.

Xbox One X-versie PlayerUnknown’s Battlegrounds draait op 30 frames per seconde

Gaming

PlayerUnknown’s Battlegrounds komt deze maand naar de Xbox One. Daarnaast heeft ontwikkelaar Bluehole de game geoptimaliseerd voor de onlangs uitgebrachte Xbox One X, waardoor de PUBG draait op 60 frames per seconde. Gebruikers van de reguliere Xbox One zullen genoegen moeten nemen met de helft van de framerate.

Xbox One X-versie PlayerUnknown’s Battlegrounds

“Op de Xbox One X draait de game absoluut op 60 frames per seconde”, aldus maker Brendan Greene in de laatste editie van GamesTM. “Op de [standaard] Xbox One weten we het niet zeker, misschien moeten we het beperken tot 30 frames per seconde, maar de laatste keer dat ik het spel zag, draaide het op ongeveer 30 tot 40 frames per seconde.”

Toch is het doel om PlayerUnknown’s Battlegrounds op beide consoles op 60 frames te laten draaien. Het is een van de redenen waarom de game wordt gelanceerd via het Game Preview-programma om de ontwikkelaar een kans te geven om het spel te verbeteren voor de officiële release. Tegelijkertijd erkende Greene dat de framerate “niet zo belangrijk” is voor een game als PlayerUnknown’s Battlegrounds ten opzichte van snelle shooters zoals Call of Duty.

Update: In een tweet heeft hoofdontwikkelaar Brendan Greene zijn woorden weer teruggenomen. Volgens hem draait de Xbox One X-versie namelijk ook op 30 framers per seconde. Hij zegt dat het team in de tussentijd ‘de beste opties zal blijven verkennen’.

Daarnaast zei Greene eerder dit jaar dat hij wil dat de Xbox One X-versie van PlayerUnknown’s Battlegrounds gebruikt maakt van 4K-assets, hoewel hij niet met zekerheid durfde te zeggen of dit daadwerkelijk mogelijk is. De 4K-assets bestaan op dit moment nog niet, maar hij voegde eraan toe dat het enige tijd zal kosten om ze krijgen. Voor hem is het belangrijkste dat de ervaring op alle systemen grotendeels hetzelfde blijft. “Er zou geen voordeel moeten zijn wanneer je een snellere en duurdere console aanschaft”, aldus Green.

PlayerUnknown’s Battlegrounds wordt op 12 december exclusief uitgebracht voor de Xbox One. Het zou gaan om een tijdelijke exclusieve overeenkomst, waardoor het niet uitgesloten is dat de game op een later moment naar de PlayStation 4 komt.

Winkel  Levertijd  Prijs
Bol.com Op voorraad € 488,00
BCC Op voorraad € 488,00
NedGame Op voorraad € 488,00
Bart Smit Op voorraad € 499,00
Intertoys Op voorraad € 499,00
MediaMarkt Op voorraad € 499,00
Coolblue.nl Op voorraad € 499,00

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren