.

Steam maakt streamen naar iPhone, iPad, Apple TV en Android-apparaten mogelijk

Gaming

Steam is een platform waar consumenten games kunnen kopen en spelen, maar Valve heeft de functionaliteit van de dienst in de loop der jaren verder uitgebreid. Het is met de Steam Link bijvoorbeeld mogelijk om games via een lokaal netwerk naar een tv te streamen. Daar zal het echter niet bij blijven, want later deze maand wordt het ook mogelijk om games via Steam naar je iPhone, iPad, Android-smartphone, Android TV en Apple TV te streamen.

Je favoriete games op alle apparaten

Valve kondigde zijn plannen vandaag aan en maakt bekend dat er twee nieuwe apps in ontwikkeling die de Steam-bibliotheek van de gebruiker nog waardevoller zullen maken. De Steam Link-app verschijnt in de week van 21 mei (Android-apps zullen als bèta lanceren) en maakt het mogelijk om games naar Android-, tvOS- en iOS-apparaten te streamen. Dit betekent dat je straks volwaardige games op telefoons, tablets en televisies met Android kan spelen, terwijl Apple-gebruikers hun iPhone, iPad en Apple TV kunnen gebruiken.

De iOS-, Android- en tvOS-app zal naar een systeem met macOS, Windows, Linux of SteamOS linken en het streamen van een game vereist 5GHz Wi-Fi of bedraad Ethernet. Volgens Valve zal de app ondersteuning bieden voor de Steam Controller, MFi-gecertificeerde iOS-controllers, toetsenbord, muis en meer randapparaat kan worden gebruikt in combinatie met de app.

Later in de zomer komt Valve ook nog met een Steam Video-app. Gebruikers kunnen hiermee films en shows bekijken die worden verkocht op Steam. Omdat latency minder belangrijk is tijdens het afspelen van video’s, kun je met de Steam Video-app ook streamen via 4G. Bovendien zal de app ook een offline-modus krijgen.

Het is een uiterst welkome toevoeging, want dit betekent dat je je vaste pc met een krachtige grafische kaart overal in huis kan gebruiken voor games. Je hoeft hiervoor vrijwel niets te veranderen, omdat alles via het lokale netwerk verloopt. Onbekend in welke resolutie kunnen worden gestreamd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren