PlayStation 5 (PS5) wordt volgens Sony de snelste console ter wereld

Gaming

Sony heeft al bekendgemaakt dat de PlayStation 5 (PS5) eind 2020 verschijnt en naar eigen zeggen wordt het systeem de snelste console ter wereld. In een vacature voor een Senior Cloud Engineering Manager is Sony op zoek naar extra handen om de volgende generatie cloudinfrastructuur te bouwen.

Snelste console ooit

Later in de vacature wordt uitgelegd wat de succesvolle kandidaat zal doen in de rol: “Je gaat gedistribueerde systemen beheren die 100+ miljoen PS4-consoles aandrijven die meeslepende game-ervaringen bieden. Je wordt ook een van de leiders van een eliteteam dat super enthousiast is om de snelste console (PS5) ter wereld in 2020 te lanceren.” De laatste zin is inmiddels verwijderd uit de vacature.

Of de console van Sony ook daadwerkelijk het snelste systeem is zal eind 2020 moeten blijken, wanneer ook de nieuwe Xbox (Project Scarlett) wordt uitgebracht. Eerdere geruchten hebben gesuggereerd dat de nieuwe Xbox juist krachtig zal zijn de PlayStation 5. Een bekende insider, Klobrille, claimt dat de volgende Xbox niet alleen meer prestaties levert dan de PS5, maar ook duidelijk beter is. “Ik weet dat Anaconda ernaar streeft om het (duidelijk) beter presterende apparaat te zijn”, aldus Klobrille op het populaire gamingforum ResetEra.

De bron ondersteunde deze claim door bewijs te delen met ResetEra-beheerder Nibel. “Klobrille heeft me zojuist iets gestuurd waarover ik om veiligheidsredenen niet dieper op in kan gaan, maar de informatie lijkt mij legitiem te zijn”, zo schrijft Nibel in een reactie.

Daar blijft het overigens niet bij, want Ainsley Bowden, redacteur van Seasoned Gaming, zegt hetzelfde te hebben gehoord van verschillende bronnen. “De details van de PS5-hardware waren precies waar we op hoopten, zelfs meer dan wat velen verwachtten. Meerdere insiders hebben echter bevestigd dat de Xbox Anaconda geavanceerder zal zijn.”


Als Amazon-Partner verdient TechTastic aan het kwalificeren van aankopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren