Nieuwe voorraad PlayStation 5 in aantocht? Retailer verwacht begin maart nieuwe levering

Gaming

De PlayStation 5 werd op 19 november 2020 uitgebracht in Nederland, maar helaas wachten veel mensen nog altijd op een console. Er is nog grote onzekerheid wanneer de voorraadproblemen zullen worden opgelost, maar de verwachting is dat de tekorten nog minimaal tot de zomer zullen aanhouden. Dat wil overigens niet zeggen dat je in de tussentijd geen kans maakt, want deze maand staat er nog het nodige te gebeuren.

PlayStation 5

Update 22/02 (14:30) → Concrete informatie over toekomstige leveringen is helaas ten einde gekomen. Het enige wat we momenteel weten is dat NedGame begint maart een nieuwe levering verwacht. Vandaag was het zelfs tijdelijk weer mogelijk om een PS5-bundel te bestellen met een garandeerde levering op 12 maart of eerder. De leveringen van Sony richten zich in de meeste gevallen iedere week op een nieuwe regio, wat zou betekenen dat de overige Nederlandse retailers in deze periode ook een nieuwe voorraad verwachten.

Bij Bol.com is het nog steeds stil en de laatste uitlevering is alweer meer dan een maand geleden voor de geannuleerde bestellingen in december. Volgens een van onze lezers verwacht Game Mania op donderdag 25 februari een nieuwe voorraad, waarmee ze zijn aangekomen bij de orders die in augustus 2020 zijn geplaatst. MediaMarkt heeft ook een grote levering ontvangen en schiet momenteel flink op met het afronden van de pre-order lijsten.

In Duitsland hebben afgelopen week een aantal retailers de PS5 weer aangeboden en volgens de Duitse media is de kans groot dat Amazon.de daardoor ook weer spoedig aan de beurt is.

PlayStation 5 

PlayStation 5 Digital Edition

Update 19/02 (11:45) → Een kleine update. Er is nog steeds geen drop geweest bij Bol.com en dat doet ons langzaam een beetje twijfelen. De bron in kwestie heeft het tot op heden nog niet verkeerd gehad, echter zijn we inmiddels twee weken verder zonder dat er iets is gebeurd. Dezelfde vlieger gaat op voor Coolblue. Beide partijen zouden op 5 februari een levering hebben ontvangen, maar er is sindsdien nog geen drop geweest. In Duitsland hebben deze week een aantal retailers de PS5 weer aangeboden en volgens de Duitse media is de kans groot dat Amazon.de daardoor ook weer spoedig aan de beurt is.

Update 18/02 (11:45) → Er is weer een nieuwe week aangebroken en dat gaat vermoedelijk gepaard met enkele drops. We hebben ook slecht nieuws, want retailers hebben bij Sony geklaagd over het lek, waardoor informatie over toekomstige leveringen zal opdrogen. De laatste informatie was dat er deze week nieuwe levering staat gepland voor de Nederlandse en Belgische markt. Dit is de huidige situatie:

 • Bol.comOp vrijdag 5 februari zijn er naar verluidt 4000 Disk Editions afgeleverd bij Bol.com. Deze consoles zijn nog niet aangeboden, hoewel we vermoeden dat dit te maken had met de beperkingen bij PostNL vanwege het slechte weer. De weersvoorspellingen zijn goed en de kans is groot dat er spoedig wat gaat gebeuren.
 • Coolblue Sony zou op 5 februari 400 Disk Editions en 300 Digital Editions bij Coolblue hebben afgeleverd. Bij Coolblue is er inmiddels een pagina ontdekt die suggereert dat er spoedig een loterij zal worden georganiseerd. Op deze pagina was te lezen dat er 600 tot 700 exemplaren beschikbaar waren, echter is deze informatie inmiddels verwijderd → Op sociale media laat Coolblue weten dat het een fout betreft en dat er geen loting zal plaatsvinden.
 • MediaMarkt De MediaMarkt is vorige week weer begonnen met het contacteren van mensen die hun pre-order konden afhalen. Nog niet alle pre-orders zijn uitgeleverd, waardoor de kans op een losse verkoop nihil is.
 • Game ManiaBij Game Mania worden sinds vorige week ook weer pre-orders uitgeleverd, maar dit zal nog niet voldoende zijn om de volledige lijst af te werken. Voor de PS5 Disk Edition zijn ze inmiddels aangekomen bij de reserveringen tot eind juli en begin september 2020 voor de Digital Edition.
 • Wehkamp – Er zouden vorige week 300 exemplaren van de Disk Edition bij Wehkamp zijn afgeleverd, hoewel het nog niet duidelijk is wanneer ze zullen worden aangeboden Deze zijn inmiddels verwerkt door middel van telefonische bestellingen.
 • Overige – BCC heeft afgelopen vrijdag een losse verkoop gehouden, terwijl NedGame bundels heeft verkocht voor een garandeerde levering begin maart. Bij beide partijen verwachten we daarom weinig beweging in de komende week.

PlayStation 5 

PlayStation 5 Digital Edition

Update 13/02 (23:02) → Verschillende lezers geven aan dat Game Mania inmiddels is begonnen met het contacteren van mensen die hun bestelde PS5 kunnen afhalen. Bij Bol.com is het vooralsnog stil, hoewel dat zoals eerder al aangegeven te maken zou kunnen hebben met de beperkingen en vertragingen bij PostNL vanwege het winterse weer. Op donderdag heeft er nog een drop plaatsgevonden bij NedGame en zojuist bij BCC. In beide gevallen werd er een bundel aangeboden. Er worden nog 300 exemplaren van de Disk Edition bij Wehkamp verwacht, hoewel het nog niet duidelijk is wanneer ze zullen worden aangeboden. Coolblue heeft op zijn eigen website inmiddels de levering bevestigd. We vermoeden dat de loterij is uitgesteld vanwege het slechte weer en deze heeft ook nog niet plaatsgevonden.

Update 10/02 (19:18) → We zien geregeld reacties voorbijkomen over dat de klantendienst van Bol.com zegt dat ze van niks weten over een levering. Nou dat klopt, want zij worden niet op de hoogte gesteld. Het enige wat je momenteel kan doen is afwachten en een drop kan vandaag, morgen of zelfs volgende week plaatsvinden. Het weer kan bovendien invloed hebben op de plannen, aangezien we van andere partijen weten dat er momenteel beperkingen zijn wat betreft het maximale aantal rolcontainers die mogen worden aangeleverd. Blijf daarom de productpagina van de PlayStation 5 en PS5 Digital Edition in de gaten houden. Verder kunnen we bevestigen dat sommige filialen van de MediaMarkt vandaag weer zijn begonnen met uitleveren. De pre-orders die nog openstonden in de webshop zullen eveneens spoedig worden uitgeleverd.

Volgens Patrick Mous (Telegram-kanaal PS5 Chat) worden er op donderdag 11 februari nieuwe exemplaren afgeleverd bij Wehkamp (300 Disk Editions) en BCC (500 Disk Editions). Beide partijen hebben zover wij weten geen openstaande pre-orders en ook hier gaat hetzelfde verhaal op: dit is de leverdatum en niet de dag waarop ze in de verkoop gaan. Over deze zaken is geen informatie beschikbaar.

Update 08/02 (01:20) → Even een update van Patrick (Telegram-kanaal PS5 Chat) met alles wat er de komende dagen gaat gebeuren. Let op, want het gaat hier om leveringen bij retailers en niet om de dag waarop ze in de verkoop gaan. Dat weten we niet en het heeft ook geen zin om dat continu te vragen. Een drop zal doorgaans ergens in de daaropvolgende dagen plaatsvinden.

 • Bol.comOp vrijdag 5 februari zijn er naar verluidt 4000 Disk Editions afgeleverd bij Bol.com. De reserveringslijst is inmiddels afgewerkt, dus dit zijn allemaal exemplaren voor de losse verkoop, hoewel er net als bij andere partijen kan worden gekozen voor een alternatieve route.
 • Coolblue Sony zou op 5 februari 400 Disk Editions en 300 Digital Editions bij Coolblue hebben afgeleverd. Het is nog onduidelijk hoe deze worden aangeboden, aangezien eerdere leveringen via een loterij werden verdeeld.
 • NedGame Op donderdag 4 februari zijn er 800 Disk Editions afgeleverd bij NedGame. Onbekend is nog of dit voldoende is om de openstaande pre-orders af te handelen. NedGame is inmiddels begonnen met het versturen van de ontvangen consoles (05/02). Onder de bestellingen bevinden zich orders vanaf oktober. 
 • Game Mania Er zijn in totaal 2500 Disk Editions beschikbaar voor Game Mania. Deze zouden op 4 februari zijn geleverd en verdeeld over Nederland en België. We verwachten hier geen losse verkoop, omdat er nog flink wat pre-orders openstaan.
 • MediaMarkt De 10 grootste filialen in Nederland en België zouden op 5 februari een kleine hoeveelheid consoles ontvangen. Deze week worden er meer filialen voorzien van voorraad, hoewel dat niet voldoende zal zijn om alle pre-orders uit te leveren. Variërend van 20 tot 100 exemplaren.

Update 02/02 (13:40) → Vandaag heeft de drop bij Amazon Duitsland plaatsgevonden. Daarnaast maakte Patrick bekend dat Coolblue op vrijdag 5 februari 400 Disk Editions en 300 Digital Editions zal ontvangen. Over Bol.com en MediaMarkt is nog geen informatie beschikbaar.

Update 28/01 (10:47) → Dit zijn de plannen voor deze week. Let op, want de genoemde datums zijn de dagen waarop de PS5-consoles bij retailers worden afgeleverd. Het kan daarna nog enkele dagen voordat er daadwerkelijk wat gaat gebeuren.

 • Bol.com 2200 exemplaren van PS5 Disk Edition op 26 januari. Deze exemplaren worden inmiddels uitgeleverd aan mensen met een plekje op de reserveringslijst (bevestigd).
 • NedGame – 240 exemplaren van PS5 Disk Edition op 27 januari. Deze worden ingezet om openstaande orders uit te leveren en er zijn verzendbevestigingen verstuurd (bevestigd).
 • Game Mania – 800 exemplaren van PS5 Disk Edition op 27 januari. Consoles worden verdeeld onder de filialen, die contact zullen opnemen met mensen die een pre-order hebben geplaatst.
 • Amazon Duitsland Voor Amazon zouden er twee levering staat gepland: op 28 januari 3000 exemplaren van de Disk Edition en een dag later nog eens 4500 verwacht. Het is nog onbekend wanneer de consoles worden aangeboden, maar dat zal in de komende dagen gebeuren.

Update 27/01 (11:43) → De informatie van de bron blijkt te kloppen. Bol.com is vandaag namelijk begonnen met het verzenden van de PlayStation 5 naar mensen die op de reserveringslijst staan. Daarnaast is ook NedGame van start gegaan met het versturen van zijn ontvangen exemplaren voor openstaande pre-orders.

Update 25/01 (12:34) → Volgens Patrick Mous zouden er ook 7000 PlayStation 5-consoles onderweg zijn naar Nederland en België, waaronder 2000 exemplaren (disk) voor Bol.com. Deze zouden in de loop van week 4 online kunnen komen, hoewel sommige retailers nog steeds bezig zijn met het uitleveren van pre-orders. Mocht de informatie over Bol.com kloppen dan is de kans overigens wel groot dat er nog een losse verkoop volgt.

Update 25/01 → Amazon UK heeft vandaag de Disk en Digital Edition weer aangeboden. Deze waren weer razendsnel uitverkocht en ook werden er hoge invoerrechten berekend vanwege de Brexit. De Digital Edition was bijvoorbeeld €120 duurder. Het is nog onduidelijk of Amazon Nederland, Amazon Duitsland, Amazon Frankrijk, Amazon Spanje en Amazon Italië vandaag ook nog volgen.

Update 20/01 → Bol.com is zoals verwacht begonnen met het toevoegen van orders aan het besteloverzicht van klanten die op 4 december hun een annulering ontvingen, maar zich later hebben ingeschreven voor de reserveringslijst. De releasedatum staat op dit moment nog op 31 december 2021, wat suggereert dat er momenteel nog geen voorraad is om verstuurd te worden.

Vorige week heeft NedGame weer enkele PS5 Digital Edition-consoles uitgeleverd, terwijl Game Mania contact heeft gelegd met mensen die in een van hun de filialen een pre-order hebben geplaatst om deze later deze maand te komen bezorgen. Een gebruiker in het PS5 Chat-kanaal genaamd Patrick Mous claimt een bron te hebben binnen Sony Supply Chain Solutions. De informatie die hij vorige week publiceerde komt overeen met wat er later door webshops werd aangeboden, waardoor we vooralsnog geen reden hebben om te twijfelen aan zijn claims.

De bron schrijft dat Game Mania 1200 consoles heeft ontvangen (1000 Disk en 200 Digital Edition), 175 Digital Edition-consoles voor NedGame en 300 DE-consoles voor Bol.com. De consoles van Bol.com zouden echter nog niet zijn uitgeleverd.

922 Reacties

 1. @jasper

  18-02-21 gereserveerd in MM Heerhugowaard, dacht ik heb minimaal 3 maanden de tijd. Werd vanmiddag gebelt op 24-02 dat ik hem kon ophalen, dus ben nu een trotse eigenaar van een ps5 disk editie.

  Heb gewoon dikke mazzel denk.

  Reageer
 2. Even voor de Mediamarkt mensen onder ons. Ik heb contact gehad met mediamarkt Zwolle. Ik had hem daar op 27-11 gepreordered en stond toen 167 op de lijst voor de disc edition. Sinds die tijd hebben ze een aantal leveringen gehad van tussen de 30 en 50 stuks per keer, verdeeld over beide editions.

  Ze zijn nu voor disc aangekomen bij plek 120 / 130 dus het schiet op maar kan maar zo nog anderhalve maand duren alles bij elkaar.

  Reageer
 3. Digital Edition is sinds 7u te koop bij Dreamland. 🙂

  Reageer
  • Is ook alweer uitverkocht bij DreamLand.

   Reageer
   • Ik heb om 9 uur nog een bestelling kunnen plaatsen bij dreamland.
    Ik kon ook eerst niet toevoegen aan mijn winkelmandje omdat hij niet langer beschikbaar was, maar uiteindelijk is het dan toch 3x gelukt om toe te voegen aan het winkelmandje. de eerste twee keer was het plots niet meer beschikbaar tijdens de afrekening, maar de derde keer is het dan toch gelukt. Heb ook een bevestiging mail gekregen met datum van levering op vrijdag 26/02.

    Aangezien het toch weer moeilijk was om het te kunnen toevoegen aan het winkelmandje ga ik toch nog maar even wachten met vieren tot ik een track & trace code krijg en hij echt onderweg is :).
    Hopelijk geen annulatie of uitstel van levering datum.

    Alvast bedankt voor de tip Stephan

    Reageer
 4. Haha, de digital edition wordt nu aangeboden op bol.com door phonemarket.nl voor een kleine €1069,- ik zeg blokkeren die/dat site/bedrijf.. eikels

  Reageer
 5. Ik heb vandaag om 08:27 een berichtje gekregen, dat de consoles weer op Voorraad zijn bij Amazon nl. Wel beetje vreemd want toen ik op de link klikte, stuurde hij me door naar de dual charging station. En ik ging 20 min lang verversen, maar geen console in zicht. Dus snap niet dat ik voor de charging station een berichtje kreeg….

  Reageer
  • Is een fout geweest

   Reageer
   • Waarschijnlijk zaten ze te klooien op hun website, de digital edition is net tien minuten te koop geweest. Kwam er ook vrij gemakkelijk tussen, maar wacht op de disc-edition. Dus geen order geplaatst. Hoop dat er anderen blij mee zijn! Nu wachten op de console-drop. Kan me niet voorstellen dat er tijdens een levering aan amazon.nl alleen Digital’s worden verstrekt, en niet ook Disc’s. Duimen 🙂

    Reageer
    • De PS5 stond geen 10 minuten online. Kan zijn dat er ‘op voorraad’ stond, maar uiteindelijk kom je niet door het betaalproces.

     Reageer
     • Er staat wel: laatste drop 23/02

   • Wellicht een voorteken op wat komen gaat? Ik bedoel, het kan namelijk een test berichtje zijn geweest, maar per ongeluk verstuurd naar klanten.

    Ben benieuwd.

    Reageer
  • digital edition is wel verkrijgbaar

   Reageer
  • Ik keek zojuist op de website maar de digital edition is wel verkrijgbaar bij amazon.nl. Misschien dat daarvoor de mail was.

   Reageer
  • Ik kreeg een melding on 9:50, digitale versie. Zat te twijfelen maar liet hem voorbij gaan.

   Reageer
 6. Ik kreeg om 08:27 een berichtje dat de consoles weer op voorraad waren bij Amazon nl. Maar dat was niet het geval. Het ging om de dual sense charging station. Die zijn wel weer op voorraad, maar ik snap niet waarom ik daarvoor een bericht heb gekregen… ik heb 20 min lang lopen verversen, maar de consoles zijn niet op voorraad dus wel een beetje vreemd.

  Reageer
 7. Ik had 1-december een bestellen gedaan bij de mediamarkt in Emmen ik stond toen op plaats 170. Eind januari gebeld toen gaven ze aan dat ik op plaats 70 stond. Vanmiddag ben ik gebeld dat ik morgen de ps5 kan ophalen. Dus ik denk dat de Mediamarkt een grote levering heeft gehad.

  Reageer
 8. Voor de Nedgame drop – de vorige (11 feb) is bij mij iig nog niet uitgeleverd, dus ik gok dat dit een groep niet op tijd betaalde exemplaren was. Ik kwam er niet doorheen met iDeal door de server-instabiliteit en heb toen via achteraf betalen de order geplaatst, en daarbij moest je binnen een week het bedrag hebben voldaan. Aangezien die termijn rond het weekend af liep kan ik me voorstellen dat dit het resultaat was.

  Reageer
  • Zojuist verzendbevestiging van Nedgame gehad. Zin in 🙂

   Reageer
 9. Zojuist gebeld door Mediamarkt EHV. Pre-Order van September/voorraad is binnen. Flinke lijst nog te gaan.

  Reageer
 10. Mag het nu samen met 2 andere maten ophalen bij mediamarkt Rotterdam! Bedankt voor de updates en succes met de ps5 hunt! Ter info, ik heb 19 november een pre-order geplaatst dus het kostte letterlijk 3 maanden

  Reageer
  • Welke playsation versie had je gekregen? Want ik wacht op me digital en heb hem op 18 nov gepreorderd en zou bij de eerst volgende bestelling zitten

   Reageer
 11. Zojuist weer preorder drop bij Nedgame met bundel. Niet doorgekomen, man man wat gaat dat snel

  Reageer
  • same, het gaat zo snel… waarschijnlijk waren het er maar 300. Ik denk dat ik meer geluk heb bij een drop van bol.com

   Reageer
  • Ik heb net niet eens gemerkt! 😞

   Reageer
 12. Er was net een drop bij nedgame. In 3 minuten was alles uitverkocht. Het ging om een bundel van een disk edition met 3 games en een extra controller. 760 euro. Ik heb net naast het net gevist helaas…

  Reageer
 13. Ik ben afgelopen zaterdag gebeld door Game Mania. Hier werd aangegeven dat zij aankomende Donderdag (25 Feb) een nieuwe voorraad hebben om uit te leveren. Ik heb mijn pre-order eind Augustus geplaatst voor de Disk versie, dus de pre-orders welke uitgedeeld worden t/m eind Juli kan je dus inmiddels al opschuiven t/m eind Augustus.

  Reageer
  • Maak er maar midden September van 😀

   Reageer
   • Hoe zeker ben je hier van? Mijn pre order komt namelijk ook van midden september ongeveer

    Reageer
    • Ik ben hier ook wel benieuwd naar!
     Mijn pre order is ook van die periode

     Reageer
 14. Het is ook wel een stukje stiller geworden op dit forum. Het werkt blijkbaar, dat er geen informatie wordt verstrekt 🙂
  Iedereen ook al de moed opgegeven dat er nog een drop komt deze maand?

  Reageer
 15. Het is ook wel een stukje stiller geworden op dit forum. Het werkt blijkbaar, dat er geen informatie wordt verstrekt 🙂
  Iedereen ook al de moed opgegeven dat er nog een drop komt deze maand?

  Reageer
  • Ik geef de moed nog niet op, heb nog steeds bol en coolblue sites opens staan die ik zo nu en dan ververs, evenals deze pagina.
   Heb wel mijn bestelling staan bij Wehkamp, maar dat schiet niet echt op.

   Reageer
   • Wat geeft de Wehkamp bestelling bij jou aan?
    Bij mij is het nu aangepast naar: met 3-5 dagen in huis. Vrijdag stond er opeens dat het met 2 weken geleverd zou worden.

    Reageer
  • Afgelopen vrijdag bij Media Markt (Arnhem) een PS5 kunnen krijgen. Ter info: Ik stond op plek 150 op de wachtlijst waar ik me op heb laten zetten 2 dagen voor de officiële release vorig jaar.

   De headset was ook nog op voorraad. Verkopen kon mij vertellen dat ze per drop ongeveer 30 exemplaren krijgen.

   Reageer
   • Is deze headset een aanrader? ik neem aan de Sony 3d Pulse?

    Reageer
 16. 26 november pre order Game mania kan hem van de week afhalen

  Reageer
 17. Afgelopen dinsdag 16 februari jl me digital playstation 5 opgehaald in gama mania Eindhoven. Pre order gedaan 1 augustus 2020

  Reageer
 18. Net contact gehad met de GM dat ik eind volgende week de ps5 kan ophalen. Pre order van 7 september

  Reageer
  • Proficiat! Veel plezier er mee!
   De digital edition vermoed ik?

   Reageer
 19. Erg gek, heb mijn ps5 ergens mid november besteld bij Mediamarkt Zaandam. 2x gebeld om te vragen hoeveelste ik in de wachtrij sta, maar kreeg te horen dat zij dat niet wisten. Las namelijk hier dat anderen wel bij hun lokale mediamarkt te horen kregen welke plek ze stonden?

  Reageer
 20. Gamemania is ondertussen aangekomen bij begin oktober voor de PS5 digital edition, want ik ben gisteren gebeld en kan hem volgende week zaterdag afhalen.

  Reageer
 21. Ik had alle hoop een beetje opgegeven en deze middag toch een mail gekregen van Media Markt Oostakker dat mijn PlayStation 5 disc editie binnen is gekomen.
  Ik had hem gepreordered in december 2021 en kan er nu omkomen.
  Ik stond op plek 45.

  Reageer
  • Net telefoon gekregen van 2 vrienden van me.
   Die hadden besteld in januari 2021 en mogen er nu om in
   media markt Oostakker.

   Reageer
   • Hoe hebben ze in de lockdown er nog 1 kunnen bestellen dan? 🙂

    Reageer
    • Dat was simpel.
     Gewoon mailtje gestuurd naar de Media Markt en direct mail teruggekregen dat ze op de wachtlijst stonden

     Reageer
 22. Iedereen bedankt voor alle heads-up inzake de nieuwe PS5. Het wachten duurt lang inderdaad, maar ik vroeg me af of er mensen zich nu nog ergens inschrijven om op een lijst te komen (game mania, MM) en zo ja hoe? (zolang de winkels dicht zijn). Daarnaast ben ik voornemens om alle accesoires dan maar alvast te gaan bestellen, zat zelf te denken aan de Turtle beach 700 stealth Gen 2, aangezien ik nu de 600 heb en die bevalt prima. Zijn er al ervaringen met deze headset en is er een andere aan te bevelen qua prijs/kwaliteit?

  Reageer
  • Ik had de Turtle Beach 700 gen 2 voor een week maar heb deze direct retour gedaan.
   Het zou om een brilvriendelijke headset moeten gaan maar dat is het absoluut niet.
   Ik heb via Steelseries de arctis 7p gekocht.
   Als je u daar inschrijft voor de nieuwsbrief krijg je nog eens 10 procent korting.
   Zo kon ik voor 160€ de zwarte editie van de 7p op de kop tikken.
   Veel comfortabeler en geluidskwaliteit is ook beter imho.
   Batterij gaat makkelijk 20 uur mee.

   Reageer
   • Oke interessant, heb destijds de turtle beach 600 en de steelseries Arctis 1 besteld, en vond toen de TB fijner, maar is natuurlijk ook een andere prijsklasse vergeleken met de 7p. Zowieso is een headset van 1 van deze merken aan te bevelen boven de 3d pulse van Playstation zelf?

    Reageer
   • Ik heb net bol aan de lijn gehad ze zegen ook het kan zijn dat we die 4k binnen heben maar mensen wie ook heben gekocht en niet ps5 heben gekregen door te veel verkoop bij bol dat ze daar ook nog een reserve lijst staat kan dat klopen niels zomer ?

    Reageer
 23. Wat ook bizar is… Dat MediaMarkt België voorraad heeft maar dat deze alleen voor Belgen beschikbaar is… Waarschijnlijk zal het wel weer zo (slecht geregeld) zijn dat Belgen omgekeerd bij MediaMarkt Nederland wel kunnen bestellen wanneer er voorraad zou zijn? Zoals Belgen ook kunnen bestellen bij bol.com. Ik snap het niet, waarom leveren ze niet gewoon aan Nederland uit joh…

  Reageer
  • Wij als Belgen kunnen niet kopen bij Mediamarkt.nl, ze leveren hier ook niet 🙂

   Reageer
  • is er een drop geweest misschien op Mediamarkt België?

   Reageer
  • Ik weet niet waar je dit vandaan haalt dat Media Markt een voorraad heeft hoor.
   Wij hadden in onze Media Markt maar 10 disc versies en 5 digitale versies binnengekregen.
   En dit gaat dan over vorige week.
   Deze week en volgende week staat er niks gepland van leveringen.
   We zitten met een pre order lijst van 350 mensen.
   Dit gaat over Media Markt Oostakker.

   Reageer
   • Drop was om 13:05 uur en was ruim 20 minuten beschikbaar. Voor zowel online bezorging als afhalen. Zelf in winkelmandje gehad diverse malen maar omdat ik in Nederland woon kwam ik helaas niet verder dan het 2e bestelscherm. Hierop gekomen door dropalerts, waar overigens al bij stond dat dit alleen voor België was, maarja toch ff geprobeerd hè haha. Bij deze mijn antwoord op Lars en Tom. En Stephan bedankt, MediaMarkt Nederland heeft toegezegd dit inmiddels niet meer te doen (niet dat het met Nederlandse pre-orders of de PS5 gebeurt is, maar in het algemeen bedoel ik) dus daar ben ik blij mee!

    Reageer
    • Gemiste kans dus… Ik woon in België, maar zat op dat moment niet achter mijn pc.
     Bedankt voor de update in elk geval!

     Reageer
    • Het was inderdaad voor 20min “beschikbaar”, maar ze hadden er geen. Ik was er direct bij en ik kon hem ook niet naar mijn adres laten verzenden (ja ik ben van België), er stond er wel één voor ophalen in Oostende. Ik betwijfel of ze er zelfs online hadden of dat het niet weer gewoon de site van MM was die raar deed zoals gewoonlijk. En als ze er al hadden dan waren het er heel weinig die op minder dan een minuut weg waren.

     Reageer
 24. Nou, te bizar dit… Nadat deze week bij Wehkamp mijn bestelling was geannuleerd omdat de PS5 niet op voorraad was krijg ik net een bericht van de DHL dat ze tussen 14:00 en 16:00 langskomen; afzender Wehkamp. Kijk ik in mijn Wehkamp account zie ik een nieuwe order met een PS5 staan, levering vandaag en een openstaand betaalverzoek van €499,99 🤗🤗🤗

  Reageer
  • Dan heb je geluk! Gefeliciteerd!
   Mijn bestelling staat er weer opnieuw in maar wacht nog op goedkeuring.
   Geen mail gehad verder?

   Reageer
  • Ik had het aardig losgelaten.. Nu zit ik weer elke 5 min op mijn Wehkamp account te klikken..

   Reageer
   • Ja vannacht om 05:16 een mail dat mijn bestelling niet geleverd kan worden ivm geen voorraad… 🤨 Verder niets…

    Reageer
  • Wow wat goed, gefeliciteerd.
   Bij mij is de status nog steeds hetzelfde, wachten op goedkeuring.
   Vanmorgen nog met een medewerker gechat, maar die gaf aan dat de financiële afdeling alles beoordeelt (geen idee wat dat betekent).
   De bedoeling is dat uiterlijke halverwege volgende week iedereen een reactie heeft gehad.

   Reageer
  • het is je gegund Michiel! veel speelplezier! 😀

   Reageer
   • Dank allen! Zojuist pakket ontvangen en het is echt een PS5!! Begrijp helemaal niks van hoe dit is gegaan. Heb zelfs nog niet betaald… Staat wel een betaalverzoek in mijn account… Had gisteren al bijna mij Wehkamp account verwijderd 😂Zal op een later moment nog eens navraag doen bij de klantenservice hoe dit zo heeft kunnen lopen. Zal voor jullie duimen op een goede afloop en hoop voor de anderen dat Bol.com snel gaat leveren. Voor nu Niels en de rest bedankt voor het delen van alle info!

    Reageer
 25. Dat kansloze geheimzinnige gedoe van al die webshops en de kansloze kleinere leveringen van Sony

  Reageer
 26. Wat een rare situatie.
  Ofwel hebben bol & coolblue deze lading toch ontvangen op 5 feb en zijn ze onbegrijpelijk nog altijd niet gedropt.
  Of dit gerucht klopt toch niet, wat dan zou betekenen dat bol.com al een maand geen levering heeft gekregen en dat coolblue al niks meer heeft gehad sinds begin december. Wat ook een beetje onrealistisch lijkt aangezien er de laatste weken toch wel redelijk wat consoles zijn binnengekomen bij andere winkels (mediamarkt/gamemania/wehkamp/BCC)

  Reageer
  • Het is inderdaad erg vreemd. Deze illustere Patrick had een bron binnen het distributiepunt van Sony en al zijn andere informatie bleek correct te zijn. Aan de andere kant vraag ik me af waarom Bol.com inmiddels al twee weken lang als een kip op 4000 PlayStation’s zit.

   Reageer
   • Als ze wachten op een tweede levering, zodat ze in één keer het dubbele kunnen droppen, kan je veel meer mensen blij maken, dan dat je negativiteit over je heen krijgt, zoals in december. Ik heb in december met die drop op vrijdag, geluk gehad en heb kunnen afrekenen, maar er waren er zat die het ook gedaan hadden, maar uit eindelijk toch achter het net gevist hebben.

    Reageer
    • Klopt, maar die hebben later een mail gekregen en zijn inmiddels alsnog geholpen. Het is in mijn ogen wel de enige logische verklaring, kan me bovendien bijna niet inbeelden dat iedere retailer een levering heeft ontvangen en de grootste partij in Nederland (samen met MediaMarkt) niet.

     Reageer
 27. Wauw, wat is het een stille week geweest…
  “Nergens” iets gedropt en de Coolblue/Bol drops blijven uit.

  Reageer
 28. Uit een betrouwbare bron vernomen(Medewerker bol.com) dat er inderdaad een lading ps5 disk versie is binnen gekomen. Op dit moment is nog niet duidelijk wanneer de drop online komt te staan, maar dat ze een voorraad hebben is zeker. Medewerkers van de klantenservice enz krijgen een halfuur voor de drop een mailtje zodat ze op de hoogte zijn

  Reageer
 29. Volgens de discord van Game Mania is er iemand die een disk version gepreorderd had, in Utrecht begin augustus, er ondertussen ook achter gemogen.

  Reageer
  • Vriend van mij heeft de ps5 disk editie begin november bij gamemania besteld en die heeft hem al binnen.

   Reageer
   • Om welk game Mania filiaal gaat dit dan? Gefeliciteerd voor je vriend trouwens!

    Reageer
   • Gelul van die vriend! Ik zit op 8/8/2020 en heb hem nog niet dus klopt voor geen meter wat jij zegt… en er zijn er nog die dit kunnen bevestigen.

    Reageer
 30. Vanmiddag door Mediamarkt Zoetermeer gebeld dat ik de ps5 op kan halen. Besteld 21 nov.

  Reageer
 31. Net amazon spanje met een drop.. Geen succes. was denk ik binnen een minuut niet meer beschikaar

  Reageer
  • Was niks, gewoon een verandering op de pagina.

   Reageer
 32. Heb vanmiddag met mediamarkt Binnenweg in Rotterdam gesproken. Ze gaven aan dat de pre orders van oktober bijna zijn verwerkt en dat ik bijna aan de beurt ben. Het zal deze of de volgende batch zijn. Heb 19-11 een pre-order geplaatst

  Reageer
 33. Hierbij een bevestiging van postNL, ik probeer elke platform van Bol/Coolblue/PostNL te spammen om info uit te halen.


  Hey Ab! Goed dat je het vraagt, het is inderdaad drukker dan normaal. Hopelijk komt je pakketje van http://Bol.com snel bij je binnen

  Groet,
  PostNL

  Reageer
  • Kan toch niet waar zijn dat vandaag weer niks komt ?

   Reageer
   • ik hou er momenteel maar rekening mee…

    Reageer
   • Ben bang van wel

    Reageer
 34. Bij mijn wehkamp bestelling staat nu “niet op voorraad – uitverkocht”. Dus dat zal wel niet meer door gaan. Fijn dat ze van de wehkamp al op marktplaats staan

  Reageer
  • Hmm das niet tof. Ook gelijk maar even gecheckt.
   Bij mij nog steeds ‘wachten op goedkeuring’.

   Reageer
   • Bij mij is de order geannuleerd helaas.

    Reageer
    • Zijn er meer geannuleerd, maar die hadden wat later ineens een nieuwe order in de bestellingen staan.

     Reageer
     • Oke bedankt voor de info, misschien moet ik er eens achteraan bellen!

 35. Zojuist van een medewerkster van de Mediamarkt vernomen dat de PS5’s uit de container (bedoelt voor Mediamarkt) gestolen is :’)
  Geen idee of de levering voor deze Mediamarkt specifiek was (Groningen), of dat het gaat om een levering voor alle mediamarkten in NL.

  Reageer
 36. Als je de twitterfeed van PostNL bekijkt begrijp je dat het retedruk is bij de klantenservice. Pakketten worden nu nu doorgaans binnen 1-3 werkdagen geleverd. Daar komen veel shoppen mee weg, maar Bol.com staat bekend als voor 23:59 besteld is de volgende dag in huis. Om daar even 4000 grote pakketten bij te stoppen is misschien nu not-done. Ik geloof heilig in de verklaring van Niels Zomer dat ze wachten totdat ze de druk aan kunnen. 1 ding weten ze namelijk zeker; als ze die drop doen, moeten ze vijf minuten later beginnen met inpakken en verzenden. Want niemand wil langer dan 1 dag wachten 🙂

  Keep up the spirit guys!

  Reageer
  • ik heb de hoop voorlopig opgegeven.. ga wel weer eens kijken ergens in Maart/April ofzo 🙂 heeft me al teveel energie/tijd gekost.. en dat voor iets wat je heel graag wilt hebben.. schiet zijn doel een beetje voorbij zo..

   Aan allen succes met de zoektocht! Hopelijk ligt het snel bij jullie op de mat!

   @niels zomer dank voor de updates tot zover!

   Reageer
  • Heel eerlijk denk ik dat dit niet de reden is. Bol.com verzond vorig jaar op haar piekmoment 800.000 pakketen per dag. In “normale week” week verzend Post NL nu 1 miljoen pakketten per dag. Wat is dan 4000 pakketen?

   Reageer
  • Dropen de ps5s in nl alltijd vroeg? Of is het ook wat later gebeurd ?

   Reageer
 37. Iemand toevallig ook nog ervaring met de uitleveringen van Game Mania.
  Heb in augustus al een pre order geplaatst en nog niks mogen ontvangen.

  Reageer
  • De preorders van Game mania gaan al terug van 2019.
   Vrees dat je nog even geduld zult moeten hebben.

   Reageer
   • Ik vraag maar in het rondje: wie heeft hem al wel gekregen van gameMania (en wat doe jij dan nog op het forum hier ;p ), en van wanneer was de preorder van? Misschien krijgen wij zo een gevoel, hoe lang het nog kan duren…

    Reageer
    • Wat ik hier nog steeds op het forum doe ?
     Ik probeer zelf ook al lang achter een Ps5 te geraken. (Je hoeft mensen niet aan te vallen hoor.)
     Game mania is wel de laatste winkel waar je moet pre-orderen. Die krijgen er niet genoeg binnen in vergelijking met Bol, Coolblue en Amazon,enz.

     Reageer
     • Hoi Triplestars, dat was een geintje, zeker geen aanval, daarom het wink-smilie. Excuses ervoor dat het niet duidelijk genoeg was. Ik vind het heel aardig van mensen als ze hier nog na kijken, zelfs als ze de ps5 al hebben.

    • Ze zijn inmiddels aangekomen bij eind juli voor de Disk Edition en begin september voor de Digital Edition.

     Reageer
     • Bedankt voor de info.
      Hopen dat ik bij de volgende drop zit met mijn pre order uit augustus.

 38. Weer een dode ochtend/beginmiddag, ben echt op een dieptepunt gekomen dat ik er met de pet naar ga gooien.
  Dit is echt heftig..

  Reageer
  • 😂😂😂😂😂😂😂😂
   Snap je gevoel, leef met je mee!!

   Reageer
  • Heel herkenbaar. De hele tijd op je qui vive zijn, omdat misschien over twee minuten wel dat bericht komt dat er een drop is. Er ergere dingen op de wereld dan langer wachten op je PS5 moeten wachten en ondertussen heb ik nog steeds plezier van mijn PS4 (rijmelarij intended), maar je kan er best wel eens moedeloos van worden. Eventjes tanden op elkaar nog, je bent er dit jaar vast een keer op tijd bij =D

   Reageer
   • Haha inderdaad.

    Sterker nog, ik checkte regelmatig ook mijn spam ook, of daar niet toevallig een mail binnengekomen was over het ophalen hahaha.

    Maar het lange wachten wordt inderdaad echt wel beloond straks!

    Reageer
 39. 11:00 en wederom niks bij bol.com, hoelang gaat dit nog duren……. Irritaties beginnen toch aardig op te lopen

  Reageer
 40. Called Media Markt Hengelo yesterday. Said I’m number 28 on the list.
  Pre-ordered on 19/11. At least we’re getting close

  Reageer
 41. Succes vandaag allemaal, hopen dat de vaste gasten van deze site deze dag/ deze week toch nog blij zullen worden.

  Reageer
 42. Voor de mensen die gisteren bij Wehkamp een bestelling hebben kunnen plaatsen..

  Hebben jullie inmiddels bevestiging ontvangen? Zo ja, GG \o/

  Reageer
  • Net bol aan de lijn ze zegen begin maart eind feb op site komen lol denk dat het echt deze week is

   Reageer
  • Ik helaas nog niet. Vele anderen wel al. Die krijgen de console vandaag geleverd.

   Reageer
  • Ik wacht nog steeds op goedkeuring. Vele anderen wel al bevestiging ontvangen dat ze vandaag de PS5 geleverd krijgen.

   Reageer
  • Ik wacht ook nog steeds op goedkeuring

   Reageer
  • ik wacht ook nog op goedkeuring

   Reageer
  • Ik wacht ook nog steeds op goedkeuring… Las in een reactie van Wehkamp dat er een reële kans is dat deze orders uiteindelijk ook niet goedgekeurd worden ivm beperkte beschikbaarheid. Staan blijkbaar op een wachtlijst voor als iemand zn PS5 niet afrekend (wat mij stug lijkt). Uiterlijk over een week bericht…

   Reageer
   • Als dit klopt dan is de kans erg klein. Ik kreeg deze indruk gister ook aan de telefoon met Wehkamp. Ik snap echter niet dat ze dan nog bij zoveel mensen een “reserve” order aannemen…

    Reageer
    • Inmiddels de status aangepast naar “Niet op Voorraad” bij Wehkamp… Zojuist contact gehad met de klantenservice en de bestelling komt ook te vervallen. Dus bij een volgende levering kan je weer opnieuw beginnen. Chapeau Wehkamp! Jullie staan er goed op zo…

     Reageer
 43. Mis ik nu een hoop berichten van gisteren?

  Reageer
  • Laat maar, ik zie dat de nieuwe nu boven aan staan.
   (Je mag dit wel verwijderen) 🙂

   Reageer
 44. Goedemorgen,

  Ik kan bevestigen dat de Mediamarkt (Alkmaar) weer uitlevert.
  Ik ben gisteren 15:45 gebeld, dat ik hem kon ophalen. of bezorgen de volgende dag..
  Nou ik heb gezegd, ik kom er nu aan…haha..

  Dus ook hier wordt het lange wachten beloond ..

  Reageer
  • PS, Niels bedankt voor de updates.
   Keep up the good work!

   Voor de nog zoekende, en nog steeds afwachtende suc6

   Reageer
  • Thanks voor de bevestiging! Wanneer had jij een pre order geplaatst?

   Reageer
   • de 19e meteen had ik hem ge pre ordered

    Reageer
    • Digital of disc ?

     Reageer
     • Disc

 45. En morgen staan ze weer te koop op marktplaats a €800,-

  Reageer
 46. Hoi Niels,

  Hartstikke goed dat je ons up to date houdt. Ik heb een vraagje, zou je het commentaar ook zo kunnen sorteren zodat het meest recente commentaar bovenaan staat. Dan zouden (want tja je bent meestal te laat, maar onder het mom wie niet waagt wie niet wint) we wat sneller kunnen reageren op mogelijke acties die anderen hebben gespot.
  Alvast hartelijk dank!

  Reageer
  • Mee eens, alleen is het onlogisch om het commentaar om te draaien gezien de trapsgewijze lay-out van de reacties. Wellicht wel een idee om een anchor onderaan de pagina te plaatsen en boven aan een tekst of button waarmee je snel naar beneden scrolled. Is volgens mij ook redelijk eenvoudig te fixen.

   Reageer
 47. Moet hier wel Niels gelijk in geven , gister werd mij wat anders verteld door Sandra van Wehkamp. Nu zijn ze in de verkoop gegaan en ik ben ernaast gekomen.

  Ik moet je hierin je mijn meerdere erkennen en had gewoon moeten blijven checken! Chapeau Niels!

  Reageer
  • Ik vermoed dat ze met zo’n kleine duizend medewerkers het niet willen permitteren dat men informatie lekt. Als de hele klantenservice wist dat de PS5 eraan kwam, en die vertellen dat tegen al hun vrienden dan pis je er als consument steeds naast. Ik geloof er heilig in dat sommige informatie wordt achtergehouden. Het geeft iedereen gewoon een eerlijke kans. Ik denk dat er goed over is nagedacht.

   Reageer
  • Ik vermoed dat ze met zo’n kleine duizend medewerkers het niet willen permitteren dat men informatie lekt. Als de hele klantenservice wist dat de PS5 eraan kwam, en die vertellen dat tegen al hun vrienden dan pis je er als consument steeds naast. Ik geloof er heilig in dat sommige informatie wordt achtergehouden. Het geeft iedereen gewoon een eerlijke kans. Ik denk dat er goed over is nagedacht.

   Reageer
   • Ik vind het niet zo’n eerlijk systeem als ik overal netjes aanmeld om een mail bij nieuwe voorraad te krijgen, hier regelmatig kijk, de websites dagelijks iedere uur bezoek, en niet eens weet dat ze op deze manier verkocht werden. (telefonisch), en ja helaas heb ik niet op tijd dus ‘helemaal naar beneden’ gescrolled in deze thread.
    Te triest voor woorden hoe slecht die PS5 leverbaar is, maar ook triest dat grotere retailers de boel achter houden. Voelt niet echt als ‘alles voor een glimlach’ 😉
    Geduld hebben dan maar…

    Reageer
    • op de hoogte gehouden worden per mail werkt voor geen meter jammer genoeg..kunnen ze tenminste wel weer lekker je mailbox volproppen met advertenties 😉

     anyways we moeten zoals gewoonlijk helaas geduld hebben…

     Reageer
     • Ik denk dat je vanuit Wehkamp geen mail hebt ontvangen omdat ze niet via de website verkocht werden. Hoe men er bij komt via telefonische verkoop aan te bieden weet ik ook niet. Ik las het via het Twitteraccount @PS5StockAlertss, daar heb ik een melding voor aan staan, zodoende kon ik snel reageren en had ik geluk dat ik er tussendoor kwam bij Wehkamp. Al heb ik er wel tig keer voor moeten bellen. Na poging 30 kwam ik er door en heb ik een kleine 20 minuten in de wacht gestaan.
      Overigens staat de bestelling nog steeds op status ‘wachten op goedkeuring’.

     • Same here… Las al wel dat sommige mensen al een levermoment voor morgen hebben via Wehkamp… Zij hadden al een betaalverzoek ontvangen. Begreep via Wehkamp support dat de orders geplaatst worden obv achteraf betalen en dat daarom er een (financiële) check gedaan wordt… Vreemd verhaal, zal wel te maken hebben met beschikbaarheid…

  • Wat een kut streek van wehkamp giwteren bellen ooh we heben niks we weten niks nu weer dat maar wel een dike gg naar de mensen wie wel een ps5 bij deze kut site krijgt GG

   Reageer
 48. Net wehkamp aan de telefoon gehad, alles is uitverkocht. Binnen half uur al. En tuurlijk kwam ik er pas later achter 🙄. Dus hopelijk komt er eindelijk beweging bij bol, want bij wehkamp heb ik ook geen mail gekregen of iets. Via deze site kwam ik er pas achter haha. Marja nog ff wachten ugh.

  Reageer
  • Bij mij hetzelfde!
   Ik heb Wehkamp niet eens aan de lijn gehad!

   Hopelijk komt bol.com en Amazon snel weer met nieuwe voorraad.

   Reageer
 49. Ik heb iets meer dan een half uur geleden ook telefonisch een bestelling kunnen doen bij Wehkamp.
  Maar de medewerker welke ik sprak was allerminst zeker dat ik er ook 1 zou krijgen, aangezien het grote aantal telefonische bestellingen. De kans was groter van niet.

  Reageer
 50. Net medewerker aan de lijn gehad, ik bespaar jullie de moeite. Het is uitverkocht.

  Reageer
 51. Bij Wehkamp is hij uitverkocht

  Reageer
 52. Ik kreeg om 12:57 ook al de melding dat je bij Wehkmap telefonisch kan bestellen. Ik probeer ze sinds 13:03 al te bereiken, maar ik krijg elke keer te horen dat het nummer niet beschikbaar is… Leuk bedacht van Wehkamp om de bestellingen telefonisch te doen, maar volgens mij is dat zelfs nog veeleisender dan gewoon via de webshop/app… Helaas, op naar de volgende mogelijkheid!

  Reageer
  • Ik hing om 12:58 al in de wacht, maar na 12 minuten, wachtmuziekje weg en niks dan stilte, daarna onbereikbaar…

   Reageer
   • ik zit nu in de wacht.. zal wel telaat zijn 🙂 we wachten even af!

    Reageer
    • Naar welk telefoonnummer bellen jullie?
     Als ik naar Wehkamp bel wordt er niet eens verbinding gemaakt.

     Reageer
     • 038 – 845 45 45 Klantenservice Wehkamp, kies optie 2

      Succes!!

      ik sta overigens nog steeds in de wacht..

    • Ik duim voor je!

     Reageer
     • Thx!

      Heeft helaas geen zin om zo lang in de wacht te staan, ook omdat ik nu op kantoor ben.

     • nou… geen één meer op voorraad dus.. niet eens de reservelijst..

      wat een kolerezooi ook

     • Kreeg net te horen dat ze uitverkocht zijn na 34min in de wacht te hebben gestaan.

    • Net 1 min geleden Wehkamp aan de lijn gehad. Hebben een minimale voorraad van de Disk versie. De console was nog beschikbaar en is in mijn account geplaatst (hier zie ik m ook daadwerkelijk terug). Omdat het om een bestelling boven de €300 gaat wordt er eerst nog een financiële check gedaan waarna ik kan afrekenen. Ik hoor dus later vandaag / deze week meer! Spannend!

     Reageer
     • van harte Michiel! hopelijk gaat dit voor jou ook door 🙂

      wat een ellende.. dan pis je echt op luttele minuten naast de pot.. om ziek van te worden 🙁

     • Dank RicardoSC! Zeker zuur… Was het ook niet mogelijk om op een reservelijst te komen? Ik lees elders allemaal tegenstrijdige berichten mbt beschikbaarheid. Dame aan de telefoon gaf aan dat de PS5 nog beschikbaar was en dat t enkel om een financiële controle zou gaan… We gaan het zien…. Nu zit ik constant ipv op bol.com op mijn besteloverzicht bij Wehkamp te F5en… 🤪

 53. Dat is nergens officieel gemeld, dus lijkt me niet

  Reageer
  • Het is toch echt waar. Is ook al eerder gebeurd.

   Reageer
 54. Op Twitter lees ik dat je nu telefonisch bij Wehkamp kunt bestellen.
  Maar het is moeilijk doorkomen….

  Reageer
  • “Momenteel is dit nummer niet bereikbaar.. probeer het later nogmaals..”

   godsamme

   Reageer
   • Sta inmiddels 18 minuten in de wacht

    Reageer
    • Heb medewerker aan de lijn gehad, er waren er nog een paar en heb er als het goed is één kunnen bemachtigen (Disk versie).
     Krijg vanmiddag nog een goedkeuringsmail, die wacht ik eerst af, voor ik er zeker van ben…..

     Reageer
     • PS5 staat nu ook in mijn account op de website van Wehkamp met status ‘wacht op goedkeuring’. Hopelijk gaat dat deel goed.

     • Bleef bij jou de hele tijd het wachtmuziekje afspelen? Bij mij stopte dat namelijk… Zul je net zien, had ik moeten blijven hangen.

     • geluksvogel! hopelijk komt het allemaal in orde !!
      veel plezier ermee

     • (hopelijk) veel plezier er mee!
      al ik weet niet hoeveel keer geprobeerd te bellen maar ik wordt er telkens direct uitgegooid..
      volgende keer beter 🙂

  • Telefonisch een ps5 bestellen het moet niet gekker worden, geloof er eerlijk gezegd niets van.

   Reageer
 55. Wehkamp drop van 300 schijnt net geweest te zijn. Was alleen telefonisch bestellen. Hing aan de lijn, maar werd er na 12 minuten uitgegooid, daarna lijn niet meer te bereiken, seems legit, maar wederom helaas…

  Reageer
 56. Ik ben bang dat het alsnog vrij kansloos is om er 1 te bemachtigen als er al een drop is van Bol.com.
  Als ik de berichten zo lees van Amazon..

  Reageer
 57. De drop van vorige 2 keren bij BCC: rond 09:30.
  De drop van vorige 2 keren bij Bol.com (PS5) was 11u.
  De drop van vorige 2 keren bij Bol.com (Xbox Series x) was 09:30.

  Het zijn altijd ochtenden wanneer ze zoiets willen droppen. Ben bang dat als er niks om 12u wordt gedropt dat er vandaag niks bij Bol komt.

  Another day, and still dissapointed. 🙁

  Reageer
 58. Maar wat gaat Coolblue nu doen, nu de loting niet door gaat?

  Reageer
 59. Ik betwijfel eerlijk gezegd of bv een Bol.com wel een levering heeft gehad.
  Waarom zouden ze anders de consoles zo lang achterhouden

  Reageer
  • Wellicht wachten ze op nog een levering, zodat ze een groter volume hebben. Zo zouden ze een fiasco als in december kunnen voorkomen en in één klap een groot deel van de clientèle bedienen. Maar goed, het is speculeren.

   Reageer
  • Laten we hopen van niet

   Reageer
 60. Ergens ook wel netjes dat ze niet naar het buitenland verschepen. Andersom zouden wij het ook niet fijn vinden als zij onze PS5-en gaan wegkapen? Geeft wel een eerlijkere verdeling uiteindelijk, toch?

  Reageer
  • Denk eerder dat het met de Brexit te maken heeft. Minder gedoe voor Amazon en ze raken toch wel verkocht. Amazon Frankrijk en de overige landen leveren nog steeds in Nederland.

   Reageer
   • Ik heb de afgelopen weken voor een klant mogen stoeien met wat er rond Brexit veranderd is – de bestellingen moeten aan een dozijn nieuwe regels voldoen en ze hebben ondanks deze aanpassingen al zes weken geen enkele order van of naar het VK bevestigd binnen gekregen. Een groot bureaucratisch drama, die Brexit.

    Reageer
 61. Net weer een drop bij Amazon UK geweest, maar verzenden niet meer naar NL. Drop natuurlijk binnen paar minuten weg…

  Reageer
  • Ook geprobeerd ja, kwam er helemaal niet doorheen.

   Reageer
   • Ik had hem in het winkelwagentje, maar ‘Probleem met mijn adres’, met andere woorden, wordt niet naar het buitenland verzonden, wat ik ergens ook wel snap. Hoop alleen niet dat Amazon DE, IT of ES dezelfde policy gaan aanhouden…

    Reageer
  • Klopt, helaas niks aan te doen.

   Reageer
   • Amazon Frankrijk verzendt ook niet naar Nederland zeker?

    Reageer
    • Nee helaas niet!

     Reageer
    • Bij mij ging er ook iets mis, kon wel CC invoeren, maar daarna, geen idee. Nu kom je niet meer op de productpagina uit. Gaf in ieder geval bij mij niet aan, problemen met adres

     Reageer
    • Zeker wel.

     Reageer
    • Amazon Fr: ik kreeg het zelfs niet in mijn winkelmandje.
     Telkens foutmelding.
     Uitverkocht op 3 minuten tijd

     Reageer
     • Idem…

     • Hier ook. Had ook hetzelfde bij amazon uk

 62. Inmiddels is het buiten a/h dooien.. maar mijn gemoedstoestand nadert het vriespunt..
  hoeveel geduld moeten we wel niet opbrengen 🙂 voor er uitzicht is op positief nieuws v.w.b. de drops bij bol om maar een voorbeeld te noemen…

  #duurtlang

  succes allen vandaag

  Reageer
 63. Een beetje spanning en verlangen naar een nieuwe console kan best leuk zijn en geeft het uiteindelijk in bezit hebben en soort gevoel van magie, echter, dit spant wel de kroon. Het verlangen en de magie veranderd in frustraties. Toch wil ik Niels bedanken dat hij dmv dit forum ons enigszins op de hoogte kan houden ;).

  Reageer
 64. Ik ben er helemaal klaar mee. Van mij hoeft het voorlopig niet meer. Wat een fiasco zeg. Met geen pen te beschrijvende

  Reageer
 65. Ik ben er helemaal klaar mee. Van mij hoeft het voorlopig niet meer. Wat een fiasco zeg. Met geen pen te beschrijven

  Reageer
 66. Zojuist via Twitter vernomen dat er intern bij Coolblue gecommuniceerd is dat er geen loting zal plaatsvinden, tevens kunnen we een release in februari in twijfel trekken 🙁

  Reageer
  • Kan ik nergens vinden? Heb je een website? Ik kijk nu twitter van Coolblue en zie het niet staan.

   Reageer
   • Ik kan bevestigen dat er geen loting zal plaatsvinden.

    Reageer
    • Dat betekent dus dat er een vrije verkoop zal plaatsvinden van de PlayStation 5 consoles, zowel de Disk als Digital Edition?

     Reageer
 67. Zojuist is de lotingspagina weer offline gehaald bij Coolblue. Tenminste, ik kom er niet meer op uit.

  Reageer
 68. Net bol aan de lijn gehad ze zegen dat ze ook nog geen ps5s gekregen heben weet niet als dat klopt natuurlijk

  Reageer
 69. Ik kan in ieder geval met zekerheid zeggen dat de levering bij Bol wel klopt.

  Reageer
 70. Niels,

  Zojuist Sandra van Wehkamp gesproken en die geeft aan dat er helemaal geen levering is gekomen bij Wehkamp. De klantenservice is heel transparant daarin en ook zij beschikken over de informatie dat wanneer er op korte termijn iets binnenkomt dat zij het ook weten.

  “Helaas is de betrouwbare bron niet zo betrouwbaar als je dacht. We hebben namelijk geen levering binnengekregen en zal in de komende weken ook niet niet geleverd worden bij ons als retailer.”

  Fijn om dit te horen van Wehkamp, minder fijn voor de ps5 jagers. Maar dan scheelt het een website f5’en.

  Reageer
  • Ik kan in ieder geval met zekerheid zeggen dat de levering bij Bol wel klopt.

   Reageer
   • Dat hoop ik in ieder geval ook . Ik sta op scherp.

    Reageer
    • Al een week hahahha

     Reageer
  • Geloof wie je wil geloven. Deze bron heeft het nog niet één keer verkeerd gehad, terwijl de verschillende klantendiensten nooit ergens van weten. Volgens BCC zou het ook nog wel even duren tot de volgende levering, een dag later stonden ze online.

   Reageer
   • Niels zomer mag ik of heb je paar twitter accounts wat ik kan volgen voor leaks van ps5 drops in nl alvast bedankt

    Reageer
   • Dit klopt precies.
    Dankzij Niels , kon ik goed inschatten wanneer mijn ps5 kwam.

    Reageer
  • Dat is precies het zelfde als wat BBC zei, die plaatste vervolgens het console online

   Reageer
   • als er 1 retailer is waar ik een hekel aan heb is het BCC. Zelfs al zou die daar online komen zou ik de site niet bezoeken. Hun website is belachelijk ouderwets, geen innovatieve dingen in tegenstelling tot Bol en coolblue die wel hun zaken daarop goed hebben geregeld. En tenslotte indd de leugens en beloftes die er zijn gemaakt maar niet zijn nagekomen ..

    Reageer
  • De transparante klantenservice van de Wehkamp heeft net 300 exemplaren per telefoon verkocht.

   Reageer
 71. Coolblue past ook de spelregels aan wanneer het hen uitkomt. In December hebben ze toegezegd dat ze bij een nieuwe levering, de playstations zouden verdelen over de verliezende personen die aan de loterij in December hebben meegedaan. Nu geven ze aan dat je je (waarschijnlijk ergens vorige week) opnieuw had moeten aanmelden voor een loterij. Ben er zelf helaas te laat voor, maar dit hadden ze beter kunnen doen imo.

  Reageer
  • Er is nog niks gebeurd. Die pagina had vermoedelijk ook nog niet zichtbaar moeten zijn.

   Reageer
  • Zojuist reactie van Coolblue ontvangen..

   Hoi Ricardo! dat klopt. Graag zou ik je er meer over willen vertellen, maar wij weten zelf ook niks meer dan dit erover. Wij weten nog niet wanneer je je voor de loting kan inschrijven en ook niet over wanneer de loting gaat plaatsvinden. Het is daarom wachten op meer informatie. In de tussentijd kun je de site/app hiervoor goed in de gaten houden.

   Afwachten dus maar 😉

   Reageer
 72. Kan vandaag nog een drop komen bij bol?

  Reageer
  • Ook ik wacht nog op de drop..

   🙁

   Reageer
 73. Het ziet er naar uit dat ook vandaag geen drop komt van Bol.com ..

  Ik word er langzamerhand echt moe van … dit is echt niet normaal 🙁

  Reageer
 74. Woensdag kan ik mijn Disc Edition bij de Game Mania (Doetinchem) ophalen. Pre-order dateert van 09-07.

  Reageer
 75. Morning!

  Ik zie via de app dat er een loting aankomt bij Coolblue. Spelregels e.d. zijn bekend, echter kun je nog niet je gegevens achterlaten 🙁 Donderdag wordt er geloot! ben benieuwd!

  Reageer
  • Heb je een bericht gehad?

   Reageer
  • Waar vind je dat in de app dan?
   Ik heb wel het linkje op de website hier gevonden, maar ook die vind ik niet zelf als ik op de site of app van Coolblue zit.

   Reageer
   • dit was voor mij zichtbaar vanmorgen

    https://www.coolblue.nl/advies/spelregels-playstation-5.html

    via de app lijkt de link nu weg te zijn..

    Reageer
    • Via de link op de website werkt het nu ook niet meer, je krijgt nu de melding:
     “Je account heeft geen toegang tot deze pagina.”
     Blijkbaar was het nog niet de bedoeling dat we dit bericht al voor die tijd zouden zien.

     Reageer
     • ik dacht gooi gelijk een balletje op bij de klantenservice van Coolblue.. radiostilte sindsdien 🙂

      wordt weer een spannende dag vandaag !!

 76. X box series S is weer beschikbaar op bol.com, ben benieuwd wanneer de PS5 online komt.

  Reageer
 77. Thank you Niels

  Reageer
 78. coolblue lottery? how to enter

  Reageer
  • Wait until it goes live. You will need the app.

   Reageer
 79. Wij zijn net door GM gebeld. Kunnen de ps5 dinsdag ophalen. Onze pre order is van 20 juni. GM nijmegen.

  We kregen maandag eerst een bericht dat we er niet bij zaten. Maar werden vandaag toch gebeld !

  Reageer
 80. Om hoeveel consoles gaat het uberhaupt bij de coolblue loterij

  Reageer
  • Tussen de 600 en 700 consoles stond er op de pagina, maar dat is inmiddels weggehaald.

   Reageer
   • Dankje voor de info

    Reageer
 81. Dat coolblue bericht over de loterij is van 4 februari…

  Reageer
  • Ja, wat is je punt precies? Er staat toch in het artikel dat deze nog niet heeft plaatsgevonden, 4 februari is datum waarop de pagina is aangemaakt. De loterij moet nog online komen en daarom zijn de datums nog niet ingevuld.

   Reageer
   • Oke my bad, dacht dat coolblue al een drop met loting had gehad.

    Reageer
   • Klopt het dus dat we ons ook nog niet kunnen inschrijven voor deze loting?

    Reageer
    • Ja.

     Reageer
   • Hoi Niels, weet jij of Coolblue een onderscheid maakt tussen Digital en Disk?
    Ik ga zelf voor de digital, maar nu lijkt het zo, dat ik ook in de loterij zit met de mensen die voor de disk gaan.
    Er zijn volgens mij meer liefhebbers voor de disk dan digital.

    Reageer
    • Geen idee, ik denk dat het aankomende week wel duidelijk gaat worden.

     Reageer
 82. Omdat ik het wachten zo beu ben het ik intussen das maar een Series S gekocht voor de gamepass.
  Heb er mij bij neergelegd dat ik toch nog minstens 2 maand zal moeten wachten op de ps5

  Reageer
 83. Vandaag eindelijk binnen gekregen.
  Hoop voor de rest dat ze ook snel 1 weten te bemachtigen.

  @niels zomer Bedankt voor het delen van de informatie.

  Reageer
 84. Ik ga er mij gewoon bij neerleggen vrees ik.
  Al 2 weken amper geslapen door het hele droppen we al dan niet.
  Dan weer bang afwachten als ze dan droppen of je er überhaupt aan kan geraken.
  Als ik bij de drop van bol geen kan bemachtigen zal ik wel wachten tot ze in de vrije loop zijn.
  Ben het beu tbh 😁

  Reageer
  • Ik ben het met je eens!

   Ben het ook een beetje zat aan het worden om steeds maar te hopen dat er een drop is en ik er dan ook bij ben.
   Ik ben tot nu toe altijd net te laat geweest…

   Reageer
  • Lijkt me een verstandige beslissing. Niet kunnen slapen is misschien wel een brug te ver voor een spelcomputer die over een tijdje veel beter verkrijgbaar zal zijn. Je kunt je soms zo laten meeslepen in een run op iets dat je voorbijgaat aan de vraag waarom je het ook alweer zo graag wilde.

   Reageer
 85. Ben een van de gelukkigen die een pre order heeft kunnen plaatsen bij Nedgame voor de bundel. Datum staat nu vast op 12 maart… Ben benieuwd of ze zich hieraan gaan houden? En zou er kans zijn dat het vroeger wordt geleverd? Nu kan ik al helemaal niet meer wachten hahah

  Reageer
 86. Ik heb serieus last van vermoeidheid o.a. door dit geneuzel. Al de hele week hiermee bezig in mijn hoofd.

  Denken jullie dat er in het weekend een drop komt? Ik heb echt behoefte aan rust.

  Reageer
  • Is tot op heden niet gebeurd, maar zoals altijd kan ik je dat niet garanderen.

   Reageer
 87. ik heb vandaag mediamarkt gebeld, en ik vroeg wanneer ik de ps5 krijg. ze zeiden dat ze niks weten, maar dat is natuurlijk een leugen. ze zeiden wel dat ze voorraad hebben gekregen, dus leveringen komen binnenkort

  Reageer
 88. Als ik dat zo ervaar, dan hoeven we na 3u geen drop meer te verwachten. Die gebeuren voornaamlijk in de ochtend. Of heb ik het mis?

  Reageer
  • Ik ga in ieder geval nergens meer vanuit.. teleurstellende week zo 🙁
   hopelijk volgende week eens goed nieuws!

   Reageer
  • Is niet echt een vaste tijd voor, maar ik acht die kans niet erg groot meer. Volgende week is het dooi en zullen de achterstanden bij PostNL ook wel zijn weggewerkt.

   Reageer
 89. Belt game mania momenteel nog rond of zijn ze daar al klaar mee voor deze wave?

  Reageer
  • Geen idee. Ik vermoed van niet. Ze hebben me vorige week een beetje valse hoop gegeven door me te bellen en te vragen welke versie ik wilde hebben. Toen zeiden ze al wel dat ik niet bij de betreffende levering zat. Echter had ik het gevoel dat ik dan mss bij de volgende zou zitten, maar als ik het zo lees ben ik nog lang niet aan de beurt. Mijn pre-order dateert van halverwege november.

   Overigens was ik vergeten aan te geven bij de reservering welke versie ik wilde hebben. Ik ben toen nog terug naar de winkel gegaan en toen werd me gemeld dat t allemaal niet nodig was en dat ze dat pas bij t verdelen moesten weten.

   Nouja, ik wacht rustig af. Gelukkig heb ik Super Mario 3D World besteld, die ook een dag later dan gepland geleverd zal worden:P

   Reageer
   • Dat heb ik vaker gehoord dat er van te voren gebeld wordt om te informeren naar welke ps5 versie je wil hebben.

    Zag dat iemand op deze site gebeld was met een pre-order van 26 juni en zover ik weet was het de vorige keer tot 15 juni afgewerkt. Ik zelf heb op 30 juni de order geplaatst (nog niet gebeld), zou inhouden dat ze maar 11, hooguit 14, dagen hebben weten weg te werken.

    Reageer
    • Vandaag een telefoontje gehad van Game Mania! Kan hem volgende week afhalen. Wellicht geeft dit mensen extra hoop, mijn pre order datum was 17-6 of 18-6.

     Reageer
     • Ben ik blij dat ik niet bij die oplichters van n game mania besteld heb zeg… Besteld in Juni en je krijgt m nu pas??? Ben ik blij dat ik de mijne Al heb vanaf de officiele release dankzij bol.

 90. Wat ze van mij mogen doen is aanbieden voor 2x de prijs, en dan via een teruggave (1 per klant) de prijs gelijk trekken naar de ‘normale’ verkoop. Dat naast 1 bestelling per adres zou scammers het al een stuk moeilijker maken.

  Reageer
  • Ik bedoelde Scalpers… 😛

   Reageer
 91. Net maar even gebeld met Wehkamp. Hadden er volgens mij wel meer gedaan 🙂
  In ieder geval hebben zij het vooral over fake-nieuws, en komt er geen voorraad online. Je weet natuurlijk nooit hoe zij geïnstrueerd zijn, maar het leek me toch goed het ook even hier te delen.

  Reageer
  • Zou er niet teveel op uit doen. Dat zei de BCC gisteren ook en vandaag stonden ze online.

   Reageer
   • Oei, Niels en Niels, je begint al vragen en antwoorden aan jezelf te geven, dringend tijd dat er voldoende stock is zodat je hier ook even weg kan 😉

    Reageer
    • Haha, ik kan je verzekeren dat er meer Nielsen zijn. 🙂

     Reageer
 92. Ik had vanochtend bij BCC en Playstation 5 besteld en betaald enz. Nu krijg ik een mail dat mijn order is geannuleerd ik vind de mail erg vaag. Hebben meer mensen dit?

  Reageer
  • Zijn inderdaad verschillende orders geannuleerd/uitgesteld.

   Reageer
   • Ik heb via nedgame gepreorderd er staat uiterlijk 12-03-2021 kan ik hem dan ook echt op die datum verwachten?

    Reageer
    • Ja, NedGame zit vaak wel goed.

     Reageer
     • Thanks Niels voor het helpen met het verkrijgen van de ps5 zonder jou was dit niet gelukt!

 93. Iemand enig vermoeden hoelaat de PS5 op bol.com beschikbaar is

  Reageer
  • Op dat antwoord wachten we al een hele week

   Reageer
   • Als ze een beetje slim zijn bij Bol beginnen ze ook gewoon bundels te verkopen.
    Dat kan mss helpen tegen scalpers.

    Reageer
    • Als Bol slim is droppen ze die overgebleven leveringen tegelijk met Coolblue en Wehkamp. Zo versprijd je in ieder geval iets van de drukte lijkt mij. Het verkopen van bundels is misschien een goed en leuk idee voor sommigen, maar ik vind €500 al veel geld en wil nu niet meer gaan betalen voor extra’s welke ik niet nodig heb…

     Reageer
     • Tevens als ik nu de vehalen zo rond zie gaan over duurzaamheids problemen (stickdrift) bij de nieuwe dualsense controllers heb ik nu ook niet de behoefte om er gelijk twee ipv één aan te schaffen met een ps5.

 94. Bol.com heeft zojuist de voorraad losse controllers aangevuld. Wellicht dat dit ook voor de consoles gaat gebeuren.

  Reageer
  • Dit was volgens mij al lang het geval? Maar goed om in de gaten te houden komende uren 🙂

   Reageer
 95. Ik heb de PS5 in mijn winkelwagen bij mediamarkt nu, alles ingevuld maar er staat niet op voorraad. Wat kan ik doen?

  Reageer
  • Niks, dat is al maanden mogelijk.

   Reageer
 96. Ik vermoed dat Bol.com pas teken van leven gaat geven, zodra de organisatie bij PostNL enigszins op orde is.

  Reageer
 97. Ik heb zelf het geluk gehad vorige week een PS5 via Amazon Deutschland weten te bemachtigen, maar ik houd het hier alsnog redelijk in de gaten om te kijken hoe het mijn mede-gamers afgaat een PS5 in bezit proberen te krijgen… Helaas zie ik dat het nog niet echt opschiet.

  Kotsmisselijk word ik van die scalpers. Alleen al als ik op marktplaats kijk…

  Ik zie op deze site, waar ik Niels Zomer overigens veel lof voor moet geven, veelal werkende mensen die zó graag deze next-gen machine in huis halen, maar de kans ontnomen wordt, omdat een (groot) stel geldkloppers de boel loopt te verzieken… Kan me er serieus boos om maken.

  In dat opzicht is het misschien een goede zet dat de retailers overgaan op bundels. Dit maakt het veel minder aantrekkelijk voor een scalper. Aan de andere kant betaal je flink meer voor extra’s die je misschien niet wil.

  Ik duim met jullie allen mee dat het de komende tijd lukt. Geloof mij, het is de moeite allemaal waard als hij uiteindelijk bij je thuis staat.

  Reageer
  • Marktplaats hoeft zelfs geen scalpers te zijn. Geen kopersbescherming. Als iemand met je geld gaat lopen kan je er weinig aan doen, afhankelijk van je betaalmethode.

   Reageer
 98. Heb me laten vertellen dat CoolBlue de geleverde PS’s gaat gebruiken ter vervanging van geretourneerde exemplaren door defecten. Of er nog een drop volgt weet ik niet

  Reageer
 99. Ik heb zo’n hekel aan de scalpers; er staan momenteel 773 PS5 advertenties op marktplaats voor 700-1000 euro per stuk. Waarom is er niet een wet in Nederland dat nieuwe producten niet zomaar voor een hogere prijs verkocht mogen worden door bedrijven en particulieren? Dat zou alle scalperpraktijken oplossen.

  Reageer
  • Die prijs zal vanzelf zakken als er meer aanbod is. Als Bol.com nou een drop doet scheelt dat weer 😉 Hopelijk blijven ze ermee zitten die scalpers haha. Maar ik verwacht dat zolang ‘wij’ het ervoor betalen, zij het blijven vragen.

   Reageer
   • En anders sturen ze het terug.

    Reageer
    • En als ze terug sturen, dan komt er ook weer mee beschikbaar. Dus wat mij betreft is dat dan ook weer een win. Alleen jammer dat ze dit dan redelijk risicoloos kunnen doen…

     Reageer
   • Als er nu nog een grote drop komt, dan zal dat inderdaad wat druk van de ketel halen. Ik hoop ook echt dat de scalpers ermee blijven zitten, en dat ze uiteindelijk de PS5s voor dezelfde of een lagere prijs moeten verkopen. Dus iedereen die dit leest ‘koop geen PS5 op marktplaats!’ 🙂

    Reageer
  • misschien een idee… even wat hooligans bij elkaar verzamelen en een knokploegje samenstellen
   wel rekening houden met de corona regels 🙂

   maar even zonder dollen..
   het enige wat je eraan kunt doen is niet ingaan op deze biedingen.. zolang er gekkies zijn die dit bedrag willen neertellen blijf je ze in de kaart spelen

   Reageer
   • De lust naar geld is gewoon bizar groot. Het gebeurt met alles waar gelimiteerde opgaves van zijn. En zolang die personen alles online kunnen doen en er geen regels/wetten over zijn, blijft dit gebeuren. Sommige doen dit als ‘gewoon werk’.

    Als deze ‘scalpers’ in de fysieke rij zouden moeten wachten, dan zullen er alleen de die-hards overblijven.

    Reageer
    • Eens! Het gaat verder dan de game-sector… Concert- of festivalkaarten kopen was de laatste jaren ook een drama of kaarten voor sommige voetbalwedstrijden. Volgens mij is dit hele spel zo rond 2016 begonnen, want daarvoor kon ik nog vrij makkelijk aan kaartjes komen. Kortom; er moet wat aan gedaan worden.

     @NielsZomer: Laatste drop PS5 Digital Edition bij Nedgame was ook vandaag 12-2

     Reageer
 100. Eigenlijk moet ik me er niet meer om verbazen, maar toch. Zelf net te laat voor de drop bij BCC en je ziet nu al een advertentie op Marktplaats staan, met alleen een foto van de bestelbevestiging en ‘komt morgen binnen’. Je moet toch eigenlijk wel gewetenloos zijn, wil je op deze manier een slaatje slaan uit deze situatie…

  Reageer
  • Sowieso niet erg slim, omdat er momenteel maar weinig pakketjes op tijd worden geleverd. Dan maak je een afspraak voor morgen, oeps toch niet binnengekomen.

   Reageer
  • Misschien kan je contact opnemen met BCC en verwijzen naar de bestelorder en dat dit een scalper betreft? Wie weet kunnen ze de bestelling annuleren als ze een anti scalperbeleid volgen? Denk niet zo snel dat dit ook mogelijk is, maar zou wel heel erg mooi zijn! 😉

   Reageer
   • Waarom zou BCC dit doen? verkocht is verkocht toch 🙂

    Reageer
  • Het zijn ook de kopers die geduld moeten hebben, of het is SONY die pas grotere hoeveelheid uitlevert in een keer. Nu creëren ze zelf schaarste en hype.

   Reageer
 101. Ik blijf het positief zien.
  Hoe meer mensen bij de drops nu bestellen hoe meer kans ik bij de latere drops maak 🙂

  Reageer
  • haha ja dat die gedachte probeer ik ook vast te houden 🙂

   Reageer
  • Het probleem is dat er altijd mensen zijn die (kijk maar nu op marktplaats) hun disc edition voor 850 euro verkopen. En er zijn mensen die dat er ook voor betalen. Die bestellen de volgende drop gewoon weer een PS5, en maken zo weer 300-350 euro winst. Met een beetje geluk verdien je zo vrij gemakkelijk wat geld. Wel balen voor de mensen die gewoon echt zelf willen spelen op zo’n console. Ik wens iedereen het geluk om er toch eentje te krijgen op korte termijn!

   Reageer
   • Ja het is hopen dat bol of cool ook eens vandaag met beweging komen

    Reageer
    • Bol drop is al geweest. Daarnet was het 30 seconden beschikbaar volgens deze pagina

     Reageer
     • Was een foutje, per ongeluk Bol.com geselecteerd in plaats van NedGame. Is nog geen drop geweest.

  • Het probleem is dat er altijd mensen zijn die (kijk maar nu op marktplaats) hun disc edition voor 850 euro verkopen. En er zijn mensen die dat er ook voor betalen. Die bestellen de volgende drop gewoon weer een PS5, en maken zo weer 300-350 euro winst. Met een beetje geluk verdien je zo vrij gemakkelijk wat geld. Wel balen voor de mensen die gewoon echt zelf willen spelen op zo’n console. Ik wens iedereen het geluk om er toch eentje te krijgen op korte termijn!

   Reageer
 102. Vanochtend als 1 van de eerste bij de drop van BCC (PS5 + extra controller). Maar het lukte niet om de PS5 in de winkelwagen te plaatsen en af te rekenen (winkelwagen wou niet laden). Bijna onmogelijk om dus een PS5 daar te bestellen. Ik denk dat hetzelfde probleem zich bij Bol.com en Coolblue voor zal doen en dat die webshops daarvan ook op de hoogte zijn. Vandaar dat zij waarschijnlijk op zich laten wachten. Erg jammer dit, maar wel logisch als minstens +5/10K mensen een order proberen te plaatsen op hetzelfde moment… Ik probeerde de order trouwens te plaatsen via de browser op mijn mobiel, misschien dat dat al een nadeel/achterstand is?

  Reageer
  • Ik denk het wel, mij is het namelijk wel gelukt om de order bij BCC doorheen te krijgen via mijn webbrowser op de computer.

   Reageer
   • Bedankt voor je aanvullende info Daisy! Dan ben is de webbrowser via de telefoon misschien niet zo sterk… Voor de andere retailers heb ik gelukkig een app, dus hopen dat dat meer succes brengt! Op mijn laptop zitten heeft voor mij niet zo veel zin ivm werk.
    Weet jij ook nog op welk tijdstip jij precies de bestelling plaatste?

    Reageer
    • Ik heb de bevestiging van BCC ontvangen om 08:45, dus ik zou zeggen 08:43/08:44 dat ik met bestellen bezig was.
     Succes!

     Reageer
     • Oh wauw haha ik was om 08:35 al bezig… dus als ik nu maar op mijn laptop zat… achja helaas volgende keer hopelijk beter! Het liefst heb ik toch gewoon een PS5 voor €500 zonder extra’s. Thanks, jij veel plezier!!

  • Op mijn telefoon lukte het ook niet, op mijn pc wel tot betalingsscherm kunnen komen maar toen klapte de site eruit.

   Reageer
 103. Ook Nedgame had een bundeldrop. Alleen die site lag ook vrij snel plat en onmogelijk om doorheen te komen.

  Reageer
 104. Had ik dus hiernet een ps5 in men winkelwagen, wou betalen met Apple Pay.
  Betaling mislukt.
  Wat bleek dat ze niet leveren in België 😣
  Hopen dat Bol vandaag nu eindelijk gaat droppen.

  Reageer
 105. Eindelijk gelukt om de disk-versie te bemachtigen. Leuk valentijnskado voor vriendlief 😉

  Reageer
  • Ik denk dat je iemand heel blij gaat maken. 🙂

   Reageer
  • Topcadeau, vrouwlief!

   Reageer
  • Mag ik vragen via welke webshop?

   Reageer
   • @ RicardoSC
    Ik heb gewoon echt geluk gehad bij BCC. Ik had alle webshops openstaan, overal ingelogd, continu in de gaten houden en sporadisch F5en.

    @ Stan en Niels Zomer
    Dat weet ik wel zeker haha, bedankt! 🙂

    En aan iedereen nog heel veel succes! 🙂

    Reageer
    • @Anoniem
     Dank voor je info! hopelijk komt er vandaag nog wat door bij Bol 🙂 en ik weet zeker dat je iemand HEEL blij gaat maken 🙂

     Reageer
     • Inmiddels hoef ik niet meer Anoniem te reageren, hij weet er inmiddels van haha 😉 Ik ga duimen voor jullie!

  • Ik hoop wel voor hem dat jij hem dan alvast de 13e cadeau geeft, in plaats van te wachten tot de 14e 😉

   Reageer
 106. Overal kun je je voor inschrijven om op de hoogte gehouden te worden voor eventuele drops, en alle webshops laten het na je te informeren, ronduit klote op zijn zachts gezegd 🙁

  Hopelijk komt er EINDELIJK eens beweging bij Bol..

  Reageer
 107. Gisteren gebeld door de MediaMarkt (Hengelo) dat ik mij PS5 Digital Edition kan op komen halen. Het lange wachten wordt dan toch beloond!! Ik had mijn pre-order op 17 september 2020 gedaan.

  Reageer
  • Veel plezier alvast! 😃

   Reageer
  • Do maybe remember which number was assigned to you when you made the order? I’m trying to see how close am I. I know that I was number 128 in 19 September.

   Reageer
 108. Jammer dat ik weer te laat was.
  Heb expres de wekker gezet voor 9:00 uur, maar helaas nergens een drop gezien.
  Was waarschijnlijk vóór 9:00 uur…

  Hogelijk nog kans bij bol.com of CoolBlue.

  Reageer
 109. En weer zoals bij intertoys niet kunnen afrekenen terwijl die wel in de winkelwagen zat… Word beetje moe van ondertussen

  Reageer
 110. En alweer net zoals bij intertoys niet kunnen afrekenen terwijl alles in de winkelwagen zat… word beetje moe van ondertussen

  Reageer
 111. BCC drop is zojuist geweest. In mijn winkelmandje, storing site, leeg winkelmandje..
  lekker dan..

  Reageer
  • Precies hetzelfde hier 😤

   Reageer
 112. Nu bundel online met extra controller bij BCC, disk-versie

  Reageer
 113. Dinsdag 16-2 levering confirmed bij Gamemania. Dinsdag kan ik m afhalen 🙂

  Reageer
  • Nice gefeliciteerd!
   Op welke datum was jou pre order?

   Reageer
 114. Nedgame heeft net bundles in de verkoop gedaanm zowel disc als digital, voor uitlevering begin maart. Geen idee of dit weer een los iets is van Nedgame zelf?

  Reageer
  • Dat doet NedGame inderdaad zelf, is geen officiële bundel. Gewoon een manier om meer te verdienen.

   Reageer
   • Leek me ook al – heb er wel eentje kunnen reserveren, en wilde 2 van de 3 games en de extra controller toch al, dus komt goed uit voor beide partijen. Ben wel benieuwd of ze daadwerkelijk ‘uiterlijk 11 maart’ gaan halen.

    Reageer
    • Ja, ik vind het ook niet zo verkeerd. Beter dit, dan de hoofdprijs vragen zonder ook maar iets extra’s erbij.

     Reageer
     • Ik weet niet of het er al stond, maar ik zie nu net dat er bij staat in de omschrijving expliciet als ‘tegen resale’:

      ‘Gezien de schaarste van de PlayStation 5 console bieden wij tijdelijk bundels aan om handelaren te weren. De artikelen in deze bundel staan vast en zijn niet te ruilen / wisselen. Maximaal 1 actiebundel per klant. De PlayStation 5 consoles worden niet los verkocht.’

      Dit lijkt me dan de enige verkoop die ze voorlopig doen/deden.

    • Ik kon de bundels niet vinden op hun website. 😔

     Reageer
     • Al weer uitverkocht….

     • Manuel.
      Mijn advies houd de Nedgame site goed in de gaten. Als iemand hem annuleert of binnen die 7 dagen niet betaalt. Komt die order weer op de site.
      Zo had ik op 13 november het geluk dat er ineens weer 1 beschikbaar was.

 115. Niels verwacht je dat bcc en wehkamp op de normale manier gaan verkopen of weet je hier nog niks over?

  Reageer
 116. Ik word er langzamerhand een beetje moedeloos van, al weken houd ik deze pagina in de gaten, betrap mezelf erop de de productiviteit tijdens het thuiswerken tot een dieptepunt is gedaald en ik de F5 knop inmiddels blind (wat ik echt nooit eerder kon) weet te vinden….zucht…ik baal ook van die droeftoeters die al die PS5’s op marktplaats aanbieden…stelletje…grrrr….anyway…hoop…hoop…dat is het enige dat ik nog heb…hoop dat we snel uit deze ellende komen 😉

  Reageer
  • Ik veronderstel, en dat is alleen hoe ik het nattuurlijk zie, is dat ze morgenvroeg online zullen komen op Bol.
   Als het effectief over 4000 stuks gaat gaan dan moeten ze dit organisatorisch ook volledig aankunnen.
   In het weekend hebben ze dan tijd om alles te boxen en klaar te zetten voor vertrek richting de klant.
   Ik denk dat het rampen zouden zijn mochten er mensen toch eentje kunnen kopen, dan toch tekorten zijn en dan heb je u 500€ al betaald.
   Dat is natuurlijk hoe ik denk hoe het heel misschien kan verlopen.

   Reageer
   • Ik kan me zo vinden in de situatie van @Drik. Gisteren uit frustratie 100x op f5 gedrukt en werd mijn ip gebanned. Ik hoop dat je gelijk hebt @Dominick en dat er morgen een drop komt. Ik heb zelfs mijn vrouw opdracht gegeven om paraat te staan mocht het zo ver komen en ik het mis.

    Reageer
   • Er is nog meer slecht nieuws, want retailers hebben geklaagd bij Sony, dus informatie over toekomstige drops zou ook weleens kunnen opdrogen.

    Reageer
    • Dat zou al helemaal zonde zijn! 😔

     Moet Sony maar zorgen voor genoeg voorraad!
     Helaas kan Sony daar zelf ook niet altijd iets aandoen…

     Reageer
 117. Zojuist is de xbox gedropt bij bol.com. Misschien dat de playstation ook zo volgt.

  Reageer
 118. bedankt Marcel!
  Veel Gameplezier gewenst!

  Reageer
  • Jullie moeten over de grens proberen. In belgie. Die hebben meerdere units gekregen. Meer dan in NL.

   Reageer
 119. Ik heb net mij Disk editie mogen ophalen bij de lokale intertoys. Was een pre order van voor dat de prijs bekend was.
  Blijkbaar had het concern Intertoyas 1500 stuks gehad voor hun pre orders (en nog noet alles is dan uitgeleverd)

  Reageer
 120. Ik heb ook net een telefoontje gehad. Aanstaande woensdag mag ik hem ophalen.
  Voor de mensen die hier niet regelmatig de reacties hebben gelezen, als referentiekader:
  Het betreft een bestelling van de diskversie op 16-6-2020 bij Game Mania te Apeldoorn.

  @Niels Zomer.
  Bedankt voor alle tijd en moeite die je hierin steekt.

  @Overige vaste gasten hier.
  Veel plezier als je er nu ook bij zit en voor de anderen nog veel succes gewenst met het bemachtigen van je PS5.

  Reageer
  • Slechts ter info. Game Mania Breda heeft vandaag gebeld voor mijn pre-order van 26 juni. Ik kan hem volgende week dinsdag ophalen.

   Reageer
 121. Een buurman van me heeft via GM besteld. Was niet 1 van de eerste toen, maar is wel gebeld door GM Breda. Ze hebben meer consoles gekregen dan zij hadden verwacht. Hij kan er woensdag om gaan.
  Hopelijk komt Bol.com eens snel over de brug.

  Reageer
 122. Een vriend van mij heeft op 17-9 een pre-order geplaatst voor de digital edition bij GM in België en heeft vandaag bericht gehad dat hij deze kan gaan afhalen.
  Ik heb echter nog niets gehoord, had een pre-order op dezelfde datum maar een disk edition

  Reageer
 123. *Was niet bedoelt als reactie op Jeroen.

  Ik vind het eigenlijk wel frappant dat bol.com wacht met het online gooien van de verkoop van de PlayStation 5.

  Als de reden daarvan inderdaad het weer is, zouden ze ook de andere artikelen niet te koop moeten aanbieden omdat die ook allemaal bezorgd moeten gaan worden.

  Reageer
  • Je moet begrijpen dat je het in het geval van Bol.com hebt over 4000 verpakkingen van een vrij fors formaat.

   Reageer
   • Ja, dat is wel waar.
    Ze verkopen natuurlijk ook tv’s en andere grote(re) artikelen.

    Maar in het geval van de PlayStation 5 begrijp ik ze wel omdat het dan vaak binnen enkele minuten verkocht is.
    Bij andere artikelen gaat het dan niet zo vreselijk hard.

    Reageer
    • De meeste televisies worden door derden verkocht, dus daar hebben ze weinig last van. Ik weet het overigens ook niet zeker hoor, maar het is de meest voor de hand liggende verklaring. Op sociale media wordt er ook veel geklaagd over vertragingen.

     Reageer
 124. Er zal vast een hoop losse consoles worden verdeeld onder het personeel en ”kennissen”

  Reageer
  • Ik vind het eigenlijk wel frappant dat bol.com wacht met het online gooien van de verkoop van de PlayStation 5.

   Als de reden daarvan inderdaad het weer is, zouden ze ook de andere artikelen niet te koop moeten aanbieden omdat die ook allemaal bezorgd moeten aan worden.

   Reageer
 125. GameMania heeft mij gebeld ik mag mijn ps5 ophalen op woensdag

  dit wilde ik even ter info geven

  Reageer
  • Ook zojuist gebeld door Gamemania dat ik mijn pre-order van 17-6 dinsdag kan afhalen!

   Reageer
   • Thanks voor de update en gefeliciteerd heren!
    Zelf nog altijd niets gehoord van mijn reservering van 16-6-2020.

    Hadden jullie het al wel helemaal betaald?

    Reageer
    • Nee, alleen de aanbetaling van 50 euro gedaan. De rest moet ik nog in de winkel betalen dinsdag.

     Reageer
     • Okay thanks Willem.
      discversie had je toch?

    • Alleen 50 euro en bij GM zoetermeer en die van mij is van 18-6

     Reageer
   • Kijk, dat is mooi nieuws! Goed dat GM eindelijk juni heeft bereikt. Mijne is van september, dus zal nog even duren, maar een vriend van me heeft op 16-6 besteld in Leiden. Hopen op het beste. Veel plezier ermee!

    Reageer
 126. Voor nu nogsteeds niks ik vraag me af wanneer ze online zullen komen elke site zegt weer iets anders.

  Reageer
  • Ja ik volg het hier al ff en ben toch beetje bij beetje de hoop aan het opgeven.
   Ik sta hele week met de late shift tot snachts en zet elke keer men wekker.
   Om dan weer tot de constatering te komen dat het weer een dag is zonder verkoop.

   Reageer
   • Zoo herkenbaar, je wordt er een beetje moedeloos van. Het gaat ook nog ten koste van mijn productie.

    Reageer
    • Idem dito.
     GameMania is onbetrouwbaar dus daar ben je kansloos als je gereserveerd hebt. Reguliere verkoop is verder heel lastig als je niet de hele dag kan F5-en.

     Heb nu nog een PS4Pro die het prima doet (op Cyberpunk na).
     Wellicht maar gewoon opgeven en over paar jaar de slim/pro versie regelen.

     Reageer
     • jaa ik heb mijn pro verkocht omdat ik er nu nog wat voor kon krijgen en ook nog veel tegoed had bij bol.com, ik dacht ik scoor wel een, wat heb ik me vergist….

 127. Er is nu een digitale editie beschikbaar op Intertoys voor de liefhebber.
  https://www.intertoys.nl/shop/nl/intertoys/ps5-digital-edition-825gb

  Reageer
  • Excuus, verkeerd gezien. Toch niet beschikbaar.
   Nog geen koffie gehad vandaag..sorry!

   Reageer
 128. Vandaag gezien dat de ps5 Disc versie in stock was bij Fun Oostende via de webshop. Moest toen nog naar Brugge, dus daar zowel Carrefour, Krefel & Dreamland bezocht zonder succes (allemaal wachtlijst van 150 mensen ten minste). Gebeld naar Fun Oostende en daar gaven ze door dat ze idd levering hadden gehad maar enkel bestemd aan pre orders. Uiteindelijk toch in de buurt en naar MM Oostende gegaan. Stond 1 Digital Ps5 gewoon te koop ik de winkel. Doos is wel gescheurd, maar verder niks mis mee! Heb dus zonder Pre-order via MM de digital ps5 kunnen bemachtigen vandaag om 18h30

  Reageer
 129. Vanuit bronnen vernomen dat er deze week een mogelijke dropping bij Amazon.de gedaan gaat worden. https://www.gamepro.de/artikel/ps5-4-welle-aktueller-stand,3364341.html

  Reageer
  • Zou mooi zijn!

   Reageer
 130. Het lijkt me dat Bol de exemplaren ook vasthoudt. Ze zouden daar 5 februari geleverd moeten zijn. Dat geheimzinnige gedoe van al die webshops, echt kansloos.

  Reageer
  • Hebben ze dat afgestemd met CoolBlue? Opvallend dat die ook nog steeds met niks zijn gekomen

   Reageer
 131. Het blijft Raar dat GM nog niks laat weten en de rest wel al levert.

  Reageer
  • GM interesseert zich alleen maar in zoveel mogelijk geld binnen harken door die pre-orders al zo vroeg open te zetten, wetende dat ze no-way aan de vraag zouden kunnen voldoen. Dat je vervolgens een jaar kan wachten maakt ze niet uit.

   Reageer
   • Was het überhaupt niet mogelijk de pre-order te annuleren? En dan natuurlijk je geld terug te vorderen.

    Reageer
    • Vast wel maar daar zal je wel contact over moeten opnemen met ze. Zul je zien, krijg je een tegoedbon voor die 50 :P.

     Reageer
  • Net met iemand van GM in België gesproken en zijn vermoeden was dat HQ nu alle voorraad die binnenkomt vasthoudt totdat ze opnieuw een heel groot deel (of alles) kunnen uitleveren aan iedereen die een pre-order heeft. Maar dit was een vermoeden natuurlijk

   Reageer
   • Het enige wat ik kan bedenken voor het feit dat Gamemania nog niet aan het uitleveren is, is dat ze niet willen verzenden via pakketdiensten maar de PS5 willen laten afhalen in de winkels. Laten we hopen dat ze vorige week daadwerkelijk voorraad hebben gekregen en vanaf vandaag of morgen gaan bellen, aangezien de winkels in NL nu weer open zijn voor Click & Collect. Als er daadwerkelijk voorraad bewaard wordt om straks meer openstaande pre-orders ineens te kunnen leveren dan vind ik dat een heel slechte zaak.

    Reageer
 132. Yes hier ook goed nieuws.
  12:20 mail gekregen van de Nedgame dat mijn order
  13-11-2021 is verzonden .
  🥳🥳

  Reageer
  • Hebben jullie al meteen bij de pre-order het volle bedrag moeten betalen of zo? Of heb je tijdje terug bericht gekregen om de betaling te doen? Had ik ook maar bij Nedgame besteld…

   Reageer
   • Je moet de pre-orders bij de Nedgame altijd meteen vooruit betalen, of binnen 7 dagen na plaatsen van de order.

    Reageer
    • Ah vandaar. Veel plezier met je PS5!

     Reageer
     • thnx

  • Lekker! Mijne komt vanmiddag.

   Reageer
   • wanneer heb jij de pre-order dan staan?
    dit is alleen ter verlegijking voor anderen. ook ben ik benieuwd bij welke bedrijf jij de pre-order heb staan.

    ikzelf heb de pre-order sinds eind augustus gezet en afbetaald in oktober bij de game mania in Zwolle.

    Reageer
    • Hoe heb je dat afbetaald dan? Ik moest aanbetalen en heb op mijn profiel geen optie tot betalen verder.

     Heb jij al wel wat vernomen dan?

     Reageer
 133. Nedgame heeft mijn Diskversie zojuist verstuurd! Hopelijk ook goed nieuws voor jou Gerrit 😛
  Preorder van 12-11-2020

  Reageer
 134. Leek wel net een drop plaats te vinden bij MediaMarkt.. van 25 stuks op voorraad binnen no-time weg..
  Iemand anders dit ook opgevallen? Er kon zelfs gekozen worden voor de afhaallocatie.

  Hoor graag!

  Reageer
  • Zou kunnen. Er was na het afwerken van de webshop pre-orders nog een hele kleine voorraad over.

   Reageer
   • Via welke kanalen wordt die info nog meer verspreid, buiten dit forum? ben bang dat ik anders overal net te laat kom 🙂

    Reageer
   • Is er een verschil tussen een webshop pre-order en een winkel pre-order bij de Mediamarkt dan? Ik dacht namelijk dat pre-orderen alleen mogelijk was in de winkel?

    Reageer
    • Ja, de vorige keer hadden ze via de webshop teveel bestellingen aangenomen. Die hebben ze nu afgewerkt.

     Reageer
     • Hey Niels, kan jij mij uitleggen wat het verschil is tussen webshop en winkel pre order bij de mediamarkt dan? Het is toch raar dat ze via de webshop verkopen als er nog mensen op de lijst staan die een winkel pre order hebben gedaan?

     • Ik verwacht dat ze een klein aantal consoles hebben toegewezen aan de webshops om de online pre-orders uit te leveren. Daar waren er nog een stuk van 20 over, die hebben ze los aangeboden. De overige exemplaren zijn allemaal naar de winkels gegaan en zo zal het (vermoedelijk) de komende periode zo blijven.

  • Vreemd!

   Ik kijk zelf best wel vaak op de betreffende websites, maar nog geen enkele drop gezien.
   Ook niet op de website van. MediaMarkt.

   In ieder geval zal dat wel een goed teken zijn!

   Reageer
 135. Ik heb deze ochtend eens gebeld naar Media Markt Oostakker.
  Ik sta op plek 60 op de lijst sinds eind november.
  Ze vertelde me dat het waarschijnlijk toch nog even kan duren en dat bepaalde berichtgevingen die circuleren op het internet toch niet altijd 100 procent kloppen.
  Ze hebben deze week 5 digitale versies en 10 disc versies gekregen.
  Het gaat nergens blijkbaar goed vooruit.
  Ik hoop echt dat Bol deze week toch eens iets zal lossen wanneer ze online komen met de verkoop.

  Reageer
 136. Ik zie dat Game Mania opnieuw op “uitverkocht” staat.
  Betekent dit dan dat de 2500 consoles ook naar pre orders zijn gegaan? Ik zie hier namelijk mensen die in juni hebben besteld en toch nog niets hebben gehoord?

  Reageer
  • Dat betekent niks. Als er bij Game Mania weer beweging is, zal ik het updaten. Heb het even weggehaald, zodat anderen niet denken dat ze daar binnenkort een bestelling kunnen plaatsen.

   Reageer
  • ik heb de 9de een mail gekregen dat er idd een nieuwe voorraad was.
   die is sowieso voor de mensen die een pre-order hebben geplaatst.
   ik heb hem gepreorderd in juli 2020 en ik kreeg hem nog niet stond in de mail.

   Reageer
 137. Zojuist melding gehad van Nedgame dat mijn ps5 is verzonden. Bestelling van 1-10-2021! Schiet dus mooi op.

  Reageer
  • Oeps bedoelde 1-11-2020 🤦🏻‍♂️

   Reageer
   • Op 09-02-21 ook bericht gehad van nedgame dat me pre-order van 29-10 verzonden is.

    Reageer
  • Nu weer wachten tot PostNL z’n zaakje weer op orde heeft hij geeft nu al 3 dagen aan dat hij morgen geleverd wordt. Geef dan niks aan… 😡

   Reageer
 138. Ik hoor het dan ook graag Gerrit.. 🙂

  Reageer
  • Ze zijn maar tot 17:00 te bereiken.
   Bellen heeft geen zin wordt gewoon niet opgenomen.

   Reageer
 139. Als ik een aanname mag doen, dan denk ik dat Bol.com en Coolblue expres even wachten met het online zetten van de consoles. Dit denk ik i.v.m. het bij hun bekend is hoe groot de vraag is en zij logistiek gezien nu ook nog wat uitdagingen hebben m.b.t. de huidige weersomstandigheden. Ofwel dat ze de consoles al binnen hebben, maar nog even wachten totdat de bezorgers weer wat gemakkelijker de weg op kunnen. Er zit niets anders op dan afwachten. Tijd zal het zeggen!
  @Niels Zomer, hartelijk dank voor dit forum en de updates! Dit geeft iedereen de kans om standby te kunnen staan!

  Reageer
  • Nog een aanvulling: ik las net dat de Xbox series X vanochtend bij Bol.com leverbaar was (van erg korte duur). Misschien dat Bol.com er ook bewust voor gekozen heeft om niet beide zeer gewilde consoles tegelijk aan te bieden? Dit om eventuele druk en overbelasting te voorkomen/beperken.

   Reageer
   • Weet je toevallig hoe laat dat was? Kan namelijk misschien een indicatie geven van hoe laat we de ps5 kunnen verwachten

    Reageer
    • Dat was dacht ik rond 09:30. Verder heb ik geen indicaties bij Bol.com. Wat mij wel opvalt is dat de tot nu toe plaatsgevonden drops bij de webshops (Amazon DE, ES, IT, Intertoys, etc) in de ochtend tussen 08:45 en 12:00 hebben plaatsgevonden.

     Reageer
 140. Net GameMania gesproken:
  De e-mail is een standaard e-mail die is gestuurd naar alle openstaande orders.
  Verder konden ze geen uitspraken doen over leveringen of wanneer je aan de beurt bent. De medewerker gaf aan dat hij het vreemd vond dat GM Apeldoorn uitspraak had gedaan over mijn positie op de wachtlijst. Dat was niet de bedoeling. Dit zou wel de laatste e-mail zijn die gestuurd wordt naar klanten. Het volgende bericht dat je krijgt moet zijn dat je ein-de-lijk aan de beurt bent.

  Reageer
  • Dat zou mooi zijn als dit de laatste mededeling per mail was.
   Inmiddels een paar van die mailberichten gespaard jammer genoeg.. ( en telkens weer hoop ondanks dat het een mail bericht is. )
   Een medewerker van GM zei tegen mij omdat ik een Digitale versie had gepreorderd dat de kans groter was omdat deze minder gereserveerd zouden zijn..
   Afwachten maar.

   PS: Niels Zomer bedankt voor de dagelijkse updates!

   Reageer
   • Klopt, dat is ook de reden dat ze bellen. Kijken of je niet toch interesse hebt in een DE omdat ze die eerder kunnen leveren.

    Reageer
    • Gamemania Breda met reserveringsdatum 26 juni is in ieder geval nog niet uitgeleverd.

     Reageer
 141. Net gebeld door Mediamarkt Maastricht. Zij komen mijn Digital versie vandaag nog bezorgen. Was nummer 200 op de lijst in Maastricht. Wellicht zijn dus bij andere vestigingen ook vandaag nieuwe units geleverd.

  Reageer
  • Klopt, dat was ook de verwachting. Veel plezier alvast.

   Reageer
 142. Willem 2021-02-09, 12:31

  In de Gamemania Discord meldt iemand met een pre-order van 15-6-2020 15.03 uur in januari zijn PS5 te hebben gekregen.

  Thanks Willem,

  Nuttige info dit!

  Reageer
 143. Mijn pre order van nedgame van 20-11 is binnen en komt morgen met de post

  Reageer
  • Top, veel plezier 🙂

   Reageer
  • ik heb 13-11 de order geplaatst heb nog steeds geen mail of wijziging in mijn status

   Reageer
   • als ik om 5 uur nog niks heb , toch maar even bellen

    Reageer
  • Die van mij ook 26-10

   Reageer
  • Hmm mijn pre order is van 12-11 en heb nog geen mail ontvangen. Gaat het bij Noprobz om de digital versie of? Dat zou wat kunnen verklaren 🙂

   Reageer
   • Dat moet haast wel.
    Als er meer zijn met een eerder order datum die nog niks hebben.
    Dan heeft bellen ook geen zin.
    Gewoon nog even geduld hebben dus.

    Reageer
 144. Vanochtend om 8:50 ps5 drop op amazon Italië, vorige week Spanje ook rond 9:00.

  Reageer
 145. Hoe laat worden vaak drops gedaan?
  Rond 9:00 uur of op een willekeurig tijdstip?

  Reageer
 146. Wat een ongelofelijke farce is dit zeg. Gewoon niet leuk meer zo. Om over die scalpers nog maar te zwijgen

  Reageer
  • Eens.
   Het is om te janken.

   Reageer
   • Het vaccineren in Nederland loopt nog soepeler dan de PlayStation 5 leveringen.. dat zegt genoeg

    Reageer
 147. Weet iemand al wat meer? Het is wel erg spannend zo. Ik droom al 2 dagen dat ik eindelijk op tijd ben met het bestellen. Nu nog werkelijk maken :p

  Reageer
  • Grootste angst is om WEER mis te grijpen.. maargoed je doet er niets aan 🙂
   Wat zijn een beetje de tijden van drops geweest afgelopen keren?

   Reageer
  • Haha, ik hoop elke dag dat ik een keer op tijd ben met bestellen! 😂😃

   Reageer
 148. Ik vraag het me ook af.

  Reageer
 149. In ieder geval info Breda voor 26 juni, want ik heb nog steeds niets…

  Reageer
 150. Heeft iemand al iets gehoord van de bol.com levering?

  Reageer
 151. Zojuist mail van GameMania. Op de Diskversie 17-6 gereserveerd.

  Hey Gamer,

  Net als vele anderen wacht jij nog (on)geduldig op je gereserveerde PlayStation 5 console. Spring niet meteen een gat in de lucht – we hebben je PS5 helaas nog niet – maar via deze weg willen we je een update geven.

  Vanwege het enorme succes van de PlayStation 5 in combinatie met de beperkte informatie vanuit Sony omtrent toekomstige leveringen kunnen wij je op dit moment nog geen indicatie geven wanneer jij jouw console gaan ontvangen. Maar niet getreurd, we ontvangen regelmatig nieuwe leveringen!

  Onze werkwijze blijft verder hetzelfde: zodra wij vanuit Sony concrete informatie krijgen over een nieuwe voorraad aan PS5-consoles, nemen we zo snel mogelijk contact op met klanten die een openstaande reservering hebben op een console. Dit gebeurt op chronologische volgorde van de wachtlijsten. Zit je niet bij de eerstvolgende leveringen? Dan ontvang je ook geen e-mail, telefoontje of SMS.

  We begrijpen dat je graag een indicatie krijgt over de status van jouw PS5-reservering, maar helaas is dit niet mogelijk omdat wij zelf niet over voldoende informatie beschikken omtrent toekomstige leveringen. Het heeft dan ook geen zin om contact op te nemen met onze klantenservice of onze winkels over de status van je reservering. Ze gaan je namelijk geen extra informatie kunnen geven.

  Heb je andere vragen over de PlayStation 5? Neem dan eerst een kijkje op onze uitgebreide PS5 FAQ-pagina.

  We zijn er ons van bewust dat je liever ander nieuws over je PS5-reservering had ontvangen. Je geduld wordt beloond en je behoudt met je huidige reservering je plekje op de chronologische lijst aan reserveringen.. We hopen je spoedig goed nieuws te kunnen brengen.

  Bedankt voor je begrip en geduld. Maar vooral: stay safe and keep on gaming!

  Reageer
  • Ik heb de e-mail zojuist ook gekregen. Nou fantastisch zeg dat ze ons op de hoogte willen houden met een e-mail met 0.0 nuttige informatie. 21-1 stond ik tweede op de wachtlijst. Sinds die datum is er volgens die Patrick al eens 800, 1200 en 2500 disk-versies geleverd en nog steeds hoor je er niets van.

   Reageer
   • Ik vraag me oprecht af wanneer je bij GM had moeten bestellen om inmiddels wel een PS5 te hebben ontvangen. Wat een bende daar.

    Reageer
    • Bij GM kon je al sinds oktober 2019 een ps5 reserveren. Ze hadden gewoon moeten wachten totdat de prijs en release datum werden bekend gemaakt in september vorig jaar en dan de reservatie moeten aannemen. Heb zelf in juni gereserveerd en nog steeds niks gehoord.

     Reageer
    • Ja dat vraag ik me ook af want het strookt totaal niet met de berichtgeving hier, dat voor alle andere verkopende partijen wél kloppend lijkt te zijn.

     Reageer
     • Vraag me wel af wanneer Bol en Coolblue nu eindelijk deze week is gaan beginnen met verkopen.
      Als ze uiteindelijk wel al levering hebben gekregen.

     • In de Gamemania Discord meldt iemand met een pre-order van 15-6-2020 15.03 uur in januari zijn PS5 te hebben gekregen.

 152. Ja klopt, vergeet ik bij te zetten

  Reageer
 153. Ik heb net een email gehad dat ik er niet bij zou zitten en dit was een pre order van 18-6-2020, dus zal nog wel lang duren,

  Reageer
  • Van GameMania?

   Reageer
 154. Hoi,

  Na eerst al de melding in de post.nl app nu ook de mail van NedGame gehad. Probleem nu is alleen PostNL die mogelijk door de sneeuw etc. wat vertraging heeft.

  Reageer
  • Maar je weet dat die komt! Lekker man

   Reageer
  • Lekker man.
   Hier nog steeds niks.
   Ook geen verandering in de status.

   Reageer
 155. Weet iemand al wanneer de drol van coolblue komt?

  Reageer
  • Deze week en waarschijnlijk gaan ze het doen met een loterij

   Reageer
   • Maar hoe werkt een loterij?
    Onder mensen die hebben gekozen voor houdt mij op de hoogte?

    Reageer
   • Hoe kan je meedoen met de lotterij van coolblue

    Reageer
 156. Vandaag e-mail gehad van Nedgame dat de ps5 morgen zal worden bezorgd. Deze pre-order was van 29-9.

  Ook heb ik nog een pre-order staan bij Game Mania van de zelfde datum. (Niet voor door verkoop maar voor een vriend)

  Hun hebben mij 28-01 gebeld met de vraag welke versie ps5 mijn voorkeur heeft. Hier verder niks meer van gehoord.

  Reageer
  • Dat vind ik zo slecht, dat ze bellen om te vragen welke PS5 je wilt. Dat heb je toch bij je pre-order al aangegeven. Bij mij hebben ze ook op 21-1 gebeld om mijn keuze. Dan zie je dat ze bellen en dan ben je helemaal blij omdat je denkt aan de beurt te zijn. Maar niet dus..

   Dat is ongeveer hetzelfde als Gaston bij je aan de deur zou staan met een enorme cheque en dan zegt “oh oeps, dit is de verkeerde straat”.

   Reageer
   • Dat vond ik ook. 2 drops in 2020 stuurde GM nog een mail dat je er niet bij zat. Dan wist je dat. Nu mailen ze niet meer om mensen niet teleur te stellen.

    Nu bellen ze je om nogmaals te vragen welke versie je wilt. Dat is iemand lekker maken met niks. Nog veel vervelender want ze kunnen niet zeggen wanneer je de ps5 gaat ontvangen.

    Reageer
 157. Dreamland heeft volgens mij vrijdag alles aan pre orders uitgedeeld ik heb er een van dreamland sinds vrijdag. Daar zeiden ze dat losse verkoop pas in april ging zijn

  Reageer
  • Hopelijk krijgt dreamland eerder consoles binnen indd

   Reageer
 158. Pfff, wat een spanning. Ik hoop dat ze vandaag nog online komen. Vanaf morgen weer werken en de kans dat ik er dan naast zit is vele malen groter.

  Reageer
  • Ja beter dropt bol even wat nieuwe consoles

   Reageer
 159. Tot nu toe nog niks. We wachten rustig af.

  Reageer
 160. Iemand informatie over nieuwe levering ps5? als je geen pre-order het staan.

  Reageer
 161. Die warehouse deal van vorige week bij amazon.de is door Amazon nu zelf geannuleerd bij mij. Product is überhaupt niet meer zichtbaar op hun site. Wel jammer, nu weer echt helemaal terug bij af.

  Reageer
  • Ja, dat had ik al verwacht. Niks aan te doen, ik hoop voor je dat er snel weer wat komt.

   Reageer
 162. Het is nog opvallend stil in de webshops 🙂 ook nog geen mail voorbij zien komen..
  Hopelijk vandaag goed nieuws!!

  Reageer
 163. Amazon van Dubai en Saudi arabia hebben ps5 op voorraad haha

  Reageer
  • Hahaha zag t alleen is het onmogelijk die te leveren buiten de landen eromheen dus kunnen we jammer genoeg niks mee…

   Reageer
 164. Zijn er mensen die de Ps5 hebben die ook ervaren dat de disk reader aardig luid kan zijn?

  Reageer
  • Die is zeker niet muisstil.

   Reageer
   • Kwam er achter dat 1 CD erg luid is altijd. DVD’s en COD cold war/planet coaster werken prima.
    Maar immortal fenyx rising kan lawaai maken af en toe. Geen idee wat het kan zijn. 🙁 maar heb wel gelijksoortige videos gezien.

    Reageer
 165. Niels: heb jij je PlayStation 5 al ontvangen van Amazon en kunnen gebruiken?

  Ik hoop dat ik deze week de PlayStation 5 kan bestellen bij Bol.com of CoolBlue.

  Reageer
  • Die was niet voor mij. Ik heb zelf al sinds de release een PS5.

   Reageer
   • Leuk dat je ook iemand anders blij hebt kunnen maken met een PS5 (uiteraard na betaling neem ik aan)! 🙂

    Reageer
    • Het is een vriend, dus ik mag (voor hem) hopen dat ik de betaling zal ontvangen. 🙂

     Reageer
 166. Net een biecht gestuurd naar bol.com op Twitter
  En dit kreeg ik al antwoord

  “Vanwaar had je precies gehoord dat er weer Playstations op voorraad kwamen dan? Voor zover ik weet hebben wij hier zelf geen update over gehad namelijk.”

  “En als het wel zo is kunnen wij klanten hier ook geen tips over geven want het moet voor iedereen gewoon eerlijk blijven.”

  Reageer
  • Ze gaan dingen toch niet bevestigen, zoals ze zelf al aangeven. Bij de vorige drop zeiden ze een uur van te voren nog niks te weten. Vooralsnog heeft Patrick het iedere keer juist gehad. Gezien het feit dat NedGame sinds afgelopen vrijdag alweer bezig is met het versturen, heb ik vooralsnog geen enkele reden om te twijfelen aan zijn informatie. We gaan het de komende week zien.

   Reageer
 167. Zojuist een melding in mijn PostNL app dat er een pakket van NedGame mijn kant op komt. Bezorg datum nog onbekend.

  Nog geen mailtje maar dit is goed nieuws 👍🏻

  Yesss!

  Reageer
  • nice, hoop dat de mijne ook snel komt

   Reageer
  • Dat ze op zondag door werken jo haha
   Ook nog een order van voor november?

   Reageer
   • Mijne was van 3 oktober

    Reageer
    • Hoe krijg je een melding in de post nl app dan zonder track en trace

     Reageer
     • Als er iets aan jou verstuurd wordt zetten ze dat in je account.

 168. Ik heb contact gehad met verschillende Game Mania’s hier in België.
  De ene zegt van we weten het niet echt, de andere zegt dan weer dat ze niet verwachten alle pre orders te kunnen leveren voor de zomer.
  Beetje lullig als je daar dan al de volle pot hebt betaald en dan nog maanden moet wachten.
  Ik veronderstel in de loop van volgende week via Bol of coolblue de losse verkoop.

  Reageer
 169. Het komt er dus op neer dat Nedgame en Game Mania nog steeds pre-orders aan het verdelen zijn.
  Op hun website hoef je denk ik dan nog geen losse verkoop te verwachten.
  Focus voor losse verkoop is dan Coolblue en Bol.com gok ik zo.

  Reageer
 170. Iemand al weet iets van NedGame.nl gehoord?

  Reageer
  • Er zijn al mensen die een verzend bevestiging hebben gekregen.
   Het is alleen niet duidelijk of iedereen van de order begin 2021 nu uitgeleverd wordt.
   Is ook niet bekend hoeveel orders ze hebben openstaan.
   Gewoon geduld hebben.
   Ik wacht er ook nog op .
   13-11-2020 heb ik hem besteld

   Reageer
   • Yup als ze nu nog met sept bezig zijn verwacht ik dat de november pre orders nog wel tot maart zouden moeten wachten, of sony moet natuurlijk nu elke week een restock sturen.

    zelf 20-11 gepre ben al lang blij dat ik niet naar game mania ben gegaan 😛

    Reageer
    • Mijne is van 3 oktober dus ik blijf 🤞 hopen dat ie snel komt.

     Reageer
  • Mensen, ik heb via instagram DM contact genomen met nedgame. Ik kan dat makkelijker, omdat ik een redelijke bereik op dap platform heb. Ik citeer letterlijk wat ze zeggeb:

   “Ik heb alleen te horen gekregen dat we genoeg voorraad hebben om alle pre-orders uit te leveren. Dus ik ga er vanuit dat de volgende lading voor de vrije verkoop bestemd is. Wanneer die komt, weet ik niet.”

   Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben

   Reageer
   • dit zou goud wezen dat betekend dat ze druk zijn met 800 ps5 op te sturen wat ik me ook kan voorstellen dat dat niet in 1 dag lukt

    Reageer
    • 😌😌

     Reageer
   • Dat zou echt top zijn 🙏

    Reageer
    • ik heb geen mail gehad van Nedgame maar de status is net aangepast naar verzonden! had hem op 1-10 besteld.

     Reageer
     • Waar kun je die status zien dan

     • status kun je zien bij je bestellingen als je inlogt in je nedgame account. die stond bij mij eerst op betaald en is nu verstuurd.

 171. Hoewel ik weet dat het beter is voor mijn mentale gesteldheid om het niet op de voet te volgen, check ik deze pagina een paar keer per dag. Ik waardeer de moeite die erin wordt gestoken enorm, dus dank daarvoor!
  Als iemand die bij GameMania heeft besteld, geeft het niet veel hoop dat ik snel een PS5 binnen heb. Een vriend van me heeft begin juni bij dezelfde GM besteld als ik en heeft – net als velen hier – nog niks gehoord, dus ik zal nog wel even zitten wachten met mijn halverwege september.
  Het is absurd om te zien dat GM – toch de grootste (fysieke) gamespeciaalzaak van Nederland – er zo lang over doet om de pre-orders weg te werken. Zal deels te maken hebben met het aannemen van teveel van deze orders (en een keerzijde van het feit dat ze de grootste zijn), maar ik krab mezelf wel even achter mijn oor over het feit dat ze praktisch maanden achterlopen op andere retailers.
  Hoe dan ook, succes voor iedereen hier die zit te wachten en veel plezier voor hen die er eentje weten te bemachtigen!

  Reageer
  • Begrijp je goed. Voel me net als jij. Tof van Niels Zomer en anderen dat ze mensen op de hoogte houden hier. Wel frustrerend dat je erachter komt dat je met GameMania de verkeerde keuze hebt gemaakt. Je kan ook nergens anders meer terecht op een nieuwe wachtlijst dus de enige hoop is elke dag sites verversen of teveel betalen bij een scalper.

   Reageer
   • ‘Helaas’ een tijd geleden het een en ander ingeruild bij GM, dus zit met store credit van €575,-. Past allemaal precies voor de console en een extra controller of een game, dus dat geef ik het liefst ook daaraan uit.
    Voor de duidelijkheid: ik ging er absoluut niet van uit dat ik in 2020 of januari een PS5 zou hebben, maar dat ze nog niet eens bij juni zijn qua pre-orders is gewoon vreemd.
    Scalpers kunnen wat mij betreft allemaal gezamenlijk van een klif rennen.

    Reageer
 172. efkes als bewijs…….Nedgame

  Factuurdatum : 05-02-2021
  Orderdatum : 20-09-2020
  Product ID Omschrijving Aantal Stuksprijs Totaal
  6036644854 PlayStation 5 (Levering begin 2021)
  PlayStation 5 1.00 € 499,00 € 499,0

  Reageer
  • Ja wrijf het erin joh.

   Reageer
  • Nog niks gehoord 🙁 zal nog wel n maand moeten wachten…

   Reageer
   • Ben er bang voor 😰

    Reageer
   • Maar zouden ze alle 840 in 1 dag verzonden hebben ?
    Stiekem hoop ik nog op een mail vandaag

    Reageer
    • Dit is een reactie van Nedgame die ik halverwege januari’s kreeg: de verwachting vanuit Sony is dat deze februari / maart zullen worden geleverd. Zodra verzonden ontvang je van ons de track trace code per email.

     Reageer
  • Ik heb je factuurgegevens maar even gewist voor de zekerheid.

   Reageer
 173. Zijn er tot nu toe al drops in het weekend geweest of is het waarschijnlijk wachten tot volgende week?

  Reageer
  • Na het weekend ligt meer voor de hand. Garanderen kan ik echter niks.

   Reageer
 174. Nedgame heeft mij wel bevestigd dat er deze week een grote Lading uit zal gaan

  Reageer
  • Ze zijn al aan het versturen. Iemand hier heeft een verzendbevestiging ontvangen van een pre-order uit september.

   Reageer
  • begin deze week zelfde antwoord gekregen….nu vandaag plots verstuurd….

   Reageer
 175. net mail gekregen van Nedgame….PS 5 verstuurd…besteld in September……laat maar komen…

  Reageer
  • Heerlijk, nu de losse verkoop haha

   Reageer
  • Het is je gegund maar man wat is dit frustrerend zeg.
   Daar zit je dan met je GameMania reservering uit juni 2020…

   Reageer
  • Hier nog geen mail. ik had hem ook pas in november besteld.

   Reageer
   • Zelfde hier

    Reageer
   • Ik weet eigenlijk niet of dit nieuws allemaal wel klopt.
    Bij Bol weten ze van niks, zelfde bij coolblue.

    Reageer
    • Geloof wie je wil geloven. Deze bron heeft het tot op heden geen enkele keer verkeerd gehad. De retailers zeggen altijd niks te weten.

     Reageer
 176. Iemand nog wat vernomen van gamemania over de Ps5 Digital edition?
  Bij mijn order status staat er ‘in behandeling’ sinds vorige week maar nog niks gehoord.
  Zijn er meerdere mensen met deze status?

  Reageer
  • Yep, heb al 7,5 maand die status. Ga er maar vanuit dat je eerder je Covid-19 vaccinatie hebt dan een PS5 via Gamemania!

   Reageer
  • Ik heb ook als status in behandeling staan, geen idee of hier eerst iets anders stond. Nog niks vernomen telefonisch van Game Mania.

   Reageer
   • Haha helder! Trieste zaak dus..

    Reageer
 177. Ik hoop dat ze vandaag droppen. Weet iemand al meer? Ik ben aan het werken maar kan me totaal niet concentreren hierdoor :p

  Reageer
 178. Ik hoop vandaag op een dropping en dat ik op tijd een melding via de mail krijg. Gisteren een bijzondere maar toch leuke verjaardag mogen vieren. Zojuist een mooie tv gekregen waar de ps5 goed bij zou passen. Het zou dan ook de kers op de taart zijn.

  Reageer
 179. ik verschiet wel van sommige winkels,
  als ik hier hoor pre-order van juni of juli en nog steds niets …

  ik was me compleet niet bewust van de tekorten in november en dacht er onmiddelijk eentje te hebben
  > niet dus…

  sinds een kleine 3 weken wat artikels en media gevolgd over de leveringen en deze week 2 voormiddagen op amazon-de gezeten … en khad prijs. (vooral dankzij dit artikel en nieuwsfeed > thx Niels!)

  normaal is hier vandaag 😀

  Reageer
  • Leuk te horen dat het dan toch lukt voor sommigen. Ben zelf ook aangemeld voor de ‘notificatie’ bij Amazon.de maar heb nooit iets ontvangen. Wel sterk dat er dan toch voorraad was … We blijven zoeken! 😊

   Reageer
   • heb ook geen mail ontvangen hoor,
    zag dinsdag dat ‘rare’ zaken gebeurden op de ps5 pagina, zag eerst een drop maar dat was ‘tweede hands’ voor 1600 per stuk fzo…

    Maar het bleef lijk open staan… alleen kon je nog niets bestellen en dan rond 9u02 of 9u03 wel prijs …

    Reageer
 180. Viel net van mn stoel af.. 😉
  Zag dat Mediamarkt ook iets heeft laten horen een een Heeeeeele kleine bundel krijgt… en alleen de 10 grootste winkels van hun.. ben benieuw welke dat zijn,

  Thx Niels

  Reageer
 181. Hoi Niels zomer weet jij misschien wanneer game mania de mensen gaan bellen

  Reageer
 182. Ik zie het somber in… In november 2020 pre order geplaatst voor de PS5 en spreek mensen op twitter die in juli een pre order hebben geplaatst en nog steeds niet hebben. arghh

  Reageer
 183. Ik heb net om amazon.de een ps5 disk (return) vanuit amazon warehouse besteld.

  wel aankoopbevestiging maar nog geen verzending bekend,
  lijkt legit, iemand die dat kan bevestigen?

  Reageer
  • Afwachten, in de afgelopen zijn heel veel Warehouse Deals geannuleerd vanwege het aannemen van teveel orders.

   Reageer
   • thnx

    Reageer
   • Ik heb het ook kunnen kopen van amazon.de en tot nu toe niets, ik heb per e-mail contact met hen opgenomen en ze zeggen dat deze ps5 in een magazijn is waar geen internationale levering is, dus ze zijn het verschuldigd naar dit magazijn voordat ze het verzenden.

    Reageer
 184. Al iemand iets gehoord of Nedgame weer is begonnen met verzenden?

  Reageer
  • Nog niet, heb al meerdere keren per dag geprobeerd

   Reageer
  • ik wacht ook in spanning af, ga er eigenlijk wel vanuit dat ze met de 800 disc versies, de order van begin 2021 wel kunnen uitleveren.

   Reageer
   • Precies, het vervelende is dat je gewoon niet weet of er 10, 100 of 1000 bestellingen voor je zijn. Wou Nedgame me ook niet vertellen :p

    Reageer
    • klopt.
     Maar Nedgame kennende zullen dat er geen 1000 zijn.
     Het is geen gamemania dat klakkeloos orders aanneemt (met name bij limited edition),
     en dan vervolgens op de site zet.
     Iedereen voor die datum en dat tijdstip heeft hem, en de rest later of niet.
     Nedgame wacht eerst tot ze weten wat ze krijgen , en passen daar dan hun aantal orders op aan.
     Geen teleurstelling achteraf.
     Daarom bestel ik ook altijd bij hun.

     Reageer
 185. Is er nog geen insider nieuws over leveringen bij de mediamarkt filialen?
  zouden we kunnen aannemen dat mediamarkt ook vandaag of morgen een levering ontvangt?
  Hopelijk kan iemand mij meer info geven! 🙂

  Reageer
 186. is er al info over mogelijke leveringen bij de mediamarkt? zit nog te wachten op mijn pre order

  Reageer
 187. Dus volgens deze artikel als het goed is kunnen morgen via bol.com een ps5 bestellen omdat ze dan 4000 ps5 op voorraad krijgen.

  Reageer
  • Dan heb je niet goed gelezen.

   Let op, want het gaat hier om leveringen bij retailers en niet om de dag waarop ze in de verkoop zullen gaan. Dat weten we niet en het heeft ook geen zin om dat continu te vragen. Een drop zal doorgaans ergens in de daaropvolgende dagen plaatsvinden.

   Reageer
 188. Coolblue bedoelde ik.

  Reageer
 189. Niels verwacht je dat volbouw of bol morgen hun voorraad al online zet of dat dat net zoals bij Amazon nar het weekend?

  Reageer
  • Geen idee. Bij Coolblue is het best mogelijk dat ze weer voor een alternatieve wijze kiezen. Over Bol.com is ook nog niks bekend.

   Reageer
 190. het is niet zo slim om de ps5 in het buitenland kopen, als ie kapot gaat ofzo is het moeilijk om hem terug te sturen en daarna nog een nieuwe te krijgen

  Reageer
  • Met Amazon maakt dit niet uit.

   Reageer
   • Update over GameMania:

    Heb gevraagd waarom het zo lang duurt en aangegeven dat mijn pre-order al van 16-6-2020 is en dat ik 21-1-2021 tweede op de wachtlijst zou staan. Dat ik het vreemd vind dat het dan nog niets gehoord heb gezien er sindsdien meerdere levering zouden zijn binnen gekomen.

    Het antwoord was dat de berichten over leveringen online met een flinke korrel zout genomen moeten worden en dat ze hun best doen zo snel mogelijk te leveren. ik citeer: “De PS5 is gewoonweg slecht leverbaar. Wij willen heel graag jouw PS5 leveren maar dan moeten wij hem wel binnen krijgen”.
    M.a.w. er is blijkbaar niets binnen gekomen.

    Dus voor de “juni 2020 club” bij GameMania… ga er maar vanuit dat het nog even gaat duren.

    Reageer
 191. Hij was net ook op voorraad bij Amazon.es. Helaas zat ik niet klaar.

  Reageer
  • Had hem in me winkelmandje, kon alleen nederland niet vinden in bezorg adres. Anders had ik hem.

   Reageer
 192. Mijn PS5 is rond 8 uur bij mij bezorgd! Wat een geweldig apparaat nu al en heb nog niks kunnen spelen haha.

  Ik wens iedereen veel succes met zijn zoektocht naar de PS5. Ik kan je verzekeren dat alles het waard is als je hen eenmaal hebt

  Reageer
  • Heel veel plezier!

   Ik denk dat, als je hem eenmaal hebt, je gaat begrijpen waarom iedereen de PS5 zo graag wilt hebben!

   Ik hoop ook binnenkort de PS5 te kunnen aanschaffen!

   Reageer
   • Denken jullie dat bol.com morgen een drop gaat doen? Of maandag ?

    Reageer
 193. Als we kijken naar bol.com in het verleden kunnen we dan een schatting maken van wanneer er ongeveer een drop zal plaatsvinden of is dat random gedaan om zo het nog “eerlijk” te houden?

  Reageer
 194. Heeft Game Mania de pre-orders t/m juni inmiddels geleverd?
  Of is de bestelling die morgen bij hen zal plaatsvinden, de levering voor de pre-orders van juni en eerder?

  Weet iemand dit?

  Reageer
  • Ik heb 17-6 mijn pre-order bij Gamemania voor een Diskversie geplaatst en wacht nog op bericht wanneer deze geleverd gaat worden. Of deze levering van morgen ook voor pre-orders van mei of eerder gebruikt moet worden weet ik ook niet.

   Reageer
   • Dank je wel voor de reactie. Mijn pre-order dateert van 09-07, dus ik ben voorlopig nog niet aan de beurt vrees ik.

    Houd mij (ons) aub even op de hoogte.

    Reageer
    • Deze site houd iedereen op de hoogte 😉
     Dus als tip houd deze site ook goed in de gaten.. 😉

     Zeer blij met de updates hier..
     Dank daarvoor, Goed bezig Niels.

     Reageer
  • Als je de discord van game mania moet geloven is er iemand bij de vorige levering geweest die op 15 juni de pre-order plaatste.
   Grote kans dat het dan ook tot die datum is afgewerkt.
   Zelf op 30 juni de pre-order geplaatst en nog in afwachting

   Reageer
   • Mini dit kan ik persoonlijk bevestigen, mijn 2 zwagers hebben op 15 juni een pre order geplaatst en hem inmiddels ontvangen van Game Mania, ik persoonlijk was ruim een half uur later dan hun in dezelfde winkel (Game Mania Amsterdam) echter wacht ik in spanning nog steeds af.

    Reageer
 195. Nog steeds blijft Mediamarkt een beetje achter.
  Jammerrr.

  Reageer
 196. Hoe kun je bij Coolblue deelnemen aan de loterij?

  Reageer
  • Op de productpagina komt dan een melding, en als je je hebt ingeschreven voor ‘hou mij op de hoogte’ krijg je ook een mailtje. Meestal heb je wel een paar dagen de tijd om deel te nemen.

   Reageer
   • vorige keer kondigden ze het ongeveer als volgt aan:
    ‘houdt onze website in de gaten op die dag in de voormiddag’
    de dag zelf op een ongekend uur gaven ze dan de mededeling neem een foto …

    maar dat was na een half uurtje al stopgezet omdat ze al teveel inzendingen hadden en ze konden maar een beperkt aantal uitdelen.

    dus je hebt geen dagen tijd hoor, ze vertellen het op de moment zelf wat je precies moet doen, en dan heb je naar gelang het aantal inzendingen tijd …

    maar voor alle duidelijkheid, dit was toen, nu kan het anders, afwachten is de boodschap

    Reageer
 197. Op welke dag komt er een drop op
  bol.com?
  Amazon nl?
  Dreamland?
  Fnac?
  Iemand enig idee

  Reageer
  • Lees ff wat er in de update van vandaag staat…….

   Reageer
 198. Blijkbaar wordt er vrijdag weer een nieuwe drop verwacht bij bol.com.
  Is dat dan ook weer om 9:00 uur of verschilt dat?

  En ben ook benieuwd hoe ze het bij CoolBlue gaan doen.

  Reageer
  • Er wordt een levering verwacht, wanneer ze worden aangeboden en hoe is nog onduidelijk.

   Reageer
   • Sorry Niels, had dat stukje nog niet gelezen toen ik het bericht ging posten.

    Reageer
 199. Ik heb mijn PS5 gister om 9.03 uur bij Amazon Duitsland besteld. Ik heb toen ook direct een bestelbevestiging gekregen. Ik heb echter nog geen verzendbevestiging mogen ontvangen. Zijn er meerdere mensen die deze mail nog moeten krijgen of vandaag nog gekregen hebben? Amazon geeft sinds gistermiddag al aan dat de ”Verzending wordt voorbereid”.
  Hopelijk niet alsnog buiten de boot gevallen…

  Reageer
  • Ik heb hem op 09:04 besteld. Ook nog geen verzendbevestiging ontvangen. Wel is de status aangepast van “verzending wordt voorbereid” naar “wordt nu verzonden”

   Reageer
   • Net de verzend bevestigen ontvangen

    Reageer
    • Bedankt voor je reactie Mark. Veel plezier alvast met je PS5!
     Ik wacht geduldig af…

     Reageer
     • Thanks, ik hoop echt voor je dat jij snel een bevestiging krijgt. Fingers crossed

     • Op welke dag komt er een drop op
      bol.com?
      Amazon nl?
      Dreamland?
      Fnac?
      Iemand enig idee

     • jarno,

      Ik heb net de verzendvestiging ontvangen. Hetzelfde als bij jou. Hij heeft lang op “verzending wordt voorbereid” gestaan. Er is wel een trucje om te zien op welk tijdstip DHL het pakket komt ophalen bij hun.

      Stel Amazon in het Duits in, ga naar bestellungen in mein konto. Kun je dan de lieferschein downloaden? Die stond bij mij onder “1” of “Credit1” (ik weet het niet meer precies, ik zie enkel de factuur nu nog). Dan onderaan de lieferschein zie je een regel met cijfers en korte tekst. Daar stond bij mij: 0203 14:30-14:35. Enkele minuten later kreeg ik mijn track and trace.

     • Bedankt voor je bericht Edwin. Ik heb het even geprobeerd, maar ik kan dit (nog) niet zien. Het blijft vooralsnog afwachten…

     • Ik kan het nu wel zien! De status is ook veranderd naar ”Wordt nu verzonden”. Dat lijkt mij in elk geval zeer positief!
      Kijk ik onderaan, zoals jij zei, dan staat dit er aan het einde van die regel: 0215-14:30/0203-22:09.

      Dat eerste gedeelte betekent toch niet dat hij de 15e pas binnen gaat komen?!

     • Hmm oké, misschien was de 0203 wel toeval bij mij dan. Je gaat hem gewoon krijgen denk ik. Anders heb je de status wordt verzonden niet. Bij mij stond er wel altijd een afleverdag. Ik heb dezelfde stappen gehad bij mijn bestelling dus het zal wel goedkomen!

     • Daar was hij dan eindelijk; de verzendbevestiging!
      Hij komt dus gewoon mijn kant op. Ik kan niet wachten! Helaas staat er voor nu wel dat hij a.s. dinsdag pas geleverd wordt (wat ik raar vind voor een pakket uit Duitsland), maar dat neem ik dan maar voor lief.

      Het is in ieder geval gelukt, mijn weekend kon niet beter beginnen.

     • Hoi Jarno, hij zal waarschijnlijk sneller komen. Bij mij stond eerst vrijdag en vandaag het bericht gekregen dat hij vanavond al wordt geleverd. Veel plezier ermee.

     • Hoi Mark,

      Je hebt gelijk. Volgens de track & trace van UPS komt hij morgen al!

      Jij ook veel plezier met je PS5 nogmaals.

     • Top Jarno. Die van mij komt vanavond, gisteren verstuurd. Veel plezier en game ze!

 200. Iemand al nieuws over de bestellingen van maandag 13h?

  Reageer
  • Ik zou je bestelling behouden.
   Amazon moet ze maar zelf verwijderen of leveren.

   Jijzelf kan nu wedden op een 2e paard. Als ik het goed lees komt er binnen een week een nieuwe levering bij bol. Misschien ben je daarbij en kan je je bestelling bij amazon verwijderen…

   worst case je hebt 2 ps5″s, veronderstel dat je wle vrienden hebt die er ook eentje willen …

   Reageer
  • Lars zie mijn bericht eerder hierover.

   Er waren toen 3 retour producten beschikbaar waar meer dan 200 orders op zijn geplaatst.

   Zolang je bestelling niet wordt geannuleerd kom je op een lijst waarbij als er een soortgelijke product weer beschikbaar wordt de overige bestellingen in behandeling worden genomen. Nou kan dit wel erg lang duren gezien het om “wharehouseitems” producten ging. Maar je weet niet hoeveel mensen de bestelling hebben geannuleerd en wanneer je aan de beurt bent.

   Als je in de tussentijd toch 1 weet te kopen kan je je bestelling annuleren. Anders zou ik hem laten staan. Zoals Jack al aangaf je wed dan op 2 paarden.

   Reageer
   • Gezien de aantal bestellingen zal het wel kansloos zijn denk ik. Ik laat de bestelling ook wel staan en gok maar op een ander. Maar je weet alweer precies hoe het gaat straks. Kan je bij een cancellation eerst weer rustig 2 week wachten voordat je die bijna 500 euro terug ziet.
    Lekker kansloos dat ze zoveel orders accepteren als ze maar een aantal warehouseitems op voorraad hebben. Ben d’r ook wel een beetje zuur om eigenlijk.

    Reageer
 201. Want Niels verwacht jij een dezer dagen nog een drop van bijv. Coolblue of Bol.com?

  Reageer
  • Coolblue verloot het, bol.com doet vrije verkoop

   Reageer
   • Bij Bol.com blijft het wel erg stil.. die zullen wel overspoeld worden met ongeduldige gamers 🙂 Waar heb je kunnen lezen dat Coolblue gaat verloten?

    Reageer
   • Hoe bedoel je verloten het?

    Reageer
   • Hoe gaat de verloting precies in zijn werking?

    Reageer
    • Vorige keer dacht ik,
     was dit rond ‘sint maarten’ en moest iedereen die wou meedoen foto sturen van je schoentje dat klaar stond voor de goed heilig man.

     Toen heb ik beslist, hier doe ik niet aan mee en dacht ik ‘ik koop hem binnen een paar maand wel als er voorraad is :p’. vorige week terug een beetje de feed beginnen volgen en geluk gehad bij de amazon-de drop …

     goodluck anyway

     Reageer
 202. Heeft er iemand vandaag al een verzendbevstiging ontvangen van zijn bestelling van gisteren? Had een email gestuurd naar de klanten service, maar heb een standaard mail ontvangen waarin ze aangeven geen toezeggingen te kunnen doen over verzendingen.

  Reageer
  • Ik heb om 07:00 vandaag een verzendbevestiging gehad.

   Reageer
  • Die van mij komt binnen 6 uur bij mij thuis aan! Pakket is al in Nederland aangekomen! 🙂 cant wait!

   Reageer
   • Zelfde hier vandaag een bericht gehad dat me PS5 vandaag door DHL wordt bezorgd! Man ik voel me zo blij als een kind in een snoepwinkel.

    Reageer
 203. de PS 5 besteld op 20/09/20 bij Nedgame…..nog steeds geen enkel spoor…..

  Reageer
  • Wat dacht je van 16-6-2020 bij GameMania…
   Die gasten zitten forten te bouwen in het magazijn met die onlangs binnen gekomen dozen met PS5’s of zo.

   Reageer
   • ‘k vraag me af of er dan pre-orders random geleverd worden? ‘ zie hier veel leveringen die aankomen…zijn die dan van bestellingen van vorige maand? of zijn die allemaal van rond de tijd(September) van release?

    Reageer
 204. Aan Marktplaats te zien hebben een hoop kopers hun verzendbevestiging binnen, het staat er weer vol mee…..ik vraag me af of er überhaupt mensen zijn die hem zelf houden. Volgens mij is het aanschaffen van een PS5 een verdienmodel geworden.

  Reageer
  • Het is wel heel erg ja. Mensen zien dit zeker ook als verdienmodel. Heel eerlijk is het ook niet gek. Als je kan wachten op een PS5 maar je kan hem wel kopen en voor het dubbele kan doorverkopen dan koop je over een half jaar een gratis PS5 weer terug. Tsjaa het is makkelijk geld verdienen en als er gekken zijn die dit betalen hou je dit in stand.

   Ik ben in ieder geval heel erg blij dat mijn PS5 donderdag binnen komt. Heb nu de oudste PS4 dus ik ga er mega op vooruit. Spellen zijn er misschien nog niet zoveel maar mijn PS4 spellen gaan als een raket straks

   Reageer
 205. Had even een mail gestuurd naar de klantenservice, ze zeiden dat ze mijn bestelling gereed wordt gemaakt voor verzending. Zodra hij verzonden is kreeg ik een bevestigingsmail. dit was om 5 uur, heb alleen nog geen bevestigingsmail. Wanneer zouden ze hem verzenden?

  Reageer
  • Ik heb hem ook vanochtend (09:03) besteld. Ik heb nog geen verzend mail gehad, maar ik zou je geen zorgen maken, de geannuleerde bestellingen gaan over de drop van gisteren (de tweedehands consoles)

   Reageer
   • Ik kreeg gisteren avond laat gelukkig een verzendbewijs!

    Reageer
 206. Ik ook, ik had hem om 09:03 besteld

  Reageer
 207. heb net gebeld met amzon.de, er zullen veel gedupeerden zijn, ze raadde me aan de bestelling te anulleren, ze hebben veels te veel bestellingen aangenomen, dus de mensen die nog niets gehoord hebben….

  Reageer
  • Hij kwam op 09:03 beschikbaar tot 09:11, ik heb mijn bestel bestelling om 09:03 ontvangen (binnen een halve minuut) dan zit ik toch wel goed, ik heb nog geen mail ontvangen.

   Reageer
  • haha goeke Lars, zal mijn bestelling direct annuleren 😉

   Reageer
   • om 9u03 besteld, nu verzendbevestiging ontvangen…
    maw voor diegene die twijfelden, laat je bestelling staan, en luister niet naar sommige jaloerse azijnpissers…

    succes aan de andere om er eentje te bestellen!!

    Reageer
    • Volgens mij is het even opletten: het gaat over de bestellingen gedaan gisteren om 13.00 en over de bestelling van vandaag 9.00 door elkaar.

     Misschien niet gelijk zo op de pik getrapt zijn 😉

     Reageer
 208. Wacht overigens ook nog op een verzend bevestiging. Heb hem om 09:04 besteld

  Reageer
 209. pfff waardeloos dit. Weet iemand wanneer deze week weer een drop komt o.a. bij bol? En hoe kan je het beste op de hoogte worden gehouden?

  Ik had zo een warehouse deal besteld samen met honderd anderen. Daar komt waarschijnlijk ook niks meer van terecht. Ik had mijn ps4 pro verkocht omdat je er nu nog beetje geld voor krijgt en ik dacht ik bestel wel een ps5. Wat heb ik me daarin vergist zeg!

  Reageer
  • Onze PS4 pro is gestolen, dus zie het positief dat je nog een deel hebt kunnen recupereren.

   Reageer
   • Vreselijk

    Reageer
    • Dat vinden onze 2 zoontjes ook, zou het daarom niet fair zijn dat de eerstvolgende PS5 disc edition voor ons is, uit sympathie 😉 Nee we wachten nog even geduldig af, wel goed dat deze website toch een beetje een indicatie geeft.

     Reageer
 210. Bij amazon.de 1 kunnen aanschaffen!

  Hij is ook al onderweg! 😀 happyhappy!

  Reageer
  • Wanneer?

   Reageer
   • Morgen komt hij binnen.

    Reageer
    • Ah top ja!
     Wanneer had je hem besteld dan?

     Reageer
     • Direct toen hij beschikbaar kwam 🙂 9:03 AM

 211. Er staat bij mij vrijdag, maar heb geen verzendbevestigingsmail ontvangen.

  Reageer
  • Dan zal je hem morgen wel krijgen denk. Verwacht dat hij dan morgen verzonden wordt en dus ook een verzendbevestiging krijgt. Als ik even vanuit mijn ervaring nu kijk omdat ik hem donderdag binnen krijg.

   Reageer
   • OKe, laten we het hopen 🙂

    Reageer
   • Ik hoop het, maar vrees van niet. Ik had er vanochtend ook een gescoord, maar na navragen bij Amazon blijkt dat ik de ‘in stock’ badge heb gemist. Bij de volgende badge krijg ik er een, maar ze weten niet wanneer dat zal zijn.

    Ik had dus vanochtend wel de bestelbevestiging ontvangen, maar geen verzendbevestiging.

    Reageer
    • Inmiddels alsnog verzonden!

     Reageer
  • bij mij ook vrijdag maar ook geen bevestingingsmail voorlopig.

   Reageer
 212. Jammer dat ik daardoor de drop van vanochtend heb gemist maar ik blijf geduld houden.

  Reageer
 213. Ik heb mijn bestelling bij Amazon geannuleerd zo slecht er waren duizenden mensen die hem bestellen. Nu maar hopen dat ik bij de volgende drop er wel bij zit.

  Reageer
 214. Ik krijg nu net een mail dat mijn PS5 verzonden is. Hij gaat dus echt binnen komen bij mij!!

  Reageer
  • Hoelaat had jij hem besteld?

   Reageer
   • 09:03 maar ik heb er wel een premium verzending tegenaan gegooid van 7 euro. Ik dacht die 7 euro maakt me dan ook niks meer uit

    Reageer
    • Heb hem zelf ook om 09:03 besteld, heb helaas nog geen verzendbevestigingsmail ontvangen.

     Reageer
     • Wat is je verwachtte bezorg datum? Mijne was namelijk eerst vrijdag maar doordat ik premium verzending deed werd het donderdag. Mocht je bezorg datum dus afwijken van mijne moet je er vanuit gaan dat hij 2 dagen voordat hij afgeleverd wordt verzonden wordt.

     • ook 9u03 geen bevestiging helaas

 215. Ik heb hem ook om 9 uur besteld, maar heb nog geen verzendbevestiging. Kan die nog komen, of……

  Reageer
 216. Ik heb een verzendbevestiging van Amazon ontvangen. Vrijdag geleverd!

  Reageer
  • Vaak komen de producten zelfs nog een dag eerder 🙂

   Reageer
   • Ik heb hem ook gister besteld maar nog geen mail ontvangen dat hij geannuleerd word raar dat jij dat al wel heb John hebben al meer mensen die gister een bestelling hebben geplaatst een mail gekregen ik namelijk nogsteeds niks.

    Reageer
    • Nee had zelf gemaild naar Amazon of ze duidelijkheid konden geven.

     Reageer
 217. Ik heb om 09.02u vandaag een bestelbevestiging per mail ontvangen van Amazon.de en krijg zojuist de bevestiging dat de PlayStation klaarstaat voor verzending. Ik kan mijn bestelling ook niet meer annuleren. Deze lijkt dus toch echt geleverd te gaan worden.

  Reageer
 218. Met andere woorden: iedereen die een ps5 heeft besteld moet maar afwachten of hij ooit wordt geleverd….

  Reageer
 219. Amazon.de houdt er überhaupt wat aparte voorwaarden op na:

  In zowel de bevestiging van de bestelling als in de voorwaarden en bepalingen (punt 2 uit de Verkoopvoorwaarden) wordt erop gewezen dat de verkoopovereenkomst pas is gesloten wanneer de verzending wordt bevestigd.

  Uw bestelling geldt als een aanbod om met ons een verkoopovereenkomst te sluiten. Als u een bestelling plaatst bij Amazon.de sturen we u een bevestigingsmail met daarin de bestelgegevens.

  De bevestiging van de bestelling houdt geen acceptatie van uw aanbod in, maar laat u weten dat we de bestelling hebben doorgekregen. Een koopovereenkomst wordt alleen gesloten als we het bestelde product naar u verzenden en de verzending in een tweede e-mail bevestigen (verzendbevestiging). (Er wordt geen koopovereenkomst gesloten voor producten uit een en dezelfde bestelling die niet in de verzendbevestiging zijn opgenomen.)

  Reageer
  • Zijn redelijk standaard overeenkomsten hoor.

   Komt erop neer dat als iets te koop staat op de website omdat er nog voorraad zou zijn, maar ze vinden het om een of andere reden niet meer in hun magazijn, dan zijn ze niet verplicht om het te leveren. Als het een overeenkomst zou zijn, zijn ze verplicht om het je te bezorgen ook al hebben ze het niet. Soort van veiligheid. Heb al eens situatie gehad met webshop waarbij ik iets kocht maar ze hadden het product toch niet ter beschikking. Dus geen betaling en geen overeenkomst.

   Daarom gaan betalingen denk ik ook vlotter via credit cards dan bancontact. Bij credit cards blokkeren ze bedrag op je kaart zonder het er af te halen. Word je product verzonden dan halen ze het geblokkeerde geld eraf.

   Complexe is natuurlijk nu dat er zodanig veel volk op de site zit te gapen dat je meer verkoopt dan je stock hebt … cfr Bol.com incident met ps5 begin december.

   Maw al diegene die kochten vanmorgen zijn 100% zeker dat het effectief verzonden zal worden nee, maar gezien de geruchten ga ik ervan uit dat iedereen die een kocht vanmorgen hem ook zal ontvangen… Nuja we zien wel, ik zou hem vrijdag moeten hebben… ben benieuwd

   Reageer
   • Hey hallo.
    Ik heb hem gisteren om 13h ook besteld. Maar het kon ook zonder betalen. Dat heb ik gedaan. Dan heb je 5 dagen de tijd om alsnog te betalen en kijken wat er gebeurd. En ik heb ook gebeld. Levering zou vrij lang duren. Weten ook niet vanuit welk magazijn hij verzonden wordt. Er werd wel gegarandeerd dat hij effectief voor mij was met garantie. Al betaal ik pas binnen 5 dagen

    Reageer
    • Ik ook gisteren besteld. Inmiddels via mail gehoord dat ie niet voldoende op voorraad was en dat er meer bestellingen zijn aangenomen dam er voorraad was. Order kan wel blijven staan, maar geen zicht op levertermijn. Balen..

     Reageer
 220. Hebben mensen die hem gister hebben besteld om 1 uur al een mail of nog niemand?

  Reageer
  • Hey hallo.
   Ik heb hem gisteren om 13h ook besteld. Maar het kon ook zonder betalen. Dat heb ik gedaan. Dan heb je 5 dagen de tijd om alsnog te betalen en kijken wat er gebeurd. En ik heb ook gebeld. Levering zou vrij lang duren. Weten ook niet vanuit welk magazijn hij verzonden wordt. Er werd wel gegarandeerd dat hij effectief voor mij was met garantie. Al betaal ik pas binnen 5 dagen

   Reageer
  • Ik was ook een van de gene die gisteren besteld had. Ik heb even gebeld en het volgende mee gekregen.
   Er waren maar beperkt aantal “retours” beschikbaar. 3 Stuks had ik zelf gezien. En er zijn meer dan 200 bestellingen geweest op deze producten. Systeem kijkt welke mensen er als eerst bij waren en er als eerst een krijgen. Als je er niet voor in aanmerking komt kan het systeem de bestelling automatisch annuleren.

   Het kan ook zijn dat je bestelling open blijft tot er weer een soort gelijke product beschikbaar is(dus retour/warehousedeal) en als jij aan de beurt bent op de lijst jij er een krijgt. Je krijgt verzendinformatie pas op het moment dat het verpakt wordt. Dus tot die tijd weet je helemaal niks. Je kan je bestelling annuleren tot het verzonden is.

   Reageer
 221. Er bestaan al dergelijke groepen Praetje, die zijn denk ik sneller. Helaas ook geen garantie op succes, want dan moet je er nog doorheen komen op de site zelf. En daar gaat het vaak mis.

  Reageer
 222. Komt er deze week nog nieuwe voorraad denk je Niels Zomer?

  Reageer
 223. Deze keer eens geluk gehad lijkt het. Ik heb er een kunnen bestellen om 9 uur. Bevestiging via mail ook al mogen ontvangen. Nu maar hopen dat de bots niet alles weer verpesten waardoor ik achteraf toch weer een bericht krijg dat het toch niet doorgaat.

  Reageer
 224. Welke webshops moeten we nu in de gaten houden?
  Ik walg alvast van de nieuwe doorverkopers grrr

  Reageer
  • Ja, zeg dat wel hé!

   Reageer
  • Dat moeten ze letterlijk wettelijk verboden maken!

   Reageer
 225. Hoe kan het dat ik geen meldingen krijg op de app, ook geen email???

  Reageer
 226. Die status veranderingen bij amazon.de komt doordat er een of andere Pool (particulier) iedere keer een disk-editie voor 1200 Euro probeert te verkopen… False positive dus.

  Reageer
  • Nee, ik heb er om 09:00 een kunnen bestellen via Amazon. Een splinternieuwe voor 508 euro.

   Reageer
   • Snap ik niet, want sinds vanmorgen 07:00 ben ik online, en ik kijk iedere 15 minuten op de site, dus ook om 09:00 :/

    Reageer
   • Nice!!
    Zou die van jouw dan ook vóór 14 februari bezorgd worden?

    Als ik hem had kunnen bestellen was die ook rond die datum bezorgd geweest.

    Reageer
    • Nee, komt zaterdag al.

     Reageer
     • Bij mij (als alles doorgaat zoals gepland en gehoopt) krijg ik hem nu vrijdag al… Hoe vaak ik deze site (en alle webwinkels) al heb aangeklikt is absurd haha. Wens iedereen ontzettend veel succes in deze zoektocht!

     • @Niels
      Bij mij staat donderdag maar ik heb ook een premium verzending gedaan. Daarvoor stond vrijdag maar denk ik doe gewoon premium verzending die 7 euro maakt me ook niks uit haha

 227. Ik ben nog nooit zo teleurgesteld geweest. Hij lag binnen handbereik maar alsnog kwam deze niet in mn winkelmandje grrr.

  Reageer
 228. Oweet iemand wanneer er lading komt bij andere amazon en winkels in NL

  Reageer
 229. als het goed is heb ik 1 besteld maar er staat bezorgdatum in afwachting

  is dat normaal?

  Reageer
  • Ik heb wel een datum gekregen wanneer me PS5 wordt bezorgd

   Reageer
   • misschien dat t nog komt ik wacht even af,hij is in ieder geval besteld

    Reageer
 230. Er was net een voorraad op amazon.de voor de disk versie, net te laat grrr

  Reageer
 231. Ook om 9:04 de bevestiging gekregen. Veel plezier ermee!

  Reageer
 232. Is gewoon compleet kansloos. ‘Op voorraad’ maar niet af te rekenen of gaat niet in je winkelwagen.
  Kansloos gebeuren.

  Reageer
  • vreemd, vanuit belgie geen enkel technisch probleem ondervonden, winkelmandje en betalen …

   Reageer
   • Ik heb geprobeerd vanuit Belgie, geen kans…

    Reageer
  • Same…

   Reageer
  • Ik had precies hetzelfde!

   Reageer
 233. De mailing van Amazon.De werkt ook goed #NOT!

  Reageer
 234. Ik heb er ook eentje, hopelijk hebben ze niet teveel.

  Reageer
  • 9:04 trouwens

   Reageer
 235. bevestiging om 9u03 ontvangen, iemand vroeger?
  weel vreemd, je kan hem nog steeds kopen…
  ofwel slaapt iedereen nog ofwel gaan ze massas bestellingen teveel hebben … en is het voor de laatkomers wachten :'(

  Reageer
  • Ik heb een bevestiging gehad om 09:04 maar in het begin kon ik ook niet bestellen toen ik de melding kreeg. Pas na enkele minuten was de site helemaal operationeel. Hij wilde hem niet in me winkelwagentje duwen na opnieuw proberen lukte het wel.

   Reageer
   • Ik begrijp niet hoe jullie het voor elkaar krijgen, ik heb het vanachter de laptop geprobeerd. Keer op keer in mandje geplaatst, afrekenen ging niet want dan was hij al uitverkocht…..mijn ps4 is kapot en ik wil zo graag door in Valhalla. Ik word er een beetje moedeloos van langzamerhand.

    Reageer
    • Ik had 2 laptops aanstaan en bij de ene kwam niks naar voren bij de ander wel. Daardoor kon ik hem opgeven moment in me winkelwagen zetten. Is wel echt klote hoor snap dan dat je er nog meer op zit te wachten dan andere. Hopelijk heb je er gauw 1tje.

     Reageer
    • Dus dit was de drop

     Reageer
     • Ja dit was zeker de drop. Amazon DE wist waarschijnlijk van alle berichtgeving dat hij gisteren zou komen en hebben hem expres een dag uitgesteld. Tenminste dat vermoed ik.

    • Ik heb het eerst geprobeerd op mijn laptop maar daar lukte het niet daarna via mijn telefoon besteld. Ik hoop dat het je lukt met de volgende lading. Probeer een site open te zetten die je een alarm geeft zodra er wat besteld kan worden. Dat werkte voor mij.

     Reageer
     • Ik heb het ook nog via mijn telefoon geprobeerd (en ik krijg een alarm inderdaad). Dus ik denk dat ik er weinig meer aan kan doen. Ik baal er echt van….elke keer als er nieuwe voorraad komt ben ik dagen bezig en het zit gewoon niet mee.. Zeker omdat het de meeste dus wel lukt blijkbaar en ik zoooo graag weer wil gamen.

 236. amazon de besteld ! drop is er

  Reageer
 237. Heb er net 1 besteld

  Reageer
 238. Zojuist een drop bij Amazon DE. Eentje besteld, hopelijk gaat die door!

  Reageer
 239. Hij is beschikbaar op Amazone.de

  Reageer
 240. Amazon DE is live jongens!! Heb er 1 besteld

  Reageer
 241. Laten we hopen dat er nu ook eens een drop bij de Mediamarkt is, en niet alleen bij Bol, Ned of Amazon ..

  Reageer
  • maargoe..
   15.000 zal zon 7500 stuks voor Nederland zijn, en 7500 voor België…
   Ook deze voorraad zal denk ik niet voldoende zijn..

   Reageer
 242. Ik ben echt heel benieuwd hoe ze die orders van vanmiddag gaan aanpakken bij Amazon DE. Als ik alleen de reacties lees bij verschillende sites kan ik er al zo 30 tellen die er 1 besteld hebben. Maar er waren er maar 3 op voorraad. Mensen had te horen gekregen dat hun order al onderweg is of geannuleerd is?

  Daarnaast heeft Patrick wederom weer goed nieuws zeg! Hopelijk klopt dit ook weer en gaat Bol.com einde van de week nog even knallen. Denk dat de refresh knop bij mij niet meer werkt einde van de week hahaha

  Reageer
  • wat voor nieuws?

   Ik ben ook een van de kopers van die 3 stuk. Nog steeds geen tracking info. Ben benieuwd wat dit gaat worden.

   Reageer
   • Nou alleen al via deze site zijn er meer dan 30 bestellingen geplaatst, dus ik vermoed dat ze er weer veel te veel hebben verkocht.

    Reageer
    • Op die beschikbare getallen mag je u niet baseren. Klopt toch niet . Meestal dient dat enkel om de klant sneller te doen kopen

     Reageer
   • @Burak
    Dit artikel wordt vaak voorzien van updates. Update van 19:59 geeft aan dat Patrick verwacht dat er in de tweede helft van deze week 15.000 disk exemplaren naar Nederlandse en Belgische retailers worden verzonden. Mocht dat zo zijn kunnen we einde van de week weer een drop verwachten van misschien Bol.com

    Ben ook erg benieuwd hoe het gaat aflopen ja. Laat maar weten hier hoe het is gelopen.

    Reageer
    • Ik denk dat als ik nu nog reserveer bij Bol, dat ik nog steeds er eerder één via hen heb dan via GameMania waar ik afgelopen zomer gereserveerd heb. Man man man wat zijn die gasten traag.

     Reageer
  • Klopt, alleen via deze site zijn er al meer dan 30 orders geplaatst.

   Reageer
 243. Moet het niet 1000 digital editions zijn?

  Reageer
  • Klopt, is inmiddels aangepast.