.

Sony laat PlayStation 4-gebruikers hun PSN-gebruikersnaam veranderen

Gaming

We hebben er lang op moeten wachten, maar Sony heeft aangekondigd dat het binnenkort de langverwachte functie gaat testen waarmee gebruikers hun PlayStation Netwerk-gebruikersnaam kunnen aanpassen op de PlayStation 4. De b├Ętaversie van PSN Online ID Change maakt onderdeel uit van het PlayStation Preview-programma en is beschikbaar voor iedereen die staat geregistreerd als een b├Ętatester.

PSN Online ID Change

Tijdens de preview is het mogelijk om je gebruikersnaam zo vaak te wijzigen als je wilt. De eerste wijziging is gratis en latere wijzigingen kosten ÔéČ 9,99. Voor PlayStation Plus-abonnees kost het ÔéČ 4,99 om je gebruikersnaam te veranderen na de eerste wijziging. Deze aanpassingen kunnen worden doorgevoerd via het instellingenmenu of op de profielpagina van je PlayStation 4.

Sony heeft een optie toegevoegd om je oude gebruikersnaam naast je nieuwe ID weer te geven, zodat vrienden je nog steeds kunnen herkennen. Mocht je besluiten om je oude ID niet te tonen, dan kun je dit niet terugdraaien nadat het wijzigingsproces is afgerond.

De PSN Online ID Change is compatibel met alle PlayStation 4-games die zijn uitgebracht na 1 april 2018 en het merendeel van de populairste games die voor deze datum zijn uitgebracht. Volgens Sony bestaat er een kans dat gebruikers in bepaalde games problemen of fouten tegenkomen, omdat niet alle PlayStation 4-, PS3- en PS Vita-systemen de nieuwe functie ondersteunen. Gebruikers die problemen ondervinden kunnen op elk gewenst moment kosteloos hun originele ID herstellen. Let op, want het herstellen van je ID is slechts eenmaal mogelijk tijdens de preview.

De preview komt eind november 2018 ten einde. De volledige uitrol van de functie voor alle PlayStation 4-bezitters staat gepland voor begin 2019.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren