Zo ontgrendel je de emulatorinstellingen van de PlayStation Classic

Gaming

De PlayStation Classic is sinds vandaag beschikbaar in Nederland en het blijkt dat gebruikers van de console eenvoudig instellingen kunnen aanpassen van de emulator. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is een toetsenbord aansluiten en op de ‘Escape’-knop drukken terwijl je in een game zit.

PlayStation Classic

Verschillende ontwikkelaars zijn vermoedelijk al op zoek naar manieren om de PlayStation Classic te hacken, zodat je bijvoorbeeld extra games kan installeren. Dat is nog niet mogelijk, maar YouTube-gebruiker Retro Gaming Arts ontdekte dat het systeem ook reageert op een toetsenbord met een usb-aansluiting. “Het enige wat ik heb gedaan is een toetsenbord verbinden en in één van de games kreeg ik toegang tot de emulator door op Escape te drukken”, aldus Matt in de video.

Een lijst met licenties in het menu laat zien dat Sony de open-source PlayStation-emulator PCSX ReARMed heeft gebruikt en dat blijkt uit de beschikbare instellingen. Het is mogelijk om scanlijnen te activeren, toegang tot cheats en ook kun je de regio wijzigen. Op ResetEra melden verschillende gebruikers dat ze de regio hebben gewijzigd in NTSC, waarna Tekken 3 met 60 frames per seconde wordt weergegeven. Overigens lijkt deze truc alleen te werken met de toetsenbord van Logitech en Corsair. Het gebruik is op eigen risico en kan voor de nodige problemen zorgen.

In Nederland is de PlayStation Classic te bestellen bij Bol.comMediaMarktCoolblueWehkamp en NedGame. De miniconsole heeft een adviesprijs van 99 euro, echter zijn er verschillende retailers die profiteren van de populariteit van het product. Mocht je er zeker van willen zijn dat je de PlayStation Classic op de dag van release ontvangt, dan doe je er verstandig aan om zo snel mogelijk een pre-order te plaatsen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren