Zo speel je Battlefield 1 voor de release

Gaming

Battlefield 1 wordt later deze maand uitgebracht, maar Xbox One- en pc-bezitters kunnen sinds gisteren al aan de slag met de game. De volledige versie verschijnt op 21 oktober voor de PlayStation 4, Xbox One en pc, echter biedt uitgever EA enkele mogelijkheden om de game eerder te kunnen spelen.

Battlefield 1: Early Access

Naast de reguliere versie van Battlefield 1 is er namelijk ook nog een Deluxe en Ultimate Edition. Beide versies bevatten natuurlijk de volledige game en enkele extra’s, maar je mag ook als eerste het strijdveld betreden, want met Early Enlister Early Access krijg je vanaf 18 oktober toegang tot het volledige spel, zonder tijdslimiet.

Kies je voor de Ultimate Edition, dan ontvang je eveneens een Premium Pass voor de vier toekomstige uitbreidingspakketten. Deze pakketten brengen in totaal 16 nieuwe maps, nieuwe game modes, Elite-klassen, 20 nieuwe wapens en nog veel meer. De eerste uitbreiding, They Shall Not Pass, wordt in maart 2017 uitgebracht. Beide versies zijn alleen digitaal te koop en beschikbaar voor de Xbox One, PlayStation 4 en pc (Origin).

In de tussentijd kun je grote delen van de game al uitproberen, want Battlefield 1 is momenteel beschikbaar voor EA Access- en Origin Access-abonnees. Deze versie heeft een tijdslimiet van 10 uur en bevat vijf verschillende maps, waaronder St. Quentin Scar, Amains, Sinai Desert, Fao Fortress en Suez. Verder zijn er vier game modes uit te proberen en kunnen er twee singleplayer-missies worden gespeeld. Voor slechts €4,59 krijg je een maand toegang tot EA Acccess (Xbox One) of €3,99 voor Origin Access (pc). Vooruitgang die je in de game boekt neem je mee naar de volledige versie.

Voor PlayStation 4-gebruikers is er helaas geen manier om Battlefield 1 vóór 18 oktober te spelen. Volgens EA heeft Sony besloten dat EA Access niet voor de console mag worden uitgebracht. De Early Enlister-versies zijn wel beschikbaar voor de PS4 en dat betekent dat je in de loop van volgende week alsnog eerder aan de slag kan met de game.

De Battlefield 1 Early Enlister Deluxe Edition heeft een adviesprijs van €89,99, maar bij cdkeys.com is deze versie voor €71,29 te verkrijgen, zowel voor de Xbox One als PlayStation 4 (UK-account vereist). Bij Cdkeys.com is ook de digitale versie voor Origin te koop voor 39,96 euro, terwijl de digitale PS4- en Xbox-versies vanaf €57,- zijn te verkrijgen. Kies je liever voor een fysieke kopie dan kun je terecht bij Bol.com, Media Markt, Bart Smit, Intertoys of Coolblue. Verder heeft EA nog een Xbox One S 1TB Battlefield 1 Special Edition-bundel uitgebracht voor 349 euro, die vanaf vandaag uit voorraad leverbaar is.

5 Reacties

 1. Kijk weetje wat dan wel jammer is, is dat jullie niet precies zeggen waar het op slaat.
  Namelijk is het onzin dat je ons adviseer de premium pass nu al te nemen, terwijl de eerste dlc pas Maart komt.
  Dus je moet hem juist nu niet al aanschaffen want tot die tijd kan er al een aanbieding opgedoken zijn voor de premium pass 😉

  Erg jammer.

  Reageer
  • Volgens mij staat in de tekst duidelijk dat de eerste uitbreiding in maart 2017 verschijnt. Mocht je de game eerder willen spelen, dan is dit een van de opties.

   Reageer
   • De game is de 18de al beschikbaar als je 30 euro bij leg, anders 21 oktober.

    Reageer
  • Ik heb zelf nog nooit meegemaakt dat ze een season pass ineens goedkoper maken. Vaak alleen bij een pre-order of iets dergelijks

   Reageer
   • Via instant gaming of andere digitale game aanbieders is er 50 % kans op een pricedrop.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*