.

Pokémon Go maakt niet langer gebruik van Google Maps

Gaming

De volgende keer dat je Pokémon Go start, kan de kaart er in de game heel anders uitzien. Pokémon Go-ontwikkelaar Niantic is namelijk stilletjes overgestapt van Google Maps naar OpenStreetMap.

Pokémon Go

Spelers begonnen de verandering in Pokémon Go eind vorige week op te merken. Het lijkt overigens te gaan om een geleidelijk uitrol en slechts een handvol landen zien nu kaarten van OpenStreetMap. De belangrijkste eigenschap van OpenStreetMap is dat gebruikers zelf data kunnen toevoegen over geografische kenmerken en locaties. Dat betekent dat de meeste data overeenkomt met Google Maps, echter lijken de kaarten van OpenStreetMap niet zo gedetailleerd te zijn.

pokemon go google maps openstreetmap

Links Google Maps – Rechts OpenStreetMap

Op Reddit klagen gebruikers bijvoorbeeld over het feit dat hun dichtbevolkte wijk er nu meer uitziet als een grasveld. De overstap heeft veel levendige Pokémon Go-gebieden getransformeerd tot dorre woestenijen. Spelers zeggen bezorgd te zijn over de overstap naar de dienst, hoewel het vooralsnog geen effect lijkt te hebben op de locatie waar Pokémon kunnen worden gevonden.

Mochten er bekende plekken op de kaart ontbreken, dan kunnen spelers deze locaties zelf toevoegen aan OpenStreetMap. Het is echter nog niet duidelijk hoe snel Niantic de kaarten zal vernieuwen. Het officiële OpenStreetMap-blog bevat een reeks aanbevelingen voor gebruikers die het project ook vriendelijker willen maken voor Pokémon Go-spelers. Niantic heeft zelf nog niet bekendgemaakt waarom de kaarten van Google Maps niet langer worden gebruikt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren