.

Super Mario Run nu beschikbaar voor iPhone en iPad

Apps Gaming

Nintendo heeft vanavond Super Mario Run uitgebracht voor de iPhone en iPad. Het is voor het eerst in de geschiedenis van het Japanse bedrijf dat er Mario-game verschijnt voor een mobiel platform. In tegenstelling tot de Mario-games voor de console, kunnen spelers Mario in de mobiele game alleen besturen door op het scherm te tikken, terwijl onze Italiaanse vriend zichzelf automatisch voortbeweegt.

Super Mario Run

Super Mario Run speelt en ziet eruit als een traditionele sidescroller. Het doel is om zoveel mogelijk muntjes te verzamelen, vijanden te verpletteren en obstakels te vermijden. De game is zo ontwikkeld dat spelers slechts één hand hoeven te gebruiken, terwijl de klassieke sfeer wordt behouden van de originele Super Mario-games die oorspronkelijk voor de NES verschenen in de jaren tachtig.

In totaal zijn er drie verschillende modi beschikbaar:

  • Wereldreis – In deze modus doorloop je 6 werelden met in totaal 24 levels, elk speciaal ontworpen om met één hand te worden gespeeld. De reis voert de gamer langs vlakten, grotten, spookhuizen, luchtschepen, kastelen en nog veel meer.
  • Toad-race – Een competitieve modus waarin je het kan opnemen tegen vrienden en spelers uit de hele wereld. Het doel is om meer munten te verzamelen dan je tegenstanders en door coole moves te laten zien kun je de Toads voor je winnen. Om deel te nemen aan Toad-races heb je racetickets nodig. Deze kan je verkrijgen door het spelen van minigames of het voltooien van werelden.
  • Mijn Koninkrijk – Bouw je eigen, unieke koninkrijk met gebouwen en voorwerpen die je krijgt dankzij de Toads die je in Toad-races hebt verzameld. In je koninkrijk kun je meer dan 100 verschillende voorwerpen plaatsen.

De iOS-versie is geoptimaliseerd voor de iPhone en iPad en vereist iOS 8.0 of nieuwer. De game weegt 205 MB en vereist een continue internetverbinding om te kunnen spelen. Spelers kunnen de eerste drie levels in Super Mario Mario Run gratis uitproberen, maar om toegang te krijgen tot het volledige spel is een eenmalige betaling van €9,99 vereist.

Nintendo brengt Super Mario Run in 2017 ook naar Android-apparaten, maar er is tot op heden geen exacte releasedatum aangekondigd. Er zijn vooralsnog geen plannen om de game uit te brengen voor andere platformen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren