Starfield komt naar PlayStation 5 en volgende generatie Xbox

Gaming

Starfield is de eerste grote nieuwe franchise van Bethesda in vijfentwintig jaar. Er is afgezien van een teaser nog weinig informatie over de game verschenen, maar Bethesda-topman Todd Howard heeft nu aangegeven dat Starfield in ontwikkeling is voor de PlayStation 5 en de volgende generatie Xbox. Het is echter niet uitgesloten dat de game uiteindelijk ook naar de huidige generatie consoles komt.

Starfield

Howard sprak onlangs met Eurogamer over Starfield en de systemen waarvoor de game moet verschijnen. Tijdens de E3 verwees hij naar de game als ‘next-gen’ en dat blijkt twee dingen te betekenen voor Bethesda. “Dat betekent voor ons twee dingen”, zei Howard. “Het betekent hardware en het betekent software van onze kant, en het betekent ook gameplay – hoe zien we de volgende generatie single-player RPG’s voor ons?”

“Voor welke systemen we de game uitbrengen – wat zijn de vereiste specificaties – moet nog worden bepaald. We zoeken de limiet op; we denken heel, heel ver in de toekomst, dus we bouwen iets dat de hardware van de volgende generatie aankan [PlayStation 5 en nieuwe Xbox]. Dat is waar we op dit moment aan bouwen, dat is waar onze geest is, maar dat betekent niet dat de game niet zou kunnen komen naar de huidige systemen.”

Bethesda heeft al sinds 2004 plannen om de game te maken, maar het project ging pas in 2015 van start, kort na de lancering van Fallout 4. De ontwikkelaars wilden een post-apocalyptische- of sci-fi-game maken, waarbij Howard zei dat de studio zijn eigen franchise had gemaakt als Fallout in 2004 niet zou zijn overgenomen van Interplay. Sci-fi was op dat moment de tweede keuze.

Hij beschrijft Starfield als iets ‘anders’ maar voegde eraan toe dat spelers zullen herkennen dat de game door Bethesda is gemaakt. “Als je de game gaat spelen, dan zou je het herkennen als iets dat we gemaakt hebben als dat logisch is? Het heeft ons DNA. Het heeft de dingen wij leuk vinden.” Het volledige interview met Howard lees je hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*