.

Google Chrome gaat Android apps ondersteunen in browser?

Google

Schermafbeelding 2013-01-31 om 14.39.49De verschijning van een chromen Android standbeeld bij de Google campus in Mountain View (V.S.) hebben de speculaties aangewakkerd dat het bedrijf bijna klaar zou zijn met de ondersteuning van Android apps in de Chrome webbrowser. De nieuwe functionaliteit zou mogelijk zelfs al tijdens het Google I/O evenement in mei aan de wereld worden getoond. Het glimmende standbeeld is een verandering met de overige Android standbeelden die aanwezig zijn, want iedere Android die tot op heden is geplaatst staat voor een nieuwe iteratie van het mobiele besturingssysteem.

Het wordt dan ook als een indicatie gezien dat Google deze nieuwe functionaliteit aan het ontwikkelen is. Volgens de bronnen van Mobile Geeks moet het standbeeld staan voor Android runtime voor Chrome, en Google zal deze versie al zes maanden intern aan het testen zijn. De ondersteuning van Android runtime zal betekenen dat we in de toekomst mogelijk Android apps van mobiele apparaten op de desktop kunnen draaien.

Dit is overigens niet de eerste keer dat het besturingssysteem van Google op de desktop draait, want een aantal andere bedrijven hebben het Android OS ook al naar de desktop geport. BlueStacks is één van de apps die het mogelijk maakt om apps die voor het mobiele OS zijn geschreven te laten draaien op Mac’s en Windows computers.

Maar de aanpak zal niet te vergelijken zijn met die van BlueStacks, want de ondersteuning van Android runtime zal een belangrijk deel moeten uitmaken van de Chrome Browser. Het zal in ieder geval goed nieuws betekenen voor de bestaande Chromebooks, want deze goedkope laptops zijn voor een groot deel afhankelijk van Chrome, en de ondersteuning van Android zal betekenen dat er per direct duizenden apps beschikbaar zijn.

Een andere mogelijkheid is dat er helemaal niks gaat gebeuren en dat het standbeeld niks meer is dan een creatieve ingeving. Tijdens de Google I/O conferentie op 15 mei zullen we te weten komen of de geruchten waar blijken te zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren