn.

Volgens Brin, die ook bevestigde dat hij deel uitmaakt van het Google X Lab team dat verantwoordelijk is voor Project Glass en andere onderzoeken zoals zelfrijdende auto’s, zijn er op dit moment zo’n honderd personen buiten het X Lab team om die in bezit zijn van een prototype. Hoeveel mensen er momenteel in dienst zien bij de X Lab divisie is onduidelijk.

Project Glass was waarschijnlijk de belangrijkste innovatie tijdens de Google I/O conferentie in 2012, kort na de conferentie kregen ontwikkelaars de mogelijkheid om een Project Glass Explorer Edition aan te schaffen voor 1500 dollar. Er staan op de wachtlijst echter een select aantal ontwikkelaars die eerder de kans krijgen om met de augmented reality bril te spelen tijdens het Glass Foundry ontwikkelaars evenement dat later deze maand zal plaats vinden.

Tijdens dit evenement zal Google meer informatie vrijgeven over de nieuwe Mirror API, die het mogelijk moet maken voor ontwikkelaars om informatie van apps naar de bril te sturen. Helaas mogen ontwikkelaars nog niet de bril mee naar huis nemen.

Google hoopt na de uitlevering van de ontwikkelaars versie, twaalf maanden later een consumenten versie van Project Glass uit te brengen. De prijs voor dit model is op dit moment nog onbekend, maar volgens Brin zal de prijs aanzienlijk lager ligger dan het model voor ontwikkelaars.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren