YouTube-app biedt ondersteuning voor PlayStation VR

Gaming

Google heeft een update uitgebracht voor de YouTube-app van de PlayStation 4 en PlayStation 4 Pro. De enige verandering is dat versie 1.09 ondersteuning biedt voor de PlayStation VR, want tot op heden was het niet mogelijk om 360-graden video’s te bekijken met de headset.

PlayStation VR

360-graden video’s in YouTube-app

De uitrol van de YouTube-update is vermoedelijk gisteravond van start gegaan, toen de eerste Reddit-, Facebook- en Twitter-gebruikers melding maakten van een nieuwe versie van de app. Het blijkt om een gefaseerde uitrol te gaan; momenteel is de update namelijk nog niet te vinden in de Nederlandse PlayStation Store, zelfs niet wanneer je de optie ‘Controleren op update’ gebruikt.

Na het installeren van de update kunnen PlayStation VR-gebruikers voor het eerst alle 360-graden video’s op YouTube zien in de bril. Eerder moesten deze video’s los worden gedownload en daarna worden afgespeeld via een usb-stick. We raden iedereen aan om zeker de Spotlight Series van Google eens te bekijken.

youtube-1-09-update-psvr

Op de bovenstaande afbeelding is te zien dat de YouTube-update, afgezien van de ondersteuning voor de PlayStation VR, geen andere nieuwe features toevoegt aan de appliactie. Mocht je de update nog niet hebben ontvangen, dan kun je de ‘Controleren op update’-functie proberen door de YouTube-app te selecteren en op de Options-knop van je controller te drukken. De app kan worden gevonden in de PlayStation Store en wordt geïnstalleerd onder het kopje ‘TV en video’.

Heb jij de update al ontvangen? Laat het ons weten in de reacties.

Winkel  Levertijd  Prijs
Media Markt Direct €388,-
Wehkamp Direct €399,-
Bol.com Direct €399,-
Intertoys Direct €399,-
Bart Smit Direct €399,-
Coolblue Direct €399,-

1 Reactie

  1. Inmiddels heb ik de update nog steeds niet…

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*