‘Snellere gpu voor Xbox Series X, PlayStation 5 (PS5) heeft meer RAM en betere SSD’

Gaming

De PlayStation 5 en Xbox Series X worden eind 2020 uitgebracht, maar welk systeem de snellere van de twee is blijft vooralsnog onduidelijk. Volgens een insider zullen de twee qua prestaties niet veel onderdoen voor elkaar, maar verschillen ze wel op bepaalde gebieden. In een tweet heeft Tidux een technische vergelijking tussen de twee consoles gemaakt, waarbij de bron claimt dat de definitieve versies van de PS5-devkit inmiddels in omloop zijn.

Volgens de gepubliceerde informatie is Xbox Series X qua grafische rekenkracht in het voordeel. De gpu van de console van Microsoft zou over ongeveer 1 Teraflop aan extra rekenkracht beschikken in vergelijking met de PS5. Dat is een aanzienlijk kleiner verschil dan de kloof die bestaat tussen de huidige PlayStation 4 Pro en Xbox One X.

→ Lees ook: Onthulling PlayStation 5 (PS5) in februari steeds waarschijnlijker

Beide systemen zouden gelijkwaardig zijn wat betreft de cpu. De PS5 heeft naar verluidt meer werkgeheugen en een snellere SSD. Recente geruchten hebben gesuggereerd dat Microsoft gebruik zal maken van een Phison PS5019-E19T SSD-controller, die specifiek is ontworpen om verbinding te maken via een PCI Express 4.0-interface. De controller maakt geen gebruik van een DRAM-cache en is gebaseerd op een PCI Express 3.0-controller, waardoor het niet de prestaties levert van een volwaardig PCI Express 4.0-apparaat. Phison claimt dat de PS5019-E19T maximale sequentiële lees- en schrijfsnelheden haalt van respectievelijk 3.700 MB/s en 3.000 MB/s.

De PlayStation 5 lijkt hierdoor qua algehele prestaties de betere van de twee te zijn, waarbij er op het grafische vlak een voordeel is voor de Xbox Series X.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren