Star Wars Battlefront II krijgt geen Season Pass

Gaming

Star Wars Battlefront II krijgt net als Titanfall 2 en Mass Effect: Andromeda geen Season Pass voor dlc. In gesprek met Mashable bevestigde creative director Bernd Diemer dat EA aan iets anders werkt op dit gebied en dat er geen Season Pass komt.

Star Wars Battlefront II

Volgens Diemer wil EA voorkomen dat er door de verschillende uitbreidingspakketten een gefragmenteerde community wordt gecreëerd in Star Wars Battlefront II. “Ik kan niet ingaan op details, maar we hebben iets anders in gedachten dat de gamer in staat stelt om het spel langer te spelen, zonder een gefragmenteerde community”, aldus Diemer.

Hij verwijst hier vermoedelijk naar de Season Pass voor het in 2015 uitgebrachte Star Wars Battlefront. Gamers die niet over alle extra content beschikken, kunnen namelijk niet samenspelen met gamers die wel toegang hebben tot alle maps, waardoor het lastiger kan zijn om een match te vinden. EA is op de hoogte van dit probleem en zal de nodige stappen nemen om soortgelijke situaties te voorkomen.

Hij vertelde aan Mashable dat het gevaarlijk is voor de userbase van een game wanneer maps en modi alleen beschikbaar zijn voor degenen die geld betalen. “In deze situatie valt de community uit elkaar omdat er simpelweg niet veel mensen zijn die de verschillende modi spelen. Dus we willen dit zeker vermijden. We willen niet dat de community wordt opgesplitst.”

“We hebben daarom een beslissing genomen, en het is een van die lastige beslissingen, omdat het zo veel implicaties heeft”, zo zegt Diemer. “Toen we keken naar de manier waarop Battlefront zich gedurende de levensduur heeft geëvolueerd, met dlc en alles, hebben we besloten, ‘Weet je wat? Voor dit type spel is een Season Pass niet de beste optie. We komen daarom met iets beters.”

EA zei in een verklaring aan Mashable dat het zich bewust is van de feedback en dat het zijn plannen voor Battlefront II tijdig aan zal kondigen. “Hoewel we nog niet klaar zijn om alle service plannen te bevestigen, wat we kunnen zeggen is dat we de feedback van onze Battlefront-community luid en duidelijk hebben ontvangen. We weten dat ze meer diepgang, meer progressie en meer content willen. We gaan er alles aan doen om dat met Battlefront II te leveren. Binnenkort zullen we meer informatie bekendmaken over onze plannen.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*