Releasedatum van Grand Theft Auto 6 nog ver weg

Gaming

Een veel succesvollere franchise dan Grand Theft Auto is bijna niet te vinden in de wereld van games en het is momenteel nog altijd een van de meest gespeelde games op Steam, Xbox One, PlayStation 4, Xbox 360 en de PlayStation 3. Het laatste deel, Grand Theft Auto 5, bleek de succesvolste game uit de serie tot op heden te zijn. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel fans zich al afvragen wanneer Grand Theft Auto 6 wordt uitgebracht.

Grand Theft Auto 6

Volgens de Parent Herald moeten fans nog een lange tijd geduld opbrengen, want Grand Theft Auto 6 wordt naar alle waarschijnlijkheid niet op korte termijn uitgebracht en daar zijn enkele goede redenen voor. De belangrijkste factor lijkt het vertrek van Leslie Benzies te zijn, de hoofdontwikkelaar van het merendeel van de GTA-games en Red Dead Redemption. Benzies heeft in september 2014, kort na de release van GTA 5 voor de huidige generatie consoles en pc, verlof opgenomen en na zijn sabbatical heeft hij in januari het besluit genomen om toch niet terug te keren bij het bedrijf.

Zijn vertrek zou een effect kunnen hebben op Grand Theft Auto 6, hoewel de kans groot is dat de game al kort na de release van GTA 5 in ontwikkeling is gegaan. Daarnaast claimen enkele anonieme bronnen dat de afwezigheid van Benzies ook de reden is waarom er nog geen nieuwe DLC met een alternatieve verhaallijn is uitgebracht voor Grand Theft Auto 5. Er is momenteel zelfs nog twijfel of Rockstar North uberhaupt nog komt met DLC voor de singleplayer of dat de studio zich alleen nog gaat richten op GTA Online, de multiplayermodus van de game.

Benzies zei in 2013 tijdens een persconferentie dat zijn team al enkele ideeën had over Grand Theft Auto 6, maar dat hij nog niet weet wat het uiteindelijke verhaal gaat worden. Volgens dezelde fansite wordt de game pas in 2018 uitgebracht, vijf jaar na de release van Grand Theft Auto V. Er gingen onlangs nog geruchten dat de game in 2017 exclusief voor de PlayStation 4 zou worden uitgebracht, echter achten wij de kans daarop klein, aangezien we in dat geval spreken over een deal die honderden miljoenen waard zal moeten zijn, een bedrag dat Sony vermoedelijk niet van plan is om op tafel te leggen.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*