PS5-systeemupdate 20.02-02.50.00 verhelpt problemen met crossgen games

Gaming

Sony een nieuwe systeemupdate voor de PlayStation 5 uitgebracht. De update lost een probleem op dat sommige gebruikers ondervonden met ongewenste installaties van de PS4-versie, terwijl er ook een PS5-versie beschikbaar was.

“In zeldzame gevallen zou de PS4-versie van een game vanaf de disc worden geïnstalleerd, nadat je een upgrade had uitgevoerd naar de PS5-versie”, aldus Sony. “Als je nu de PS4-gamedisc plaatst, wordt de PS4-versie niet onverwachts geïnstalleerd.”

Het Japanse bedrijf heeft sinds de release van de PS5 de nodige kritiek ontvangen over de manier waarop het omgaat met crossgen games. Dit leidde er onder andere toe dat gamers per ongeluk de PS4-versie speelden in plaats van de PS5-upgrade. Om dit te voorkomen, heeft Sony onlangs een melding toegevoegd waarin spelers worden gewaarschuwd dat ze op het punt staan de PS4-versie van een game te lanceren.

PS5-softwareversie 20.02-02.50.00, die werd uitgebracht op 3 februari, verbetert ook de systeemprestaties en stelt gebruikers in staat om videoclips te selecteren en te bewerken met Share Factory Studio vanuit hun mediagalerij.

PlayStation 5 

PlayStation 5 Digital Edition

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*