Prijsverhoging Xbox Series X en Game Pass: profiteer hier van oude prijzen

Gaming

Microsoft heeft bekendgemaakt dat de prijs van Xbox Series X zal stijgen met €50; de adviesprijs gaat hiermee van €499,99 naar €549,99. Deze prijsverhoging treedt in werking op 1 augustus 2023. Je kan daardoor de console nu nog bij MediaMarkt, Coolblue, Bol.com, NedGame en Microsoft voor de reguliere prijs aanschaffen. Daarnaast worden ook de prijzen van het Xbox Game Pass-abonnement verhoogd. Opvallend genoeg blijft de prijs van Xbox Series S ongewijzigd.

Lees ook → Zo krijg je 36 maanden Xbox Game Pass Ultimate voor slechts 99 euro (juni 2023)

Prijsverhoging Xbox Series X en Game Pass

De kosten van een Xbox Game Pass Ultimate-abonnement gaan omhoog. Deze dienst, die toegang biedt tot een uitgebreide bibliotheek van games op de console, pc en mobiele apparaten, zal nu €15 per maand bedragen, wat een stijging van €2 inhoudt. Het reguliere Game Pass-abonnement voor consoles gaat met €1 per maand stijgen, waardoor het maandelijkse bedrag op €11 komt te liggen.

“We hebben onze prijzen vele jaren stabiel gehouden en hebben de prijzen aangepast om de concurrentievoorwaarden in elke markt weer te geven,” zegt Kari Perez, hoofd communicatie voor Xbox, in een verklaring.

Voor bestaande maandelijkse abonnees van Game Pass treden de nieuwe prijzen pas in werking op 13 augustus. Nieuwe leden van Xbox Game Pass zullen direct de nieuwe prijzen zien vanaf 6 juli. Als je een abonnement hebt op Xbox Game Pass via een jaarlijkse code, zullen de nieuwe prijzen pas van kracht worden wanneer je je abonnement gaat verlengen.

Microsoft heeft sinds de lancering van het Xbox Game Pass-abonnement in 2017 de prijzen niet gewijzigd, en het bedrijf benadrukt dat dit losstaat van de overname van Activision Blizzard. Volgens Perez hebben “deze aanpassingen in de Game Pass-prijzen niets te maken met de Activision Blizzard-deal en zijn ze uitsluitend bedoeld om aan te sluiten bij de lokale marktomstandigheden.” Microsoft legt de nadruk op lokale marktomstandigheden om aan te tonen dat ze streven naar eerlijke en concurrerende prijzen voor gamers, zonder directe link naar het recente overnamenieuws.

Vorig jaar besloot concurrent Sony al de prijs van de PlayStation 5 te verhogen. De prijs van de discversie van de console steeg van €499,99 naar €549,99, terwijl de adviesprijs van de versie zonder Blu-ray-drive met €50 werd verhoogd naar €449,99.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*