Pokémon Go uitgebracht: zo speel je de game eerder in Nederland

Gaming

De langverwachte augmented reality game Pokémon Go is vandaag uitgebracht, echter moeten we in Europa nog even geduld hebben want momenteel is de mobiele game alleen nog beschikbaar voor Australiërs en Nieuw-Zeelanders. Nintendo kon nog niet zeggen wanneer Pokémon Go in de rest van de wereld wordt uitgebracht, hoewel we daar vermoedelijk niet lang op hoeven te wachten.

Pokémon Go

Pokémon Go is ontwikkeld door Niantic Labs in samenwerking met Nintendo en The Pokémon Company. De game stond gepland voor een release in juli, maar een exacte releasedatum is er nooit aangekondigd. Het gaat vermoedelijk om een gefaseerde uitrol, want momenteel kunnen alleen gebruikers uit Australië en Nieuw-Zeeland de game downloaden uit de App Store (iOS) of Play Store (Android).

Na het downloaden van de game uit de App Store krijg je de mogelijkheid om in te loggen met je Google-account of de Pokemon Trainer Club. Eenmaal ingelogd is het tijd op je personage te creëren, waarbij het ook mogelijk is om het uiterlijk te  wijzigen. Het kan overigens zijn dat je er niet direct doorheen komt vanwege problemen met de servers.

In Pokémon Go wordt er gebruik gemaakt van GPS en is het dan ook de bedoeling om de echte wereld in te trekken om Pokémon en accessoires te zoeken. Wanneer je een wilde Pokémon ontdekt, druk je op het scherm om de camera te activeren, zodat je de Pokémon kan vangen. Je kan daarnaast ook een Pokéball gooien om de Pokémon te raken, of wegrennen wanneer je niet geïnteresseerd bent om het personage te verzamelen. Het “nearby” scherm informeert gamers welke Pokémon ze kunnen vinden in de buurt.

Er zijn in Pokémon Go ook PokéStops te bezoeken, dit zijn lokale bezienswaardigheden, zoals in mijn geval het buurthuis waar je een aantal items kan scoren. Ik ontving bij deze PokéStop vier Pokéballs, die kunnen worden gebruikt bij het vangen. Verder zijn er ook ‘gyms’ op echte locaties waarvoor je kunt strijden. Wijs een Pokémon aan om de sportschool op te eisen en versterk het met meer Pokémon wanneer het een vriendelijke “gym” is of vecht als het gaat om een rivaliserende sportschool.

Pokémon Go is een freemium game, wat betekent dat je de game gratis kan downloaden en spelen, maar dat het in-app aankopen bevat. Je kunt PokéCoins, de valuta die in de game wordt gebruikt, aanschaffen met echt geld. Deze PokéCoins maken het mogelijk om items te kopen in de virtuele winkel, hoewel het niet duidelijk is of je deze munten ook kan ontvangen bij het winnen van een gevecht.

Honderd PokéCoins kostens $1,49 (AUD)/ €1,-, terwijl het duurste pakket met 14.500 PokéCoins te verkrijgen is voor $159,99 (AUD)/ €107,80. De exacte prijzen zijn in euro’s nog niet bekendgemaakt, maar we verwachten dat ze niet veel zullen verschillen in vergelijking met de zojuist genoemde prijzen.

Pokémon Go spelen in Nederland

Mocht je echt niet kunnen wachten, dan kun je ook een App Store-account aanmaken voor deze landen, waarna Pokémon Go wel kan worden gedownload. Android-gebruikers kunnen het installatiebestand handmatig installeren. De Pokémon Go APK vind je hier.

 • Dit doe je door iTunes te openen op je Windows-computer of Mac.
 • Klik op het tabblad iTunes Store.
 • Klik op wijzig land en selecteer Australië en klik daarna op de App Store.
 • Zoek in de App Store naar een gratis app, zoals bijvoorbeeld Pokémon Go en klik op de knop Get.
 • Klik in het volgende venster op de knop Create Apple ID.
 • Volg de stappen en voer de informatie in, gebruik wel een ander e-mailadres, en klik volgende.
 • Je ziet nu dat je geen betaalinformatie hoeft op te geven.
 • Verzin de adresgegevens en pas ze aan wanneer ze niet kloppen.
 • Gefeliciteerd, je bent nu in het bezit van een Australische App Store-account waarmee je Pokémon Go kan downloaden.
 • Pak nu je iPhone of iPad en open het instellingenmenu -> iTunes en App Stores, en loguit met je huidige account.
 • Login met je nieuwe gegevens en download Pokemon Go uit de App Store, na het downloaden kun je weer inloggen met je Nederlandse account, de game blijft gewoon beschikbaar.

7 Reacties

 1. hou ik mijn progress op het moment dat pkmn go uit komt en de echte app download?

  Reageer
  • Ik durf het je met alle zekerheid te zeggen, maar ik verwacht van wel aangezien de data wordt gekoppeld aan je Google- of Trainer-account.

   Reageer
 2. Als ik de APK probeer te installeren op mijn samsung galaxy s7 en ik geef hem vervolgens toegang om te installeeren zegt hij uiteindelijk : niet geinstalleerd. kan iemand mij helpen om het wel te laten installeeren?

  Reageer
 3. Als ik een nieuw account probeer aan te maken moet ik nog steeds betaal gegevens invullen, hoe kan dit?

  Reageer
  • Je moet eerst op een gratis app klikken, daarna kun je een account aanmaken zonder credit card. Lees de stappen nog maar een keer goed door.

   Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren