Eerste Pokémon Go EX Raids van 2019 staan op punt van beginnen

Gaming

Niantic heeft Deoxys weer beschikbaar gemaakt in Pokémon Go, echter hebben spelers een EX Raid Pass nodig om de mythische Pokémon te verslaan. De ontwikkelaar lijkt overigens al begonnen te zijn met het belonen van trainers, want de eerste EX Raid Pass voor 2019 zijn inmiddels beschikbaar gemaakt. Op de populaire subreddit The Sliph Road bevestigen spelers dat er nieuwe uitnodigingen zijn verstuurd voor EX Raids die gepland staan op 4 en 5 januari 2019.

Eerste EX Raid van 2019

EX Raids zijn speciale Raids waar spelers alleen aan kunnen deelnemen wanneer ze een uitnodiging hebben ontvangen. Er zijn twee manieren om kans te maken op een uitnodiging: voltooi minstens één Raid in een Gym waar een EX Raid zal plaatsvinden of ontvang de uitnodiging van een vriend. Het gehele proces werkt gedeeltelijk willekeurig, maar spelers met een hoger level en een hogere Gym Badge voor de Gym waar de EX Raid plaatsvindt maken meer kans om een uitnodiging te ontvangen. Gyms waar een EX Raid kan plaatsvinden worden tegenwoordig duidelijk aangegeven als ‘EX Raid Gyms’.

Het voldoen aan de zojuist genoemde criteria biedt overigens geen garantie dat je een EX Raid Pass ontvangt en volgens de community is dat te wijten aan een maatregel die ‘clock blocking’ wordt genoemd. Dit is een verwijzing naar een fenomeen waarbij EX Raid Passes worden uitgedeeld terwijl er een Raid actief is in een ‘EX Raid Gym’. Hierdoor wordt de actieve Gym overgeslagen, waardoor spelers een EX Raid Pass ontvangen voor een locatie waar juist geen EX Raid zal plaatsvinden.

Mocht je een van de gelukkigen zijn, dan is het verstandig om goed voorbereid aan een EX Raid te beginnen, want makkelijk zal het zeker niet worden. Deoxys is een Pokémon van het Psychic-type, waardoor het zwak staat tegen Pokémon van het Bug-, Dark- en Ghost-type. De Raid Boss zal daartegen sterk zijn tegen Psychic- en Fighting-type Pokémon.


Als Amazon-Partner verdient TechTastic aan het kwalificeren van aankopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren