Zo ziet FIFA 17 eruit in vergelijking met zijn voorganger

Gaming

De belangrijkste verandering die FIFA 17 dit jaar brengt is de Frostbite-engine, die eveneens wordt gebruikt voor shooters en actiegames als Battlefield 1 en Mass Effect: Andromeda. Tot op heden maakte uitgever en ontwikkelaar EA gebruik van de Ignite-engine – die nog steeds wordt ingezet voor de Xbox 360- en PlayStation 3-versie – en de overstap zou moeten resulteren in sterke verbeterde lichteffecten en een realistischere look. Eurogamer besloot de proef op de som te nemen en zette FIFA 17 en FIFA 16 naast elkaar om te kijken of de verschillen daadwerkelijk zo groot zijn.

FIFA 16 versus FIFA 17

Het eerste wat opvalt wanneer we de games naast elkaar leggen is dat de gameplay, camera, menu’s en animaties er eigenlijk niet heel veel anders uitzien dan dat ze tot op heden deden met de Ignite-engine. We hebben daardoor sterk het gevoel dat FIFA 16 en FIFA 17 nog altijd de nodige eigenschappen met elkaar delen.

Toch zijn de verschillen overduidelijk wanneer je de beelden naast elkaar zet. FIFA 17 profiteert optimaal van geavanceerde belichting die de Frostbite-engine biedt. De velden zijn minder verzadigd van kleur in vergelijking met FIFA 17, wat in onze ogen zorgt voor een wat natuurlijkere uitstraling. Het is zonder twijfel even wennen, maar de voordelen zijn duidelijk: lichteffecten zijn beter dan ooit, Frostbite zorgt voor schaduwen van hogere kwaliteit en de kleurweergave is realistischer.

FIFA 17 draait daarnaast nog steeds op 60 frames per seconde tijdens gameplay, en bij het tonen van herhalingen of cutscenes is er een limiet van 30 frames per seconde. Voor een volledig overzicht van alle veranderingen raden we je zeker aan om even het artikel van Eurogamer door te nemen.

FIFA 17 is nu bij Bol.com beschikbaar voor pre-order voor de volgende systemen: Xbox One, PlayStation 4, Xbox 360, PlayStation 3 en pc. De versie voor de Xbox, PlayStation 4 en pc draait op de nieuwe Frostbite-engine, terwijl de last-gen consoles het moeten doen met de huidige Ignite-engine, beide versies verschijnen op 29 september. Schaf je liever een (goedkopere) digitale key aan, dan kun je terecht bij Cdkeys.com waar de Xbox One-versie 43,19 euro kost en de pc-versie slechts 37,09 euro.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*