Sony verkoopt minder PlayStation 4-consoles

Gaming

Sony heeft bekendgemaakt dat het in het laatste kwartaal minder PlayStation 4-consoles heeft geleverd ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. In het vierde kwartaal van 2017 leverde Sony 9 miljoen PS4-consoles, een daling van 0,7 miljoen.

Het Japanse bedrijf kondigde in oktober aan dat er destijds 67,5 miljoen PlayStation 4’s waren geleverd, waardoor het totale aantal op 31 december 76,5 miljoen bedroeg. Er werden wel meer games geleverd, hoewel exacet aantallen niet bekend werden gemaakt. Waarschijnlijk heeft de daling van de PS4-verkoop te maken met de lancering van de PlayStation 4 Pro eind 2016, waardoor de consoleverkoop een boost kreeg. De PlayStation 4 is nog altijd hard op weg om de PlayStation 3 te overtreffen, die wereldwijd meer dan 80 miljoen keer is verkocht.

Er werden in de laatste drie maanden van 2017 ook minder Sony-smartphones verkocht. Sony leverde rond de vier miljoen smartphones, een daling van 21 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Het marktaandeel van Sony ligt momenteel rond de 1 procent. Daarnaast zal Sony-ceo Kaz Hirai, die eerder de baas was over de PlayStation-divisie, later dit jaar aftreden. Hij zal officieel op 1 april zijn post verlaten. Hirai was sinds april 2012 ceo van Sony.

In het afgelopen kwartaal behaalde Sony een totale omzet van $23,65 miljard, een stijging van 11,5 procent in vergelijking met 2016. De winst bedroeg $2 miljoen, wat eveneens hoger is dan vorig jaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*