VR-versie Fallout 4 wordt deze zomer speelbaar op E3

Gaming Virtual Reality

Bethesda heft bevestigd dat de virtual reality-versie van Fallout 4 dit jaar speelbaar zal zijn op de beursvloer van de E3. Deze versie is al meerdere keren getoond aan de media, maar het is voor het eerst dat het reguliere publiek ook aan de slag kan met Fallout 4 in virtual reality.

Fallout 4 in virtual reality

In gesprek met Hip Hop Gamer bevestigde Pete Hines van Bethesda dit nieuws en gaf hij ook een update over het spel, dat vorig jaar samen met de vr-versie van Doom werd aangekondigd. Hoewel Hines vanwege bewegingsziekte zelf weinig games speelt in virtual reality, heeft hij bemoedigende dingen gehoord van game director Todd Howard.

Volgens Hines zei Howard het volgende over de ervaring: “Fallout 4 in virtual reality is het meest ongelooflijke wat je ooit in je leven hebt gezien. Je kunt je het niet voorstellen hoe het is om te spelen in vr en hoe realistisch het eruit ziet en overal kun je je hoofd draaien. Het gaat enorm veel indruk maken. Het is het gekste dat je ooit hebt gezien.”

De virtual reality-versie van Fallout 4 wordt in 2017 uitgebracht voor de HTC Vive; een exacte releasedatum is nog niet bekendgemaakt. Het is nog onbekend of Bethesda plannen heeft om de game ook compatibel te maken met andere vr-headsets, zoals de PlayStation VR of Oculus Rift.

In het interview zegt Hines optimistisch zijn dat virtual reality zal groeien in populariteit, hoewel hij niet verwacht dat het uiteindelijk de traditionele game-ervaring gaat vervangen. “Ik geloof persoonlijk niet dat het ooit iets gaat worden waarvan mensen zeggen ‘Oh, ik speel geen andere dingen meer, ik speel alleen nog in virtual reality”, aldus Hines.

Terwijl Hines geen twijfels heeft over de toekomst van virtual reality, houdt hij niet van het idee om een vr-helm op te zetten en iedereen in je nabijheid uit te sluiten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren