Waarom de PlayStation 4 Pro geen 4k Blu-ray speler heeft

Gaming

De Sony PlayStation 4 Pro is zonder twijfel een indrukwekkende console qua specificaties, echter beschikt het systeem opmerkelijk genoeg niet over Blu-ray speler met ondersteuning voor 4k. Het Japanse bedrijf introduceerde Blu-ray nog aan de massa met de komst van de PlayStation 3, maar Sony blijkt er tegenwoordig nog weinig toekomst in te zien.

Geen 4k Blu-ray speler

Sony-topman Andrew House legde kort na de introductie van de PlayStation 4 Pro uit waarom de Blu-ray speler geen content in 4k kan afspelen. In gesprek met The Guardian zegt hij dat de markt voor videocontent snel aan het veranderen is.

“Fysieke media blijft in onze ogen een belangrijke rol spelen wat betreft games, maar bij video’s zien we dat de markt zich langzaam verplaatst naar streaming. Het is een feature die na het gamen op het systeem het meest wordt gebruikt, en dat is ook de reden waarom we meer nadruk leggen op dat gebied.”

Het goede nieuws is dat mensen die content in 4k willen bekijken, dat ook kunnen op de PlayStation 4 Pro. Er zijn namelijk nieuwe apps van Netflix en YouTube in ontwikkeling met ondersteuning voor 4k en HDR.

Op het PlayStation Blog is verder te lezen dat het streamen van content in 4k nog in de kinderschoenen staat. Bij de lancering van de PlayStation 4 Pro zullen er geen films of tv-programma’s worden aangeboden in Ultra HD, en ook valt het nog te bezien of de nieuwe Netflix- en Youtube-apps met 4k-ondersteuning op de dag van release beschikbaar zijn. Het bedrijf verwacht daarnaast dat andere diensten ook 4k-content gaan aanbieden in de nabije toekomst.

We moeten Sony gelijk geven dat steeds meer content eenvoudig kan worden gestreamd via diensten als Netflix en YouTube, desalniettemin had een 4k Blu-ray speler zeker niet misstaan. De Xbox One S van Microsoft biedt namelijk wel ondersteuning voor de playback van Blu-ray’s in 4k en is tegelijkertijd ook nog eens 100 euro goedkoper.

De PlayStation 4 Pro wordt op 10 november in Nederland gelanceerd voor een prijs van 399 euro. Het systeem is inmiddels beschikbaar voor pre-order bij de onderstaande aanbieders:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren