Sony: DualShock 4 werkt niet met PlayStation 5-games

Gaming

Sony onthulde tijdens het digitale Future of Gaming-evenement in juni de PlayStation 5 en de verschillende accessoires voor de console. Sindsdien vroegen veel PlayStation 4-bezitters zich af of bestaande controllers en accessoires compatibel zijn met de PS5. Het Japanse bedrijf heeft daarom  een korte FAQ online gezet om enkele van deze vragen te beantwoorden.

Welke bestaande PS4-randapparatuur/accessoires zijn compatibel met PS5?

  • Speciale randapparatuur, zoals racesturen met officiële licentie, arcade-sticks en flight-sticks, werken met PS5- en PS4-games.
  • De Platinum en Gold Wireless Headsets, evenals headsets van derden die verbinding maken via een usb-poort of audio-aansluiting, werken op PS5 (de bijbehorende headset-app is niet compatibel met PS5).
  • De DualShock 4 en door PlayStation gelicentieerde controllers van derden werken met PS4-games.
  • Zowel de PS Move Motion Controllers als de PlayStation VR Aim Controller werken met ondersteunde PSVR-games op PS5.

Werkt DualShock 4 met PS5-games?

Nee, Sony is van mening dat PS5-games moeten profiteren van de nieuwe mogelijkheden en functies van de nieuwe console, inclusief de functies van de DualSense-controller.

Is de PlayStation Camera voor PS4 compatibel met PS5?

Ja, PlayStation Camera werkt met PS5 voor het spelen van ondersteunde PSVR-games. Het vereist een PlayStation Camera-adapter die gratis wordt geleverd aan PSVR-gebruikers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren