Star Wars Battlefront 2 verschijnt in najaar 2017

Gaming

Het vervolg op Star Wars Battlefront wordt in de herfst van 2017 uitgebracht, zo maakte uitgever Electronic Arts afgelopen dinsdag tijdens een gesprek met investeerders bekend. Het is nog onbekend of ontwikkelstudio DICE opnieuw verantwoordelijk is voor de titel.

Star Wars Battlefront 2

Een analist vroeg aan EA wanneer het van plan is om de volgende Battlefront-game op de markt te brengen, waarop EA CFO Blake Jorgensen bevestigde dat de opvolger over ongeveer een jaar verschijnt. Dat lijkt erop te wijzen dat Battlefront 2 ergens in het najaar van 2017 wordt uitgebracht.

Vorig jaar bevestigde EA eveneens het bestaan van de game, maar zei het destijds dat de opvolger tussen april en december 2017 zou worden gelanceerd. De meest recente titel in de franchise was Star Wars Battlefront, die in november 2015 werd uitgebracht op de PlayStation 4, Xbox One en pc. Het was een reboot van de serie die in 2004 werd gestart door LucasArts.

Sinds die periode is er veel veranderd, zo heeft Electronic Arts inmiddels de exclusieve rechten bemachtigd om Star Wars-games uit te brengen voor alle consoles, behalve mobiele apparaten. Momenteel werken de studio’s van EA aan verschillende Star Wars-games, waaronder een PlayStation VR-game genaamd Star Wars Battlefront Rogue One: X-wing VR Mission, die later dit jaar moet verschijnen. Het is aannemelijk dat de game rond de release van Rogue One: A Star Wars Story op 16 december wordt gelanceerd.

Visceral Games is verantwoordelijk voor een third-person actiegame in het Star Wars-universum die in 2018 moet worden uitgebracht. Daarnaast werkt ontwikkelaar Respawn Entertainment ook nog aan aan actie/avonturen game. Volgens Jorgensen komt EA in de komende drie tot vier jaar ieder jaar met een nieuwe Star Wars-game.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*