Retailers druk bezig met uitleveren nieuwe voorraad PlayStation 5-consoles

Gaming

De PlayStation 5 werd door Sony op 19 november 2020 uitgebracht, maar het is inmiddels bijna april en nog altijd is de console extreem moeilijk te bemachtigen. Het zorgt bij veel PlayStation-fans voor de nodige frustraties, echter worden veel van de problemen veroorzaakt door de aanhoudende COVID 19-pandemie. Bedrijven hebben moeite om aan chips te komen en ook aan deze tekorten lijkt voorlopig geen einde te komen. In de afgelopen periode verschillende autofabrikanten zelfs hun productielijnen moeten stilleggen vanwege deze reden. Daarnaast zorgt de schaarste ervoor dat scalpers nog altijd actief zijn, hoewel de prijzen op de tweedehandsmarkt fors zijn gedaald.

PlayStation 5

Nederlandse retailers ontvangen geregeld nieuwe leveringen van Sony, toch zorgt dit er niet voor dat de voorraadproblemen worden opgelost. In veel situaties is het aanbod binnen een minuut volledig uitverkocht. Daarnaast gaan shops geregeld de fout in door meer consoles te verkopen dan er in het magazijn liggen. Het is simpelweg een frustrerende situatie en het licht aan het einde van de tunnel is zeker nog niet in zicht.

Met dit artikel proberen we mensen die zoeken naar een PlayStation 5 Disk of Digital Edition een handje te helpen. Het onderstaande overzicht wordt direct geüpdatet wanneer er nieuwe voorraad is en daarbij kun je direct zien wanneer de laatste drop heeft plaatsgevonden.

Update 14-04 → Er heeft zojuist week een drop plaatsgevonden bij Amazon Duitsland voor een PS5-bundel met Spider-Man: Miles Morales. In veel gevallen kwam de console later op de dag ook beschikbaar bij Amazon DuitslandAmazon ItaliëAmazon Spanje en Frankrijk.

 • Bol.com heeft nog geen informatie naar buiten gebracht, maar de leveringen worden doorgaans verdeeld onder alle Nederlandse retailers. De laatst drop bij de webshop heeft een maand geleden plaatsgevonden, waardoor de kans op nieuwe PS5-consoles weer begint toe te nemen. Het advies is om op de ‘’breng mij op de hoogte’’-knop te drukken op de pagina van de PS5 of PS5 Digital Edition, want deze zouden als eerste worden geïnformeerd over nieuwe voorraad.
 • Coolblue verloot op dit moment alleen bundels, klik op de ‘houd mij op de hoogte’-knop om op de hoogte te worden gehouden van de plannen. Het aanbod bestaat uit een PS5 met Spider-Man: Miles Morales en de 3D Pulse (€660), FIFA 21 met extra controller (€590) of Black Ops: Cold War met de SteelSeries Arctis 3 (€655).
 • Er heeft vorige week een drop plaatsgevonden bij Amazon Spanje. In het sommige gevallen kwam de console later op de dag ook beschikbaar bij Amazon DuitslandAmazon Italië en Frankrijk, maar dat bleek ditmaal niet het geval te zijn.
 • NedGame heeft inmiddels alle orders die stonden gepland voor ‘eind maart’ uitgeleverd. Het is bij deze partij vaak snel weer mogelijk om een pre-order te plaatsen, echter is er op moment van schrijven nog geen nieuwe verwachte leverdatum bekendgemaakt.
 • Game Mania is nog altijd bezig met het uitleveren van pre-orders. Voor de Disk Edition zijn ze inmiddels aangekomen bij bestellingen vanaf midden september, terwijl reserveringen van de Digital Edition worden uitgeleverd vanaf februari 2021. Het is niet mogelijk om een nieuwe pre-order te plaatsen. De problemen met het kassasysteem zijn inmiddels verholpen.
 • Bij Wehkamp en BCC is het alweer een paar weken rustig en de kans is groot dat er spoedig wat gaat gebeuren, hoewel we daarbij op moeten merken dat er nog wat bestellingen openstaan.

PlayStation 5 

PlayStation 5 Digital Edition

Update 24/03 (19:05) → Amazon Nederland heeft afgelopen dinsdag de Disk en Digital Edition van de PlayStation 5 aangeboden, maar net als bij de MediaMarkt zijn er opnieuw teveel bestellingen aangenomen. De retailer zal openstaande orders niet annuleringen, echter kan het nog wel even duren voordat er een nieuwe levering komt. Enkele lezers hebben van Amazon de boodschap gekregen dat er binnenkort een verwachte levertijd aan de orders wordt toegevoegd.

Update 22/03 (11:24) → De drop bij de MediaMarkt heeft afgelopen vrijdag plaatsgevonden en de PS5 heeft opmerkelijk lang online gestaan. Dat bleek helaas te lang te zijn en er is nu een enorme wachtlijst ontstaan die volgens de MediaMarkt nog wel tot juli kan duren. Het zal daarom nog geruime tijd duren totdat er daar weer een losse verkoop zal plaatsvinden. Bij de overige retailers is de situatie als volgt:

 • Bol.comDe laatste drop bij Bol.com heeft drie weken geleden plaatsgevonden en dat betekent dat de volgende drop niet lang op zich zal laten wachten. Mocht je hebben misgegrepen, dan is het advies om op de ‘’breng mij op de hoogte’’-knop te drukken op de pagina van de PS5 of PS5 Digital Edition, want deze zouden als eerste worden geïnformeerd over nieuwe voorraad.
 • CoolblueDe bundels van Coolblue waren tijdelijk opnieuw beschikbaar via een loterij. Er kon een keuze worden gemaakt uit een PS5 met Spider-Man: Miles Morales en de 3D Pulse (€660), FIFA 21 met extra controller (€590) of Black Ops: Cold War met de SteelSeries Arctis 3 (€655). De PlayStation 5 is alleen beschikbaar met accessoires. Coolblue heeft de winnaars inmiddels bekendgemaakt.
 • NedGame– Bij NedGame was op er onlangs weer een pre-order mogelijkheid voor een PS5-bundel. De levering van deze consoles staat gepland voor eind maart. Blijf NedGame in de gaten houden, want bij annuleringen komen de bundels geregeld weer online. Daarnaast is de shop begonnen met het uitleveren van de eerste exemplaren.
 • MediaMarkt – De MediaMarkt heeft op vrijdag 19 maart teveel bestellingen aangenomen en heeft momenteel een lange wachtlijst. Het kan nog maanden duren voordat er weer een losse verkoop zal plaatsvinden.
 • Game ManiaBij de Game Mania schiet het eveneens aardig op en inmiddels zijn ze bij orders aangekomen die midden september zijn geplaatst (PS5). Voor de Digital Edition worden orders vanaf februari 2021 uitgeleverd.
 • Amazon – Er heeft vorige week een drop plaatsgevonden bij Amazon Duitsland, Frankrijk en Italië. Het is nog onbekend wanneer de volgende levering volgt.
 • Overige – Bij Wehkamp is het alweer een paar weken rustig en de kans is groot dat er spoedig wat gaat gebeuren, hoewel we daarbij op moeten merken dat er nog wat bestellingen openstaan. De laatste drop bij BCC heeft op 11 maart plaatsgevonden.

5 Reacties

 1. Iemand al een idee of de problemen bij game mania zijn opgelost en aan welke datum ze momenteel zijn?

  Reageer
  • staat op de website

   Reageer
   • Ik bedoelde eerder een update. Staat inderdaad op de website, maar de laatste update daar was van 11 maart

    Reageer
 2. Heb net mail gekregen van Amazon. PlayStation 5 wordt 30-31 maart geleverd. Blij mee 😀

  Reageer
  • Veel plezier ermee! Het is echt een geweldig apparaat. Heb alle playstations gehad en vond de overstap naar een nieuw model nog nooit zo indrukwekkend.

   Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*