.

Xbox One X: Wat er komt kijken bij het ontwikkelen van een console

Gaming

De Xbox One X is de krachtigste console ooit gemaakt en dankzij Xbox Wire krijgen we nu kort voor de lancering ook nog te zien hoe de console na drie jaar ontwikkeling tot stand is gekomen. Microsoft gaf ons de eerste kijk achter de kracht van de Xbox One X tijdens de E3 en nu toont het bedrijf ons ook hoe het deze krachtige hardware heeft weten te verwerken in een relatief compacte behuizing. Het systeem is namelijk kleiner dan de Xbox One X en Microsoft claimt dat het 40 procent krachtige is dan elke andere console op de markt, hoewel men hier overduidelijk verwijst naar de PlayStation 4 Pro.

Xbox One X

Er komt veel bij kijken om een systeem met zes teraflops aan rekenkracht te koelen. In een normale pc-kast is dat relatief eenvoudig te realiseren, maar de behuizing van de Xbox One X meet 30 x 24 x 6 cm, waardoor het koelen en het beheren van de luchtstroom een taak op zichzelf is. Microsoft heeft daarom gekeken naar de koelsystemen van high-end pc’s en grafische kaarten. Het resultaat is een geavanceerde vapor chamber en koelsysteem.

Het unieke aan dit systeem is dat het moederbord aan de bovenkant is geplaatst en het koelsysteem aan de onderzijde. Wanneer de Xbox One X is ingeschakeld, zakt de hitte naar de vapor chamber, die zich met water vult. Een vacuüm zuigt het warme water op en gebruikt het om de koelvinnen te bedienen en een centrifugale ventilator trekt de lucht door de console om alles koel te houden.

Op Xbox Wire wordt verder ook gesproken over de totstandkoming van het ontwerp van de Xbox One X.

Mocht je er zeker van willen zijn om de Xbox One X op de dag van release te ontvangen, dan kun je een pre-order plaatsen bij een van de volgende retailers: MediaMarkt, Bol.com, Intertoys, Coolblue, Wehkamp en NedGame. De console wordt op 7 november afgeleverd en heeft een adviesprijs van 499 euro.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren