Xbox One krijgt Windows 10 update in november

Gaming

Microsoft kondigde vandaag tijdens de Gamescom-persconferentie aan dat Windows 10 in november voor de Xbox One console wordt uitgebracht. Gebruikers die onderdeel uitmaken van het Preview programma krijgen al eerder toegang tot de nieuwe dashboard interface en features. Mike Ybarra, van de Xbox-divisie, bracht via Twitter naar buiten dat de Windows 10 Preview update voor de Xbox One momenteel gepland staat voor september. Het bedrijf uit Redmond heeft daardoor twee maanden te tijd om feedback te ontvangen over de grote veranderingen en verbeteringen door te voeren voor de uitrol van de uiteindelijke versie.

xboxonewindows10dashboard.0

Het merendeel van de wijzigingen van Windows 10 voor de Xbox One console richten zich op de snelheid van het besturingssysteem. Het huidige Xbox One dashboard is namelijk erg langzaam bij het wisselen tussen verschillende taken zoals het bekijken van een vriendenlijst, party chat en geïnstalleerde games. Microsoft wil dit verbeteren met de introductie van Windows 10. Tijdens de E3 gamebeurs eerder deze zomer onthulde het bedrijf een groot aantal details en vandaag werd het ontwerp getoond van het vernieuwde startscherm. Functies zoals zoeken, vrienden, berichten en notificaties zijn een stuk beter geïntegreerd om sneller toegang te krijgen tot simpele taken. Verder zijn er een aantal nieuwe tabbladen en secties, waaronder Community, Watch, Apps en Music.

[sc:adsense-tekst ]

Het nieuwe community gedeelte bevat een vernieuwde Activity Feed en de ‘Trending on Xbox Live’ feature waar je populaire games en content kan bekijken. Daarnaast brengt Windows 10 ook backwards compatibility met de games die voor de Xbox 360 zijn geschreven. In de toekomst zal de Xbox One alle Xbox 360-games gaan ondersteunen, echter werken games die gebruik maken van usb-accessoires als Kinect, gitaren of racesturen niet. Het emuleren van de Xbox 360 games gebeurt namelijk softwarematig en niet op hardwareniveau. Games die onderdeel uitmaken van het ‘Microsoft Games With Gold’ programma zijn vanaf november ook backwards compatible.

[youtube id=”RUCn_rvDU-A”]

Ybarra introduceerde ook de Xbox One Chatpad. De Chatpad kan worden verbonden met de controller en is ontworpen om snel te kunnen chatten in Xbox Live dankzij de volledige qwerty-indeling van het toetsenbord. De accessoire voor de console/controller komt in november op de markt en gaat tussen de 30 en 40 euro kosten.

xbox-one-chatpad

De laatste feature van Windows 10 voor de Xbox One is de mogelijk om televisieprogramma’s op te nemen, opnames in te plannen en opnames in huis te streamen of te downloaden naar andere Windows 10-apparaten. De gratis dienst wordt in 2016 gelanceerd, echter is het niet geheel duidelijk of de feature ook in Nederland werkt.

[sc:inpost-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*